Kto pracuje v Metlife?
no ide o to ze cerpam PN aj cez metlife predkladam lek.spravy a koncom mesiaca davam prechodku no mne uz teraz 31,8 konci zmluva v praci cize prechodku mi uz lekar asi neda opytam sa este ci by mi to vedel vystavit pre poistovnu .... no proste ide o to ze budem nezamestnana na PN a neviem ci takto vyplacaju peniazky aj ked som nezamestnana
@domi235 práca je veľmi podobná vo všetkých poisťovniach, no mne osobne vadilo že metlife sa venuje iba životnému poisteniu. Je obťažne robiť každý mesiac toľko životných poistiek aby to človeka uživilo. Ak zvažujete kariéru v poisťovni určite hľadať takú ktorá predáva aj neživotné poistenie (pzp,havarijné, atd.). Aktuálne má za mna najlepšiu ponuku Uniqa, ale treba poskúšať.
@shawlin Dobrý deň, po ukončení pracovného pomeru zanikne nárok na poistné plnenie z pripoistenia práceneschopnosti. Ak sa opätovne zamestnáte do polroka, tak samotné pripoistenie môže pokračovať.
Citácia s poistných podmienok:
"Poisťovateľovi nevzniká povinnosť poskytnúť plnenie za dobu práceneschopnosti poisteného počas ktorej poistený nevykonával zamestnanie, na základe ktorého bolo uzatvorené poistenie (t. j. doby, počas ktorej nebol zamestnaný alebo pozastavil alebo ukončil prevádzkovanie živnosti alebo výkon inej samostatnej zárobkovej činnosti)."
"Poistenie (pozn. len pripoistenie práceneschopnosti) zanikne dňom, keď nastane ktorákoľvek z nasledujúcich skutočností:
...
e) uplynutím doby 6 mesiacov, počas ktorej poistený nevykonáva povolanie uvedené v poistnej zmluve (ukončí zamestnanie alebo pozastaví/ukončí prevádzkovanie živnosti alebo výkon samostatnej zarobkovej činnosti), ak sa nedohodli účastníci na zmene poistenia pred jeho zánikom,
f) poistený sa stal osobou, ktorá nemá žiadny príjem v zmysle týchto Osobitných poistných podmienok."
@martin_horvath a ak som.tento mesiac este zamestnana tak este mozem poslat prechodku a lekar.spravy? V septembri by mi bola vyplatena.davka za august?
@shawlin myslím, že áno.