Ktorú pracovnú pozíciu si vybrať?
Ahojte, prosim realisticky z Vasej strany, pretoze lahko da radi, tazsie sa uz realizuje ked ste v danej pozicii.
pozicia c 1.: sucasna pozicia, takmer 4 roky. Je to uz taka komfortna zona, vsetko viem, vsetko ovladam, citim sa komfortne. Platovo vobec nie zle (cca 1000-1100)v cistom podla toho aky mesiac), ale nemam sa uz dalej kam posuvat, pri ziadosti o zvysenie platu dostanem max. 10€ viac, pritom povinnosti a ulohy mam stale nove, nebavi ma uz riesit uplne vsetky blbosti s ktorymi sef pride. Mam vela zodpovednosti, stoji a pada firma na mne. Karierne sa nemam kam posuvat, jednoducho riadim vsetky firemne procesy (mensia firma). Sef je ale dobry, mame dobry vztah, mam firemne auto aj na sukromne ucely a tankujem za firemne. Co sa tyka nevyhod, tak je to teda nemoznost sa niekam posunut dalej, to ze mam stale viac uloh, kedze musim vediet vsetko, a uprimne ubija ma trosku praca s neprijemnymi zakaznikmi (niektori su takí, ze som pre nich viac menej sluzka) som skratka taka holka pro vsechno, nikdy si ma sef nezastane pred zakaznikom aj ked na mna utocia. Jednoducho zakaznik je pan, a ja tobim sluzku za 10€ navyse.
pozicia c 2. Nova pozicia, vyjdenie z komfortnej zony v podstate do neznama. Ide o dolezitu poziciu vo velkej firme s velkym kariernym aj platovym potencialom (na zaciatok 1200-1400, na ktoru sa clovek iba tak nedostne, zatial iba junior, neskor karierne cesty vedu do vyssieho managementu) firemne benefity ako dni dovolenky navyse, sick days, nejaky home office (zatial iba 30%), flexibilny cas…bola by som sucast teamu. Ale prisla by som o auto. Ale byvam v danom meste 10 minut cesty MHD. Co sa tyka nevyhod, to je to, ze vlastne realne neviem, ake to bude, je to nieco nezname ale s potencialom (samozrejme nemusi da nikdy naplnit, to nikdy neviete)
Je pre mna velmi podstatne mat moznost karierneho a platoveho rastu, a ze budem dokezita sucast teamu, nie zr bude stat vsetko na mne ale ohodnotenie navyse ziadne, na druhu stranu sa bojim, ze urobim zle rozhodnutie, kedze nemozem povedat ze sucasna praca je zla
Co by ste uprednostnili vy? overeny komfort ktory vas auz ale vacsinu casu irituje alebo skusit rast a pozicii s vacsim potencialom ale aj riskom, ze to nemusi byt take ruzove…
@freepalestine v zahranici som uz pracovala, okrem toho mam tu na sk cerstvo kupeny byt v novostavbe na hypo, takze odchadzanie nie je urcite v plane. Mozno o nejaky cas, zeby sa predal byt, a slo sa byvat do zahranicia natrvalo. Ale to aj tak potrebujem nazbierat nieco do zivotopisu aby som tam nesla robit predavacku do potravin.
V 25 rokoch a neplanovani deti by som vahala dve minuty a rozhodla sa pre moznost 2. Neznamena to ale, ze o tri roky odtial nebudes chciet odist, to je ale v poriadku- si mlada, kedy budes ziskavat skusenosti, ucit sa a skusat, co ti vyhovuje, ked nie teraz.
Tak určite č.2 je zaujimavejsia ak ťa zoberu a budeš sa snažiť a pôjde ti to...
Zjavne sučasnu pracu meniť chceš. Ono každa praca ma niečo čo sa ti uplne pačiť nebude, takže kludne ti môže vadiť niečo ine v tej novej... Zaleži na tebe, či si spokojná alebo nie. Či ti ide o peniaze a o kolko, alebo o karieru a referencie do buducnosti.
Neviem prečo sa pýtaš, keď zjavne chceš niečo ako je ta nova ponuka. Tak nie je o čom, treba len dostať šancu a využiť ju.
@bennn pytam sa preto, ze to vobec nie je lahke rozhodnutie a ja rozhodnuta nie som. Strach pri takychto veciach bude stale, a musim zvazit, ci ten risk stoji za to vyjst z komfortnej zony a niecoho sa vzdat. To ze ma nova praca potencial po akom tuzim neznamena, ze bez zvazenia zahodim svoje istoty. Chcela som tymto sposobom sa utvrdit bud v jednom alebo druhom, nabrat odvahu, vidiet ze to mozno nevidim sama tak ako to vidim. Takze dakujem
@emka530 co robi sef? vymysla nove veci ktore mi dava robit, a kontroluje zisk ano, ide na dovcu, na vylety, ked ma nejaky premiovy klient nejaky specificky problem tak to vyriesi on, nove projekty, ktorych manazovanie da dalej mne. Vymysla veci ako dalej by sa dalo napredovat, ale ich riesenie je uz dalej presunute na mna. Jednoducho 90% veci riesim ja, 10% on. Mnozstevne.
Nemáš vôbec nad čím váhať, pretože radšej sa popáliť ako ľutovať premarnenu príležitosť. Ten plat je zúfalo malý, ani v tej druhej firme to nie je bohvie čo teda, ale sú tam vyššie šance na kariéru, rozvoj a s tým súvisiaci plat.
Praca cislo 2 ti vie ponuknut vacsie benefity do buducna ako sucasna praca. Treba sa naucit zvladat procesy vo vacsej firme. I ked je tvoja aktualna pracovna napln roznoroda, pre tvoju karieru je v tvojich 25 rokoch lepsie, vidiet fungovat velku firmu, s vela ludmi. Zial, firma o 2 ludoch, ti nema uz co ponuknut.
Budem sa opakovat, ale kym je clovek (a hlavne) zena bezdetna, je treba vyuzit tu dekadu od 20-30 rokov na to, aby si co najviac skusila, zazila, odporacovala. I ked deti neplanujes, teraz si hladas odvetvie, v ktorom sa budes moct stat expertom v buducnosti. A to ti vie ponuknut velka firma.
Čo spravíš, keď ti šéf zdvihne plat o viac ako tých 10 eur🙂aj tak si rozhodnutá odísť?Myslím si, že to bude riešiť cez peniaze a bude vyvíjať tlak
@raffaella ja som bohuzial z vychodneho slovenska…moj plat je tu povazovany za nadstandard…vacsina ludi ktorych poznam, nedosahuje ani 1000€ a to po xy odrobenych rokoch, nie to este 25 rocna zena. Ale ano, aj ja to vnimam tak, ze aj ked som rada ze sa mam lepsie ako ludia okolo, ze je to skratka v dnesnej dobe zalostne malo. Zariadivanie byvanie, hypoteka, sucasne ceny potravin atd. Prave preto sa chcem posunut niekde kde budem mat jednak moznost rast a s rastom ze pride mozno aj nejaka volnost.
@luccija nemyslim si, zeby ma peniaze zlomili. Ziadala som zvysenie niekolkokrat a dostala som 10€ viac, co je vysmech. Som v bode, kedy uz ich nechcem, nie od sucasneho vedenia. Zaroven sa vsak na to pozeram z dlhodobeho pohladu. Ano, sef mi moze povedat, ze mi plat dorovna alebo prebije, lenze z dlhodobeho hladiska a moznosti karierneho rastu sa viem dostat o par rokov na poziciu ktora bude aj dvojnasobok toho, co by sa mi teraz ponuklo. Radsej kratkodobo zvolit financne nevyhofnejsiu moznost, ked ma potencial do buducna nasobne prevysit sucasny plat. A taka prilezitost ako teraz, sa mozno uz o niekolko rokov nenaskytne. Je tu dokopy tak 5 firiem na cele mesto.

Urcite by som isla do č. 2. Ak mas moznost vyskusaj to.