Služobná cesta

22. okt 2023

v zmluve mam pisane ze ma mozu poslat na sluz. cestu.
mozu ma ake poslatna služobnu cestu aj ked nemam auto? a nemam sa ako dopravit na dane miesto a za zakaznikom? ja ani nevidim dovod chodit na sluz cestu lebi moja praca je byt skor za stolom,pocitacom nez chodit von

nelca84
22. okt 2023

Ak to mas v zmluve, tak ano, mozu ta poslat na sluzobnu cestu. Bud ti poskytnu sluzobne auto, alebo pojdes verejnou dopravou a vyuctujes si to.

autor
22. okt 2023

@nelca84 takže mam vsetko preplacane keby aj zahranicie a poodbne? strava ubytko cesta?

seahorse27
22. okt 2023

Samozrejme - cestovne naklady, ubytovanie, strava - vsetko je preplacane zamestnavatelom, ak ta vysle na sluzobku. Vypisujes na tento ucel cestovny prikaz.

h2
22. okt 2023

Ubytovanie a cestu máš preplatenú, stravu formou tzv. diét. To píšem len kvôli tomu, že tu bolo napísané, že všetko je preplácané zamestnavateľom. Tak len, aby si nebola prekvapená, že keď pôjdeš do najdrahšej reštaurácie a potom donesieš blok do firmy, že ti to nepreplatia.

buberova
22. okt 2023

Inak keď som bola na jednom pohovore a sa ma pýtali či môžem chodiť na služobky... Že s najväčšou pravdepodobnosťou to nebude potrebné ale že si to potrebujú poznačiť či nemám nejaké obmedzenia

muchotrafka298
22. okt 2023

Zamestnavatela primarne nezaujima, ako tam pojdes. Moji kolegovia chodia bezne do Brna, Prahy alebo Budapesti vlakom. Firma im preplaca ubytovanie, cestu a stravne podla toho, co mali zabezpecene. Narok na diety sa krati, ak je poskytnuta strava. Vysku diet urcuje Ministerstvo financii zakonom. Laicky povedane, ak nemas stravu beries od zamestnavatela diety a stravujes sa po vlastnej osi. Ked tam budes mat ranajky v hoteli, obed u klienta a veceru, tvoj narok na stravne bude 0. Niektore firmy vyplacaju aj vreckove, co je urcite percento z diet. Toto je vsak nepovinne, lebo vreckove je zdanovane.