icon

Len tak na zamyslenie o slovenských platoch

26. júl 2022

Všimla som si, že veľa mamičiek čo tu o sebe píšu a píšu svoje príjmy, tak veľa z nich píšu že ich muž má príjem od 2000-3000€ . No a popritom veľa ľudí nasáva že sú nízke platy na Slovensku že nemajú z čoho žiť. A tak by som sa chcela opýtať, keď žije chlap na Slovensku, dajme tomu ešte na východe , odkiaľ má taký plat ? ( Pochybujem že každa tretia mamička tu chodí s doktorom, právnikom a pod. 😀) Ja len tak zo zaujímavostí, že by ma zaujímalo kde takí muži pracujú že majú také platy, lebo mám muža a naozaj prestriedal veľa prác a vždy dostal maximálne 1100€ , sme z východu. Tento príspevok nemyslím v zlom, ak by náhodou takto pôsobil, skôr ma len zaujímajú odkiaľ ľudia majú toľko peňazí. Keďže my striedame práce, hľadáme a nikde sme nevideli aby toľko ľuďom platili.. ďakujem pekne za všetky odpovede, aj zle, aj dobre

liljana
28. júl 2022

@cherry_cherry Ono je rozdiel konfigurovat a programovat SAP, potom je rozdiel, ci je clovek key user, ze ovlada komplet cele procesy vo firme a SAPe. Alebo je bezny clovek pri okienku nauceny natukat par dat do pocitaca a odoslat to enterom. Na to mu staci bezne ovladanie pc.

yoxinka
28. júl 2022

@yoxinka
Vypadlo mi tam slovko programátorov, konzultantov programátorov

cherry_cherry
28. júl 2022

@liljana ano, presne o tom pisem. Ak natuka par veci do SAPu, ako ja na brigade, tak jasne, ze ma 750e. Ako som pisala, ziadna raketova veda. Naucis sa za chvilu. Co sa o programatoroch povedat neda.

gabinka127
Autor odpoveď zmazal
mircalla
29. júl 2022

@gabinka127 Verim jedine tomu, ze taras. Ale mimochodom toto anonymne forum, kde ta nik nepozna....
Dnes uz platy nie su vobec nijako tajne ako kedysi, je povinnostou zverejnovat minimalny nastupny plat

mircalla
29. júl 2022

@gabinka127 A urcite to nepoviem kolegom (i ked niektori si vieme platy, co sme blizsi kamosi), ale toto je trosku ine. Anonymne, vies? Taky maly rozdiel

mircalla
29. júl 2022

@gabinka127 Posledny koment - nick vytvoreny nedavno, chodia k Vam najvyssie vrstvy na navstevy, prosim ta...

gabinka127
Autor odpoveď zmazal
nicicka
29. júl 2022

@hilda08 fu, tak to máte tie lepšie pozície. Moj učí, ja som v súkromnom...ale žiadna výhra teda tá stavbárina

mircalla
29. júl 2022

@gabinka127 Si uplne zbytocny internetovy troll, na ktoreho som nemala ani reagovat.
To, ze mas frustraciu z nizkeho platu, za to nemozem.....Pracujem v Bratislave a v IT sektore su platy o akych sa tu bavime uplne realne. Je mi uplne jedno, ci tomu veris alebo nie, ale mozno skus stranku profesia, tam zverejnuju minimalne nastupne platy a presvedcis sa sama. Tu mas len co som si vygooglila - a to je len zakladny plat...bez bonusov

mircalla
29. júl 2022
gabinka127
Autor odpoveď zmazal
mircalla
29. júl 2022

@gabinka127 Neviem, kde sa to spominalo? 10 000+? Kde? V kolkych pripadoch? Take som u nepostrehla, ale necitala som to cele....Inak na to, ze si tu zacala nieco v zmysle, ze normalni ludia nezverejnuje taketo info uz si napisala pomerne dost o sebe, co ste s manzelom dosiahali, ake mate vzdelanie, kolko toho mate, kde pracujete a s kym vsetkym sa stykate. Cize si zverejenila viac osobnych info ako vsetci dokopy
Otazka bola k platom. Toto nikoho nezaujima......asi si si pomylila temu ci forum...

monuska112
29. júl 2022

presne toto milujem, najskor niekto vyprovokuje druhu stranu do nepricetna, uplnymi nezmyslami, kedze vyska platov realna je taka aka je popisana v statistikach, i ked it sektory maju viac, nie vsak kazdy je it jak tu uz odznelo, napriek tomu sa tu ocitne stranka profesie, kde su vypisane it a inginierske joby sak vpohode, presne tie najvysie oblasti stale....potom vsetko co druha strana povie - zdanlivo neutralne informacie budu pouzite proti nej...zeny a vy viete ze presne takto pracuju narcisti ci psychopati?? to ze sme na internete, tento pokriveny fenomen spravania neospravedlnuje...a to vsetko len preto, ze niekto zarobi nadstandardne a zjavne si mysli ze je to normalne, a ze ti co zarobia priemerne ci pod 1500 mesacne su neschopne tupela...podla akeho kriteria?? akurat teraz citam dobru knihu od radkinho honzaka - k Burnoutu ale super pise o "Normalite" dovolim si odcitovat: "je to vyraz zmlzujici, omluvajici a posvecujici kazdou pitomost, ktorou v jeho jmenu spachame. jsou lide kteri jej puzivaji dokonce jako embolicke emblematicke slovo potvrzujici kazdy jejich krok.

mircalla
29. júl 2022

@monuska112 Vyska platov zavisi od regionu, odvetvia a od kvalifikacie. Ja nechapem, ze sa niekto cuduje, ze ma maly plat, ked je ucitel napriklad....Kedze je vseobecne zname, ze ucitelia maju male platy a potom tu hika, ze kolko zarobia v IT.Netvrdim, ze je to tak spravne. Nie je.
To, ze ma niekto mensi plat nemusi znamenat, ze je neschopny, pokial je v odvetvi, kde su platy nizke. Ale aj moze, pokial v takom odvetvi nie je. Pripadne ma ine priority, ale potom nech sa zase nerozculuje. Spravidla plati, ze vyssiemu platu treba daco obetovat
Mne zase vadi, ze tu niekto nieco spochybnuje. Takze je lepsie sa nepytat. Odpoved nemusi potesit. Ja moc nechapem, preto to niekoho zaujima, ale budiz

monuska112
29. júl 2022

@mircalla moj prispevok nebol zamerany na vysku platov ale na formu komunikacie ktoru si si zvolila...preto tvoj nasledujuci prispevok vnimam ako zahovaranie, ci vykrucanie sa od prebratia zodpovednosti za svoje spravanie. a je mi to jedno, len aby si si nemyslela ze ti to preslo 😉

miskakyska
29. júl 2022

@mircalla si naivná,keď veríš uvádzaným platom na portáloch, ktoré ponúkajú prácu 😁
Keď vtáčia lápajú,pekne mu spievajú...realita na Sk

mircalla
29. júl 2022

@monuska112 Mne je uplne jedno, co si myslis.

loginexistuje
29. júl 2022

@miskakyska to su realne platy pre danu lokalitu, senioritu a pozicie 😉

hefo
29. júl 2022

@miskakyska Tak ja osobne hentým platom v pohode verím, akurát je málo ľudí, ktorí to vedia robiť...

monuska112
29. júl 2022

@mircalla sak jasne jak spravnemu psychopatovi :D :D :D toto je super...neber to osobne, chcela som len poukazat na to co tu vidam velmi casto, niesi v tom sama, je to proste problem modreho kona ze sa tu tieto typy zgrupuju a tiez mi nejde uplne do hlavy preco prave sa to zgrupuje na fore mamiciek....

mircalla
29. júl 2022

@miskakyska Neviem ako to myslis s tou naivitou. Skus vysvetlit. Ze ponukany plat nie je je realny? Firmy maju bandy - tzv. platove triedy. Dana pozicia spada pod urcitu platovu triedu. Musia teda ponuknut minimalne dolny strop tej platovej triedy, zavisi od schopnosti, ak su, potom vyrazne viac. Co je na tom naivne?
@hefo Ano, presne tak.

mircalla
29. júl 2022

@hefo Mas uplnu pravdu a tiez s tym, ze je takych malo, co to vedia. Preto su aj nalezite oceneni.

17alexis
29. júl 2022

@miskakyska by ma zaujimalo, ake su tvoje skusenosti s platmi na SR lebo ja ked si pytam pridat - vzdy aj poviem sumu a aj si to odovodnim, dostanem pridane. Moj muz sa pred par mesiacmi dal v praci (IT - vsetko sa naucil sam z videokurzov) otestovat, na akej je urovni. Pozrel profesiu, kolko za jeho pracu a uroven schopnosti platia inde, siel za vedenim a dostal dorovnane. Len uprimne, predavacke asi tazko toto urobia. Na to musis ozaj cosi vediet, aby si mohla vyjednavat, aky plat chces.

yoxinka
29. júl 2022

@gabinka127
10 000€ plat tu spomínal JEDEN človek a aj to nebol reálny plat, ale NÁZOR, že podľa neho je 3000€ úplne štandard a nejako sa z toho vyskakovať nedá a že podľa neho na úplne nadštandardný život treba tých 10000€ aspoň. Toto bolo za 9strán jediné, kde sa vyskytla táto suma, inak tu takéto sumy absolútne nikto nerieši, pokiaľ sa tu baví o vyšších sumách, je to tak 4000 - 5000€, prípadne 5000€+, čo sú úplne reálne sumy, ktoré zarábajú ľudia napríklad v IT sektore, prípadne vysokom menežmente aj kade kde inde, pokiaľ sú špičkoví odborníci v nejakých lukratívnejších odboroch. Takže, prosím ťa, nevymýšľaj si tu haluznosti, že si tu všetci vymýšľajú, aby sa chválili.

derdia
29. júl 2022

Geodet? Tak nech ide vytycit 3 posra... Ne body a vezme 30 eur... Nehovor mi... Geodet vezne sa pripecenu mapku 400 eur ako nic...

yoxinka
29. júl 2022

@gabinka127
A nech sa páči, tu máš aj ten JEDINÝ pripspevok, kde sa spomína suma 10000€, ktorá, opakujem, nie je reálny plat, ale názor autora.

jania023
29. júl 2022

@evuska32 aha a kolko zaraba taka hlavna uctovnicka? Nech mam ako taku predstavu s porovnanim s nasimi platmi

mircalla
29. júl 2022

@yoxinka Dakujem. Tiez som nechapala o akych 10000 sa tu bavime...

evuska32
29. júl 2022

@jania023 tak závisí aj od lokality, aj od firmy v ktorej pracuje....tu v MT sa to pohybuje 1200 - 1500€ (ale to len podľa Profesie.sk súdim 😉)