Lepšia práca napriek hendikepu: Váš úspešný príbeh?
Je tu niekto kto vedel, že má na viac, avšak neveril, že by to kvôli handicapu aj zvládol? Dokázali ste nakoniec ísť za lepším, prekonať vlastnú nedôveru a podceňovanie okolia?
@vvvvb ale ved to ze si nepocujuca nie je handicap smerom k pisaniu …
@mamina7070 To áno.
Ale súvisí to s tým, že ma dosť naočkovali, že nič v živote nedokážem, že na to nemám, že tomu nebudem rozumieť. A aj keď som k tým lepším žiakom a vyhrávala som literárne sútaže, tak ani tak to nestačilo na to, aby to uznali ako dobré.
A celé toto dohromady vo mne spôsobilo, že si jednoducho neverím. A ani sa mi nechce, už sa mi nechce nikomu nič dokazovať. Nechce sa mi zase sa s niečím mordovať, zvlášť s niečím na čom mi záleží a zas, aby to odbyli ako nepodstatné.
Už sa v tom strácam, na jednej strane by som rada vytvárať silné a dobré príbehy a zároveň mám voči tomu neskutočný odpor.
prepac ty mas 46r a chces byt spisovateľka a doteraz ci na co cakala? keby si naozaj chcela tak uz davno nieco pises a uverejnujes a necakas podporu od rodiny. pracujes vobec? lebo fakt z pozicie spisovatel sa neuzivis. najdi si pracu a popri tom pis. skus sa presadit ak na to mas presadit sa ale zivit ta bude "normalna" praca. ja mam tiez hendikep, som v tvojom veku a studujem VS lebo chcem zmenu idem si za tym a uz mam aj vyhliadnutu pracu. je to o tvojej voli nie o podpore rodiny
@vvvvb vytvorit a vyskusat to niekde publikovat. Netusim ako zacinaju spisovatelia. Ale pokial neskusis a nezahodis predsudky rodiny, tak nebudes vediet. Moja mamina sekla so starou pracou tiez uz vo vyssom veku. A dala sa na cestu, ktora ju bavi a je v tom vyborna. A mimochodom, velmi zle pocuje. Od detstva ma problem so sluchom, nema ani maturitu. Dostavala 4 zo slovenciny, ze z nej nic nikdy nebude vravela jej ucitelka. Dnes sa rozpravaju o tom, co ktora precitala a gramatiku vie mamina lepsie ako mnoho vysokoskolakov ;).
@vreckovka2 Vďaka za zdieľanie. A ako to tá mama dokázala? Kde nabrala odvahu a dôveru, že to dokáže?
@vvvvb mas blok,ktory treba prekonat. Napis si nieco pre radost, bez ocakavania, ze to musi byt trhak.
Vies po anglicky? Kniha The Artist's Way sa venuje uvolneniu predstavivosti a pomaha pracovat s problemami, ktore tu spominas - napr. aj a tou nedoverou v seba,.ktoru do teba zasiali blizki. Napisala ju Julia Cameron.
@vvvvb maju ju aj v cestine: https://www.martinus.sk/239555-umelcova-cesta/k...
@vvvvb nebavilo ju uz tazko driet za minimalnu mzdu. Porobila si kurzy a isla do toho. Nemala to jednoduche, ale zvladla to. Poznam ludi so sluchovym postihnutim, ktori napr. podnikaju, alebo ucia na vysokej skole. Alebo aj ludi s mentalnym postihnutim, ktori robia rozne pomocne prace podla svojich moznosti a schopnosti. Nielen v chranenych dielnach, ale na volnom trhu prace. A su spokojni 🙂. Ide to, treba sa nakopnut.
@vreckovka2 Práve to je to, ťažká drina za minimálnu mzdu. Koľkokrát som drela ako mulica a dostala som za to minimum. V tom horšom prípade úplne bagatelizovanie, popieranie mojej práce, výsledkov - ako keby to nič nebolo, nestálo za reč.
A keď som chcela do lepšieho, tak na to nemám, lebo zle počujem a som sprostá.
Už stačilo. Ešte neviem poriadne čo urobím a ako si poradím, ale proste už stačilo.
a uz si nieco urobila aby si si splnila svoj sen ? uz si nieco publikovala ? da sa zacat kratkymi pribehmi aj tu na mk alebo na inych portaloch
pracovat ako copywriter napr to sa da z domu popri beznej praci
@vvvvb skusila som kurz, trvalo mi to asi dva tri roky tou knihou prejst, niekedy som sa zasekla aj na pol roka a potom som sa k tomu vratila. Zmeny vidim, ale nestal sa zo mna spisovatel, aj ked mam napad na detektivku a hruby nacrt hotovy. Len sa tomu nevenujem, mam ine priority momentalne ☺️ ked si uvedomujes bloky, mas napol vyhrate, este s nimi treba dalej pracovat. Zivot je kratky, a ked chces pisat, spln si ten sen, ale teda treba aj ucty platit;)
@carolynka Díky za zdieľanie, tiež to mám približne tak, že ten kurz nedávam naraz. Emocionálne je to dosť náročné, keď to človek začne naozaj žiť.
Ja mám nápady na tri romány, vrátane dvoch fanfiction. Ale bojím sa, že mi to nepôjde a nakoniec budem vyzerať ako neschopný idiot. Posmeškov som si užila viac ako dosť.
Nechce sa mi tam, bojím sa, ale tak ako som žila doteraz, už nie, stačilo.
@vvvvb keď niečo začneš naozaj veľmi chcieť, tak to dokážeš, ale v prvom rade sa nesmieš podceňovať, máš 46r, v tvojom veku by si už mohla vedieť v čom spočíva hodnota človeka.
Buď začneš a vyskúšaš alebo do konca života budeš rozprávať o tom, aký máš veľký sen, len si ho neuskutočnila, kvôli rodinným príslušníkom, ktorí tvrdili, že na to nemáš -takto napísané to znie úplne smiešne nie? Pozbieraj sa a začni.
@denkabemommy Znie to možno smiešne pokiaľ človek nezažil týranie, šikanu a nebol na všetko sám. Mňa to neskutočne zvalcovalo. Niektorí sú iní, dostali sa z toho, bohužiaľ len mne to dlhšie trvá veriť si a pustiť sa do toho.
@vvvvb tak v prvom rade si si to mala už dávno vyriešiť so psychológom, každý vo svojom živote niečo prežil, buď sa dal dokopy alebo sa ľutuje, že pre svoje detstvo má na prd život (tvoj prípad bohužiaľ). Začínam mať pocit, že si neprišla sem po radu, len sa vysťažovať ako a prečo to nepôjde, nie hľadať možnosti ako to pôjde 🙂

@rozculena Prečo nie?