icon

Lúčili by ste sa v práci?

14. sep 2020

Ahojte, som na rizikovom tehu. Bola som na PN, nastúpila som späť do prace na 3 týždne, aby som zaučila kolegyňu.. Vo firme pracujem cca 4 roky, robí tam aj môj manžel-on 5 rokov. Celkom je náš tam asi 35 ľudí, z toho 5 sú členmi predstavenstva,rsp naši šéfovia. Stretávame sa a riadi nás však iba jeden. Situácia bola takáto keď som oznamovala tehotenstvo v 4.mesiaci hneď som mu povedala, že som sledovaná a môžem nastúpiť na rizikové tehu a teda PN. To sa samozrejme stalo cca za 3.5 týždňa, všade len rozpráva aké to bolo neplánovane atď. Teraz mam nastúpiť po zaúčanii znova na PN.. No oni však nato teraz úplne seru, mam im znova pripomenúť, že o týždeň naše 3 týždne končia? A dat do kópie aj ostatných z predstavenstva, aby ten jeden zas nehovoril aké to bolo nečakane? Všetci vo firme sa vždy lucia vo veľkom v zasadačke alebo tam oslavujú okrúhle narodeniny s celou firmou, dostávajú sa dary a finančné odmeny. Ja však nemám chuť sa s nimi lucit, keď vidím tu faloš co tam srší a s väčšinou firmy nemám žiadny vzťah. Nestojím o to. Lúčili by ste sa so sefmi? Je mi to zas blbé len tak odísť. Chcela by som sa sa rozlúčiť zrejme iba s mojou kanceláriou, kde si vychádzame veľmi dobre a to doniesť koláče a chlebíčky kychchlebichchlebíčky, pripadne ich pozvať na obed. Co by ste robili vy?

Strana
z2
makova333
14. sep 2020

@simona92101 takze takto, zamestnavatel NEMA pravo pytat sa na osobne veci ako je deti, tehptenstvo, sexualna orientacia a podobne. Ja ako zamestvavatel by som v prvom rade dodrziavala zakon. A formulka kde sa vidite o 3/5/10/150 rokov je tak nic nehovoriaca, ze stastna buduca mamicka na ktorej este nevidiet tehu, vysype pracovne plany na roky dopredu, ak sa chce zamestnat. Formulka kde sa vidite nie je detektor lzi, uchadzac o pracu moze klamat az sa hory cervenaju. To hadam neveris, ze touto formulkou ti niekto zavesi na nos, ze uz rok sa snazia o dieta🤦‍♀️😄

simona92101
14. sep 2020

@makova333 tak ale,je svinstvo ak sa niekto chce zamestnat s tym,ze chce vyslovene s prepacenim vydrbat so systemom,a tak zabera pracu niekomu,komu sa chce ozaj robit.btw,v takej japonskej firme ako je Samsung ak ta zamestnaju,podpisuje sa dodatok k zmluve ze ak do pol roka odides,vsetky skolenia im musis preplatit..
Ano nema pravo sa pytat,ale ak ma buduca mamicka aspon daky rozum a kusok sebareflexie,tak sa nebude hlasit na taky flek ako manazer, alebo veduca v sklade kde samozrejme tehotna robit nemoze..ak aj chce vykryt urcite obdobie,a ma dolezitu funkciu,tak aspon tolko chochmesu by mala mat,ze aspon pred odchodom necha po sebe nejake poznamky,alebo informacie aby mohli bez nej fungovat.nie ze ona je raz PN potom nie je a potom zase je,a potom sa jeduje ze jej niekto vola domov ze potrebuju od nej informacie..

Strana
z2