icon

Má zmysel hľadať prácu s angličtinou na úrovni B1?

28. jan 2025

Ahojte. Hľadám si prácu, moja úroveň angličtiny je B1, žiadna sláva 🤦. Dohovorim sa o bežných veciach. Ak si pustím film, tak až tak nerozumiem... A moja otázka. Mali ste aj takú skúsenosť, že zamestnávateľ vyžadoval dajme tomu na komunikatívnej úrovni a išli ste tam pracovať? Ako sa vám potom darilo sa jazykovo posunúť v pred? Ja jazyk nepoužívam v práci vôbec. Iba pár x do roka na dovolenke ...len uvažujem...že možno, keby som začala aktívnejšie používať, že možno za 3 mesiace urobím pokrok.... Ak ovšem dostanem šancu. Ďakujem za skusenosti

tina1549
28. jan 2025

stalo sa mi, že keď anglický jazyk vyžadovali tak na pohovore sme viedli krátku konverzáciu v angličtine aby si ma overili

zuzanaete
28. jan 2025

Nechces zacat chodit do jazykovky alebo dat si individualne hodiny? Ze by ta to trochu nakoplo. Ono niektore spolocnosti napisu, ze vyzaduju aj a realne ju takmer clovek ani nepouzije. U nas napr. ludia musia realne rozpravat a byt schopni riesit veci, vybavovat telefonaty, meetingy. Nie je priestor cakat, kym sa clovek rozrozprava. Pohovory byvaju v aj.

janababana
28. jan 2025

Co najviac konverzuj. Najdi si niekoho za par € na hodinu a kecajte - ale maj podmienku ze len v AJ, ziadna slovencina od zaciatku po koniec hodiny. Nemusi to byt jazykovka, kludne staci niekto, kto po AJ vie, nemusis mat 100% znalost vsetkych minulych casov a podobne.

athena27
28. jan 2025

ak máš o takú prácu záujem kde aktívne potrebuješ angličtinu skúsiť to môžeš, ale treba povedať pravdu na pohovore.. ak by potrebovali niekoho kto bude hneď musieť aktívne komunikovať v angličtine tak aj s tebou budú časť z pohovoru komunikovať v angličtine. Mne sa zas stal opak kde som dúfala, že sa zlepším v jazyku podstúpila som aj pohovor v angličtine a práca nakoniec o tom, že som do týždňa napísala dva krát email v angličtine :D takže nie vždy je ten jazyk taký nutný aj keď ho vyžadujú záleží od firmy..

mamina7070
28. jan 2025

a co okrem jazyka ponukas ? co ovladas ? lebo jazyk mimo zahranicnych korporatov vobec nie je must have

btus
28. jan 2025

ja som mala na pohovore, že nemčina. Popýtali sa ma pár viet a odvtedy som v práci ( 9 rokov) po nemecky nehovorila. Vôbec mi nie je potrebná ani nemčina ani angličtina. Hoci v požiadavkách majú doteraz jeden z týchto jazykov na komunikatívnej úrovni. A robím v strojárskej firme, takže ak niečo už naozaj potrebujem, ujo google nájde, preloží, pretože sú to aj tak odborné výrazy.

melanta
28. jan 2025

Podstatné je, či v ponuke vyžadujú angličtinu lebo občas človek dostane mail v angličtine, alebo či jazyk potrebujú, pretože denne je potrebná komunikácia v cudzom jazyku vrátane odbornej terminológie. Ak ide o druhý prípad a je uvedená úroveň B2/C1, tak väčšinou sa časť pohovoru realizuje v anglickom jazyku, čiže sa overí úroveň jazyka. Pretože ak by ťa prijali na taký job, tak prvý deň dostaneš ukončenie v skúšobnej dobe, pretože jednoducho nebudeš schopná plniť bežné pracovné úlohy.

melanta
28. jan 2025

@mamina7070 je množstvo malých firiem (10-20 zamestnancov), dokonca na východnom či severnom Slovensku (čiže nielen v BA), ktoré majú klientov zahraničné firmy a teda jazyk je must have. Čiže je normálne, že jazyk na vysokej úrovni vyžadujú aj mimo korporátov.

katkaseiner
28. jan 2025

v praci ked pozadovali anglictinu, tak vacsina pohovoru isla prave v anglictine. Konkretne v tejto praci kde som teraz, je sef rakusan, cize komplet sme isli v anglictine... v predoslej som mala interview so slovenkou a danom a asi okrem par zdvorilostnych fraz tiez vsetko v anglictine... uroven definovana nebola, ja som zila 6,5 roka v zahranici...

sisska96
28. jan 2025

Tak keď neovládaš angličtinu tak nehladaj takú pracu lebo potom bude trapas ak na to prídu

hankab
28. jan 2025

My sme prijali pred polrokom babu na poziciu, kde bola anglictina nutna, ale nie na super duper urovni. Taka klasikac napisat po anglicky mail a ked je to nutne, raz za 2 tyzdne zdvihnut telefon a povedat 10 viet. Prezentovala sa, ze vie, nema s tym problem. Na pohovor si pripravila par viet, nehladali sme uroven C1, mysleli sme si, ze staci. A o par dni u nas konci, pretoze ten telefon nikdy nezdvihla, lebo si v jazyku neverila. Prosila neustale kolegov, aby zavolali za nu.
Takze treba naozaj zvazit ci je jazyk potrebny, ak je, tak ta s najvacsou pravdepodobnostou na pohovore preskusaju. A ak nahodou nie, tak ci si schopna na sebe popracovat, aby si vedela plnit pracovne ulohy.

kiki68
28. jan 2025

Jasne, kamoskam som rok davala dokopy emaily, aby vedeli nejak odpovedat😂 takych je, co maju tieto pozicie, dalsia ma toto v nemcine zase

matrioshka333
28. jan 2025

Ja som išla na pozíciu, kde treba vedieť 2 cudzie jazyky. Dohodli sme sa, že na angličtine popracujem, zamestnávateľ zaplatil aj nejaký jazykový kurz. A popravde, keď každý deň musíš komunikovať v cudzích jazykoch, či písomne alebo ústne, tak to zlepšenie ide aj samé. No a dnes fungujem normálne. Takže sa neboj, určite skús aspoň pohovor. Ak v tebe vidia potenciál, budú ústretoví 😉

zabka79
28. jan 2025

Stalo sa mi ze v inzerate mali ze chcu anglicky jazyk a ani po 6 rokoch v tejto praci som ho nikdy nepotrebovala. Na pohovore o anglictine nebola ani rec

dancingqueen321
8. feb 2025

Moja kolegyna nemala moc dobru anglictinu. Povedala by som taku uroven mozno ako opisujes u seba. Vzali ju ako assistentku pre vtedajsieho VP (bol to american), plat odhadujem ze jej dali mozno medzi 1100-1300 brutto. Za taky nizsi plat bóy to mozno slo aj u teba.