Má zmysel otvoriť mačaciu kaviareň?
Dievčatá uvažovali ste alebo presnejšie išli by ste do otvorenia kaviarne s mačičkami ?Mne to behá po rozume ale stále sa neviem odhodlať.
@erina102 ja osobne nie,ale ak je to tvojim snom nedaj sa odradiť.
nie, vies co to obnasa? od samotnej kaviarne az po starostlivosť o macky a hygienicke minimum. toto vobec nie je zisková aktivita
@katica06 ako taka kaviaren vyzera?
@martinkatinka .je to v zahraničí, nikdy som tam nebola
Mám rada zvieratá, ale do takej kaviarne by som nevkročila a neviem ako toto môže cez hygienu vôbec prejsť..
@erina102 u nas taka je a.ani ma nenapadne tam vkrocit. Za.mna nie ani ako majitelka ani ako zakaznicka.
@dharmasanata tiez.by ma to zaujimalo ako.je mozno ze to lreslo. U nas bola aj psia a teraz je aj macacia. Za.mna nie
V Ba jedna taká je , zatial som tam nebola ale chystám sa so synom tak uvidime
ak sa nevies rozhodnut tak napis do kaviarni nech ti majitelka napise svoju skusenost a uvidis či sa podeli so skusenostami
Veď sú aj na SVK mačacie kaviarne,.viem že kamoška bola v Ba aj vBB stačí ujo Google
V Ba neďaleko je jedna. Bola som tam raz a stačilo… tým, že to stále musia čistiť, tak veľmi bolo cítiť dezinfekciu. Mačky boli obrovské, prerastené… asi ich tam veľmi kŕmia… deťom sa to páčilo, ale mne nie…
Tak jedna z ba je neziskovka...
https://finstat.sk/54092183
v BB od roku 2021, ale zatial su tam udaje len za 2024 a to bude vklad asi...??
https://finstat.sk/54189144
@katica06 aj v Nitre je jedna
@minesasubu Mačkafé. Moja dcéra bola nadšená. Podľa mňa je to pekný koncept pre ľudí, čo majú radi mačky. A koláče a nápoje tam mali chutné. Nemala som pocit, žeby mali problém s návštevnosťou. Práveže niekedy si tam ani nemáte kde sadnúť.
Ano, Mackafe v BA byva plne. V Prahe sme chodili do jednej a ta zanikla. Neviem preco, ci im to neslo, alebo sa prestahovali.
@erina102 Měli jsme tady. Byla velmi oblíbená. Vedly ji opravdu mladé holky, které měly kočky místo dětí. A tu byl problém. Neříkám, že třeba se nestalo nic, co by nebylo úplně ke kočkám vhodné, ale kdykoli kdokoli přišel s dítětem, už od dveří despekt. A neustále upozorňování, ať neruší kočky. Kočky to byly Mainské, velké, chlupaté, strašně lenivé a absolutně nekontaktní. Takže nějaké potěšení se úplně nekonalo. Podle mě si ten koncept představovaly tak, že tam budou chodit jen distingovaní lidé na obchodní jednání a koukat z dálky na kočky, ale klientela byla různorodá. Nakonec kavárna skončila s vysvětlením, že kočky potřebují už klid.
Boli sme a šli by sme zas, za mňa ok, my máme mačku aj psa, mne zvieratá nevadia. Beriem to skôr ako prínos pre človeka než príťaž. Niektorým ľuďom pomáha pri strese animoterapia a pre mňa je to jedna z jej foriem. Je dobré mať nastavená pravidlá a mať ich na každom stole a v priestore vyvesené aj pred samotným vstupom do kaviarne a mať vhodné mačky, nie všetky mačky majú radi zmenu a prítomnosť ľuddí treba si dávať pozor aby neušli a tak.. a aj tu hygienu treba vedieť vhodne zabezpečiť aby ľudí neodrázal pach.
@bonavoxa ak by som mala ja vlastnú mačaciu kaviareň, deti by tam mali zakázaný vstup, takže sa slečnám vôbec nečudujem😀
V Nitre máme, Mňaukíza sa volá, bola som raz a určite pôjdem znovu, navečer bolo úplne plno, je to skvelé, také pohladenie na dušu pre mňa osobne. Ak sa nachádzaš v nejakom väčšom meste, podľa mňa to zmysel má😇
@mikasa_ackerman Ano, chápu. Možná by nebylo od věci ji avizovat předem jen pro dospělou klientelu. Ale tehdy, když u nás začínala, to ještě rozhodně nebylo zvykem, že by bylo možné někoho ,,vyloučit". Bavíme se o době před cca osmi lety zpět.
Ono totiž děti úplně nejde uhlídat, aby je třeba nezajímaly kočičí domečky.
Co se týče hygieny, tak tam problém nebyl. Žádný chlup nebo kočku na stole jsem nezaznamenala.
Já bych do toho nešla ani za nic. Někdo se musí starat o kočky, někdo o hosty, někdo o jídlo, pití a jiné provozní záležitosti.
@erina102 nečítala som celú diskusiu ale myslím ze v PP je jedna. Chystám sa tam stále s dcérkou ale keďže cestujeme väčšinou so psom nereálne. Ak by to bolo u nás v meste boli by sme pravidelný klient. Tiež myslím ze zvieratá ako také sú veľmi prínosné pre detičky s rôznymi dg čiže úspech by za mňa skutočne mala. Len z druhej strany ako podnikateľa asi je ta veľa co veci riešiť hygiena, právnik-pripadne ublíženie nejakému špekulantovi zákazníkovi atd... ale zasa mat volne zdroje šla by som do toho.
Ja som bola v niekoľkých lebo dcéra mačky zbožňuje a popravde mne sa to nepáči. Je tam smrad, miestnosť je tmavá čo sa po chvíľke chce človeku spať. Mačky majú z ulice, čo niektoré nepôsobia dobre. A úplne najviac ma dorazili keď som deťom kúpila čokoládu a bola po záruke. Ale to sa môže stať samozrejme aj inde. Len to násobí potom tie zle pocity.
U nás v Egeri je taká. Vždy majú plno. 😊
Volá sa Cicuskám 😊
Ahoj robím v gastronómii celý život ,mačaciu kaviareň by som si otvorila len v turistickom veľkom meste. Osobne som bola v BB boli sme veľmi spokojní, čisté prostredie,kontaktné mačky, krásne vyčesané ,úplne čisto.
Chce to dobrú polohu, ponuku a celkovú abientu podniku.Drzim palce 😊 ak by si chcela čokoľvek poradiť mám v profile číslo napíš mi kedykoľvek na WhatsApp 😊
Dievčatá ďakujem vám za podporu a z vaších odpovedí som veľmi potešená a zas o kúsok viac presvedčená že by to bol dobrý nápad. Uvedomujem si tiež že takáto kaviareň so zvieratkami je komplikovanejšia.Len si myslím že je veľa ľudí ,ktorý by chceli mať mačičku ale im to neumožňujú podmienky tak možno toto by bolo pre nich aspoň na chvíľku spraviť radosť .Ďakujem za vaše povzbudzujúce správy aj za tie negatívne aspoň budem vedieť čo ľudí odrádzalo pri návšteve takejto kaviarne.❤️
@tinkybinky ďakujem

Ak by som bola mačičkár, tak kľudne, prečo nie? Inak ako s každým podnikaním - je to risk a chce to odvahu a mnoho ďalších vecí ako sú kapitál, čas, vedomosti ohľadom rôznych sfér (od marketingu cez ekonomiku až po mnohé iné) a aj sebadisciplínu. Ale treba vyskúšať ak po tom túžiš. Život máme len jeden...