Majú deti budúcnosť na Slovensku?
Myslite si ze na Slovensku bude buducnost pre deti.Zvazujete odchod do zahranicia?
Co podla mna slovakom chyba je ista civilizovanost a slusnost. Tiez vztah k zivotnemu prostrediu (znicim, co sa da) - staci sa pozriet na neskutocne spinave mesta a graffiti.
@jatva no a čo sa týka Zemana, nie som toho názoru že podporuje Čínu a Rusko , len sa díva na veci inak ...to isté máš aj u Fica ( ktorého ja z duše teda zas nemusím , teda mne celkovo ľavicová politika je proti vôli a som tvrdá pravičiarka,), len obidvaja zvažujú ekonomické aspekty nespolupráce a dopad na ich krajiny .
@tanulik16 a chceš sa vrátiť z viedne? Ako ja u nas rada žijem, som tu zvyknutá, ako bolo napisane asi mi staci malo 😅.. Ale mali sme s manželom obdobie ked sme chceli ist zit do viedne, mam rada to mesto ale kedze uz tu mame záväzky avztahy nebolo to take jednoduché zrealizovať.. Ak sa rozhoduješ kde mat deti a už žiješ vo Viedni na tvojom mieste by som ostala tam.. Ale ani na slovensku to nie je nejaké strasne, aspoň z môjho pohladu a doterajsich skusenosti.. Ked sa človek polieva sam na seba tak sa to da..aja som asinaivna ja stale verím, ze vlada sa u nas zmeni za lepšiu, kiska je zas z môjho pohľadu prvý krok, hoci niektorým je nesympaticky ja som rada, ze sa mi zda naozaj liberalny, nie len naoko..
@mircalla ja som asi pred 7 rokmi bola v Bukurešti , samotné Rumunsko skorumpované neskutočne , Slovensko proti tomu je a bol len lúzer, všade túlavé psy ,bordel ..minulý rok som tam bola na tri dni , Rumuni sa dobre "nasrali "pozatvárali čo sa dalo , psy jednoducho zmizli , Bukurešť sa neskutočne zscivilizovala...
Mne sa na Slovensku velmi paci a neviem si predstavit, ze by som zila niekde v zahranici..moje deti tu budu vyrastat a ked oni budu chciet odist do ineho mesta, tak budu moct..nebudem im to zakazovat
myslim, ze su veci, ktore by sa mohli zmenit aby tu mali nase deti lepsiu buducnost ale zase su veci, ktore mame iba my a mozeme byt napriklad vdacny, ze tu nemame ziadne teroristicke utoky a podobne veci
@tanulik16 v rakusku by som uz v sucasnej situacii zit nechcela, teda jedine ak je rodina z casti domaca. kedysi mi to prislo super .. ako vzdy tam mali haiderovcov, ale je to teraz velmi vyhrotene :-/ inak ti ich FPO debilkovia sa tiez velice kamaratia s putinom tak ako zeman, aj do moskvy lietaju.
slovensko - mam obavy ... hlavne teda z nevyspytatelnosti putina .. ak tu nemate velke zavazky, tak je dobre nemusiet svoju buducnost planovat prave tu. smutne akurat ze vsade inde je clovek cuzdi ...
@maminuska Mna mrzi to, ze hodit odpadky ci cigarety na zem je na Slovensku bezne, v zapadnej Europe to urobi malokto. V Juhovychodnej Azii su za to tak mastne pokuty, ze take nieco neexistuje
V tom, ako si vieme nicit prirodu a mesta sme neprekonatelni
Natri sa a upravi jeden podchod ci namaluje dom, vydrzi to par tyzdnov, kym to nie je posprejovane
my sme sa po 10 rokoch v irsku vratili na svk kvoli tomu ze sme chceli mat deti 🙂 vsade su nejake pre a proti ale nam zalezalo viac na tom aby deti boli s rodinou a qbu som ja s nimi mohla byt 3 roky doma ,zalezalo nam na tom tak ze sme to vymenili za dobre platy a vacsi komfort...
@tanulik16 Je otázka, čo je pre Teba lepšia budúcnosť?
Ja som roky žila v Nemecku, už ako dieťa som tam bola ako doma a hoci je to neporovnateľné s SR, nie je to ideálne. Pochádzam zo Slovenska, ale v Nemecku sa cítim doma.
Momentálne som nútená žiť už pár mesiscov v SR a je to zďaleka horšie ako Nemecko, hoci je to bezpečnejšia krajina ako Nemecko. Okrem toho, že popri MD mám obmedzené pracovné možnosti, .... . Poviem Ti tak, počítam mesiace, kedy sa môžeme vrátiť. Teraz keď chodíme späť do Nemecka, tak sa teším ako malé dieťa.
Mňa už v SR nič nedrží, hoci ani v Nemecku neexistuje ideálny život.
opustiť sa nechystáme, ale zato si ponadávame ....😉
@jatva je to tvoje demokratické právo 🙂. No a čo sa týka Kisku, je tu viacero jeho "pochybení " . Náklonnosť k Erdoganovi ,ktorý momentálne sekulárne Turecko pretvára na tvrdú diktatúru a jeho mlčanie , daňové podvody, zneužitie verejných prostriedkov . Viem že mu Fico ide nechutne po krku , ale je faktom že náklady ktoré uvádzal ako daňové daňovými nie sú a len totálny diletant v danej oblasti ich tak uviedol .
No a čo sa týka Ruska ..pravidelne ho navštevujem služobne a musím povedať že informácie ktoré nám poskytujú západné média a propaganda je taká istá ako propaganda Sovietskeho zväzu v čase komunistickej éry. Putin je mierny autokrat, to sa nedá poprieť ale má obrovskú podporu u Rusov , vytiahol krajinu z Jeľcinového prozápadného znivočenia , ktorý bol v ich rukách iba obyčajnou bábkou .
odporúčam prečítať si na nete blog jedného mladého muža, ktorý písal Ako som vozil Nórov....Tam si presne prečítate ako to chodí v zahraniči a že nie je všetko zlato čo sa blyští... Aj tam majú problémy, aj tam majú bordel a neporiadok....
Vsade su nejake problemy, len my akoby sme ich nevideli, nechceme ich vidiet a pritom v zahranici riesia najcastejsie aj ovela horsie a zlozitejsie veci.
😀
Ja pendlujem medzi SR a Lotyšskom už 10 mesiacov a dodnes by som nevedela jednoznačne povedať, kde chem žiť.
V SR som mala dobre platenú prácu ja, manžel mal síce dobrú prácu, ale stále túžil mať niečo lepšie. Pre neho bola priorita žiť a nielen prežiť. Keď sa narodil malý, nad odchodom do zahraničia uvažoval už častejšie. Dostal ponuku, ktorá sa neodmieta a s 3 mesačným dieťaťom som sa za ním vybrala aj ja.
SR mi chýba, sú veci, ktoré v Rige nie sú samozrejmosťou ako v SR, ale zato život tu nie je až taký zlý, ako je odprezentovaný v SR.
Nie je to krajina neobmedzených možností, takisto je veľký rozdiel medzi ľuďmi, ale dá sa to.
Kriminalita na dennom poriadku, slušnosť sa nosí pomenej a porozumenie mnohokrát žiadne, som tu len cudzinec.
Je mi ľúto, že cestujeme 17 hodín, aby sme mohli vidieť rodinu, aby si mohli starý rodičia užiť vnúčika.
Plánujeme tu zostať max. pokiaľ budem na materskej a potom asi zvolíme život v SR a uskromníme sa.
Nám sa tu žije krásne.
Mòžne si dovoliť jesť kvalktné a zdravé veci, žijeme v rodinnom dome( splacame sice hypoteku ale inač by to nebolo ani inde)
Ideme kazdy rok na dovolenku, môžme si dovoliť isť na výlety s detmi, obliekať sa pekne.
Môžme si volne vybrať školu aj lekára.
Úplatky nedávame- totiž to je v ľuďoch.
Ak budú žiť moje deti raz tak ako my žijeme dnes, budem štastná.
Iste by sa vela vela veci dalo vylepšiť ale to je tak všade.
Samozrejme je to celé v tom čo je pre koho dosť.to čo mne stačí môže byť pre iných málo alebo práve veľa. Myslím že dnes na slovensku je rovnako lahke/ alebo tazke si najst pracu ako v nemecku napriklad.
Máme dobrých priatelov čo žiju v nemecku už pár rokov, ale nevedia si predstaviť že by tam zostali a založili si rodinu.
Oni to vidia tak, že kym u nas je životná úroveň ovela vyssia ako pred 10 alebo 20 rokmi, vonku je to pre cudzincov stale tazsie a tazsie.
To co tam oni zarobi je na nase pomery sice dost, ale tam sa z toho kralovsky zit neda.
Sú velmi drahé služby.
Kazda krajina ma svoje pre a proti....nezijem ba svk a hoc mam muza slovaka neplanujeme sa vratit....

@mircalla áno , to súhlasím , v tomto by sme si mali brať príklad s Rumunov