Majú nárok na odmenu tí, ktorí o nej nevedia?
Okrajovo registrujem, ze stat rozdava 800 eur ludom v skolstve a uradnikom. V tejto suvislosti sa tu na MK, na roznych pravnych poradnach objavuje x tem, ci ten a ten ma na 800 eur narok.
Otazka do diskusie: zasluzi si tu odmenu niekto, kto ani nevie sam zistit, ci ma na odmenu narok?
@moonlight1210 aj mňa to napadlo 😉
@margotka17 potom uz je aj otazka, ci si ju zasluzi, aj ak si niekto mysli, ze na nu nema narok, lebo to nespravne pochopil, a teda sa nic nepyta.
Asi taky zmysel vidim v posudzovani, kto ma a nema narok za takychto sarkastickych "podmienok".
Odhliadnuc od skutocneho zakladneho problemu, ze je to plosny benefit a dostane to kazdy pracovnik z danej skupiny, ci je snazivy, alebo sa flinka po kavickach a caka, kym kolegovia dobehnu pracu za neho.
@margotka17 potom uz je aj otazka, ci si ju zasluzi, aj ak si niekto mysli, ze na nu nema narok, lebo to nespravne pochopil, a teda sa nic nepyta.
Asi taky zmysel vidim v posudzovani, kto ma a nema narok za takychto sarkastickych "podmienok".
Odhliadnuc od skutocneho zakladneho problemu, ze je to plosny benefit a dostane to kazdy pracovnik z danej skupiny, ci je snazivy, alebo sa flinka po kavickach a caka, kym kolegovia dobehnu pracu za neho.
@moonlight1210 presne tak, tak sa to rozhodlo bez rozdielu, či niekto o tom vie či nevie.
Ci si ju zasluzia alebo nie, dostanú ju všetci, ktorí na ňu majú nárok zo zákona.
Myslím že nieje fér aby si štát kupoval voličov tým že im rozdáva peniaze na ktoré sa skladáme všetci ,napriek tomu že na to štát nemá Nevravim že si ich nezaslúžia ,ale na druhej strane ,prečo si ich nezaslúžime my ostatní?
@martul aby si bola v obraze, odmeny dostanú aj upratovačky v škole. U nás aj také, ktoré zastupujú dlhodobé PN. Robia teda v školstve cca mesiac. A s nimi aj učiteľky (naozaj oddané a kvalitné), ktoré tam robia 30 rokov 🫤 O tom sa už v médiách nehovorí. A pre upresnenie, je to 800 v HRUBOM 😏 A poserme sa, hovorí sa o tom pomaly rok. Za ten rok tie peniaze klesli na inú hodnotu a tie biedne platy ostali.
@maya_hi presne tak. Stat sa pochvali kolko dali na odmeny, no to, ze kazdy jeden prijimatel im z tych 800€ posle 300€ naspäť na dani, to nepovedia
@gov si predstav, ze ja si v praci kavu urobim len pri prichode a potom cez obednu prestavku. A kvoli teplu nas nikto domov neposle. Prave naopak. Aj v lete su MŠ otvorene do 16tej. Deti tam su v tom horku bez klimatizacie cely den. A 800€ som nedostala sni zdaleka. Samozrejme sa ako vzdy rozprava o sume v hrubom
@chrobak7 tak 800 e je pomerne pekný peniaz. či sa závidí medzi ľuďmi? samozrejme že áno, čo len ľudia v školstve si zaslúžia?
ceny sa zdvíhajú plošne, odmeny už len sem - tam niektorým.
@deti95060810 ano dostali sme (ja robim v socialnych sluzbach a dostaneme nie 800e ale 560e po zdaneni ,tak ked sa to rozrata na cely rok tak ku kazdej vyplate dostanem 46 e ,tak nezarobim 650e ale 696e
@gov ved ani tebe nikto neberie pravo zamestnat sa tam, kde sme my…a sko som pisala, my z tej odmeny vratime statu dane
@gov no šak napíš aktuálnej garnitúre že sa ti nepáči 😂😂😂. A keď mali štrajkovať lekári tak najposratejsi boli dôchodcovia....učitelia oproti lekárom len tak pobrechavali. Chcela by som vidieť ako by sa zdvihla vlna odporu ak by rodičia museli riešiť kde nechajú v prípade štrajku deti ....a mnohí to, aby s vlastnými deťmi vôbec vydržali. A zostihlovat? Veď na západe už teraz nesú učitelia za tie platy a pri tej možnosti výberu. Na východe si rád že máš prácu a všetci sa na západ asi neodstahuju. A potom triede bude koľko 40 deti na učiteľa? Či ako? A porovnávať odmeny a platy lekára a učiteľa 1500 VŠ 15000 😂😂😂
@gov viete, že tam patria aj lekary, sestričky, hasiči, policajti, a každý kto pracuje v akomkoľvek štátnom podniku, čo sú i ľudia čo robia v poľnohospodárstve ak ide o štátom dotované družstvo ako i ľudia čo robia napríklad i v bojnickej zoologickej záhrade keďže i to je štátny podnik. Pracujem sama v štátnom podniku a keby tam nemáme systém osobného hodnotenia zarábala by som 600€, a zarábala by som rovnakých 600€ keby sa zamestnám inde kde by som nebola zamestnancom štátneho podniku lebo s mojim odborom čo som študovala moc na výber nemám a študovala som ho lebo som mala pri nástupe na strednú školu úplne iný plán. A väčšina ľudí v štátnom sektore ma minimum voľna. Keď budeme rátam priemerný mesiac ma 30 dni z týchto 30 dni som v práci cca 20-23 dní a tým pádom mám voľno cca 10-7 dni v mesiaci a to vrátane víkendov. A mne sa napríklad neda zobrať voľno na 2 týždne môžem max 7. Takže myslím si že niektorý z nás si tých 800€ v hrubom zaslúžili a čo je to je za peniaz? V dnešnej dobe kde všetko rastie na cene sa to rovnako minie všetko ak keby sme ich nedostali
@gov A Ty pracuješ kde? Pracuješ vôbec, alebo si len dlhoročným poberačom nejakých dávok od štátu?

@chrobak7 To nie je o závisti, ale o princípe. 800 EUR dostane úradníčka na úrade práce, kde som sa bola dnes spýtať, ako postuovať keď dcéra skončila školu a pokračuje ďalej v štúdiu a ona na mňa vyvalila oči, že no to ona nevie, to by sa musela ísť spýtať veďľa do kancelárie. V jej kancelárii bola presne jedna skriňa, kde mala 2 šanóny a písací stolík s vypnutým PC a vedľa neho namiesto nejakých papierov manikúrová sada.....toto človeka naserie, a potom tu dennodenne čítaš či majú nárok na príspevok a pritom si nevedia prečítať v zákone úplne triviálnu otázku?!!!! Takíto dostanú odmenu!! Začo?!
@martul nemozes jednu uradnicku porovnavat s inymi. Poznam vela uradnicok a dokonca aj moja mama je uradnicka. Zaraba necelych 620 eur (po 20 rocnej praxi)
a nie nezavidim jej raz rocne 800 eur .ma vela prace, stale je unavena a len jej prihadzuju pracu lebo ich je malo, robi s detmi a s dysfunkcnymi rodinami neustale jej niekto vynada, douraza alebo sa aj vyhraza. Mlade baby ako pridu tak odidu iba je snimi starost ich zaucat a potom po par mesiacoch odide s vetou kto tu bude robit za taky peniaz a tie co sa chystaju do dochodku uz sa nevedia dockat su presviecane aby nesli lebo nema kto pracovat. No ver mi niektore uradnicky pracuju za menej ako minimalnu mzdu
.... Istotne sem napisete mohli by ine robit..mohli ..aj moja mama by mohla...takto tesnr pred dochodkom urcite....