icon

Majú psychológovia uplatnenie?

28. feb 2023

Majú psychológovia uplatnenie?

pribinak
28. feb 2023

Samozrejme že majú

amy2807
28. feb 2023

podla mna v tejto dobe az moc velke

leni1977
28. feb 2023

určite

larazivago
28. feb 2023

Aj tu na MK by mohol robiť, kľudne na plný úväzok.

amy2807
28. feb 2023

@larazivago aj nejaky ten psychiater

mpg
28. feb 2023

Majú, ale počula som, že niektorých ani neuzná Soc.poisťovňa, musia sa vypracovať.

drzaopica
28. feb 2023

Maju po vela rokoch, vycvikoch.Dovtedy mizerny plat.Ale mozu najst uplatnenie v HR, skolach, sukromnych centrach, neziskovkach rozne, poradenstvo pre deti

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
tenerifka
28. feb 2023

urcite ano, a bude to stale viac aktualne, vratane sukromnej praxe. Priklad-cez poistovñu cakas v zahranici na psychologa niekolko mesiacov, k sukromnemu sa dostanes do 1-2 tyzdñov. Na Sk bude sukromna prax nezavisla od poistovne stale viac aktualna, tak ako je to bezne uz desiatky rokov v zahranici.

drzaopica
28. feb 2023

@tenerifka ved aj je.Ale aj k sukromnemu za 50 eur hodina sa caka dlho.Detskych psychologov je ako safranu este menej

nahodnemeno
28. feb 2023

urcite odporucam klinicku psychologiu, najma detsku....

janage
28. feb 2023

No závisí od toho aký si psychológ, či klinický či nie. Poznám kocku druhý typ. Šikovná, milá, pracovitá. Prvý rok pracovala niekde a platili ju z projektu. Potom sa im narodilo bábätko, projekt skončil a ona sa po materskej nevedela zamestnať. Všade uprednostňovali mužov, či ženy so staršími deťmi, či bez detí. Darmo mala 2rocnu prax. A to bola ochotná robiť aj psychológa vo väzení.
Pokiaľ tam nemáš určite stupne a roky praxe, nemôžeš pracovať samostatne. Veľmi bola nešťastná a ja som nechápala, že taký múdry, ľudský a šikovný človek sa nevie zamestnať v odbore. Skončila úplne mimo, potom ďalšia materská po 2 odrobenych rokoch a potom tuším robila vychovavatelku alebo niečo také v škole. A z nej by bola vynikajúca detská psychologička. Ja nechápem ten prístup štátu. Psychológov jak šafranu, čakačky, na samostatnú činnosť musíš mat prax ale nemáš ju kde získať.
Takže moja rada opýtaj sa absolventov ako sa im darí. Aké sú podmienky uplatnenia.

tenerifka
28. feb 2023

@janage to je zasa dosledok predsudkov a tej 3-rocnej zobracenky, na ktoru je doslova odsudena kazda slovenska zena, ktora porodi dieta. Potencionalni zamestnavatelia sa boja zamestnat zeny v produktivnom veku preto, lebo na Sk taka zena je absolutne neperspektivna a neproduktivna. Manzel sa na vychove deti nepodiela vobec.
Jedna prispievatelka tu na MK ma oznacila, ze sa kvoli tej akoze "rodicovskej" navazam do slovenskeho systemu....ano, je to na hlavu cela ten system. Nefunguje. Zeny su z 90% nezamestnatelne, mozeme si klamat, ako chceme. A mozu to zmenit len tie zeny same, ale vacsina nechce. Tak pani perspektivna psychologicka ma smolu, vadny stat, vadny system, kariera pre ñu uplne zbytocna

janage
28. feb 2023

@tenerifka no ona mala podporu v manželovi, v starých rodičoch dieťaťa a inde sa zamestnala, ale bohužiaľ nie v odbore.

mpg
28. feb 2023

@tenerifka Na SK sú súkromní psychologovia už roky, len sa tam platí a u štátneho, keď má výmenný lístok sa neplatí.

sszuzu8
28. feb 2023

Je ich veľa a dopyt je tiež veľký. Ale nie je psychológ ako psychológ. Moje dcere napríklad nepomohli 3 psychologicky vôbec. Až som musela vziat vec do vlastných rúk. Za mňa skôr keď už tak nejaký motivačný kouč

oli18
Autor odpoveď zmazal
oli18
28. feb 2023

@janage Precitaj si starsie temy, dozvies sa viac.

kate_cs
28. feb 2023

Jednoznačne áno. Pribúda školských psychológov, je veľký nedostatok tých pre detí. Ak to človek chce robiť a maká na sebe, určite sa nestratí.

oli18
28. feb 2023

@mpg Ak nevies rozlisit statnych a sukromnych lekarov, nerozdavaj rady. A co ma soc.poist s psychologom? 🙈

lalala94
28. feb 2023

@tenerifka štát ani systém nie sú vadné (teda sú, ale v iných oblastiach). Žiadna žena nemusí byť doma 3 roky s dieťaťom. To je ich rozhodnutie. Ak by spomínaná psychologička išla do práce po roku/ roku a pol, možno by nemala taký problém zamestnať sa v odbore.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
marianarem
28. feb 2023

Taki co maju aj terapeuticky vycvik maju aj niekolkomesacne cakacky. Len to je v podstate ako dalsia skola.

nenne9
1. mar 2023

Kamos je psycholog a stale mu vyvolavaju a doslova prosikaju aby isiel k nim pracovat, aj po jeho praci, na dohodu

kvetinka75
1. mar 2023

@larazivago a 1 by bol málo

domi235
Autor odpoveď zmazal
janage
1. mar 2023

@domi235 To isté v rodine mladá lekárka. Radšej zobrali spolužiaka muža hoci s horšími študijnými výsledkami. Robi lekarku, ale nie v odbore, ktorý prioritne chcela.

oli18
1. mar 2023

@marianarem klinicky psycholog musi mat, okrem ineho, aj atestaciu. Takze skolou to nekonci. Nikdy by som neisla k psychologovi zo sukromnej VS, dokonca dialkoveho studia 🙉

domi235
1. mar 2023

@janage 😭😢

psychpato
14. feb 2024

@amy2807 ten len predpisuje lieky nepomáha ľuďom len ich dostáva do závislosti a drží ich ďaleko od reality