Mala by som kúpiť kolegyniam darček k Vianociam?
Ahojte, v kancli je nas 6 bab, vychadzame spolu dobre. Zanyslam sa ci kupit darček k Vianociam ci nie?
S jednou sa stretavam aj mimo práce, tej urcite kupim.
Ale co ostatne? Dali by ste im ci nie? Ak ano,co? Za kolko €?
Nie. Nevidim na to dovod. Kup len tej, s ktorou sa stretavas aj mimo prace.
@anonym_autor nie, raz zacnes a bude tazke prestat, a budes mat len dslsiu povinnost v toto rocne obdobie. Takisto sa moze stat ze darujes im nieco a vzbudis v nich pocit ze na buduci rok ti nieco musia kupit oni aj ked to nebol vobec tvoj zamer
Nie, neriesila by som to… uz sa tie Vianoce podla mna prilis hrotia, o chvilku sa budu kupovat darceky aj okoloiducim..
@anonym_1fdc5d tiez mám taký pocit
@anonym_autor nie, raz zacnes a bude tazke prestat, a budes mat len dslsiu povinnost v toto rocne obdobie. Takisto sa moze stat ze darujes im nieco a vzbudis v nich pocit ze na buduci rok ti nieco musia kupit oni aj ked to nebol vobec tvoj zamer
@muchotrafka298
@anonym_4d75d3 a ked mi náhodou ony kupia a ja im nic,nebude to blbé?
Jasné, nejakú drobnosť. My sme sa dohodli s babami,že po kinderku a mandarínky, pomaranče 😆
@muchotrafka298
@anonym_4d75d3 a ked mi náhodou ony kupia a ja im nic,nebude to blbé?
@anonym_autor ja som mala pre takytopripad vzdy zabalene nejake malickosti. Krem na ruky mensi, masku a pod. Vyuzila som to raz, ked mi prvy a posledny krat nieco dala kolegyna, s ktorou som sa vobec nebavila. Doteraz neviem, co to malo znamenat.
Tak si kúp do kancelárie nejaké malé čokoládky alebo niečo sladké s Vianočnou tématikou a ak by náhodou dali darček, vyberieš. Keď nie, zješ alebo daruješ v rodine 😊😀
Jasné, nejakú drobnosť. My sme sa dohodli s babami,že po kinderku a mandarínky, pomaranče 😆
@zuzanita1609 ale je ich tam 6. To ma mat pripravene 5 drobnosti? Nerypem
mám viac ako 40 kolegov a kolegýň. kúpim im darček alebo nie? 😕
však ak ste len kolegyne, nerieš.... ja by som nikdy kolegom nekupovala vianočné darčeky. iba ak by tam bol fakt taký človek, s ktorým mám silné puto aj mimo práce... a žeby sme sa dohodli vzájomne. ale ako sa poznám, ani tak by som nekupovala darček, ale šli by sme na nejakú chutnú večeru a pohár vína...
ja mam pre uplne blizkych kolegov je ich 8 take male lindt cokoladky su pekne zabalene ako darcek. alebo im niekedy davam take specialne cajiky su ako adventny kalendar. mavaju to v jednom obchode kazdy rok ine balenie. milo to vyzera a nestoji to majetok. zje sa vypije a hotovo.
@zuzanita1609 ale je ich tam 6. To ma mat pripravene 5 drobnosti? Nerypem
@anonym_4d75d3 nás je 8 a plus chlapi,čo prichádzajú a odchádzajú, pomáhajú (tým sme sa dohodli tiež, darčeky podávať,hoc drobnosti pekne zabalené). Dokonca vieme i o svojích narodeninách a vždy vedia ostatné baby prekvapiť oslávenkyňu,dokonca napečeným koláčom,bábovkou,zaliatou kávou z rána. Nie je nad dobré vzťahy v pracovnej partií 😊.
My hráme v práci Secret Santu, každý si niekoho vylosuje a kúpi mu maly darček.
Je to milé, kazd dostane nejakú drobnosť a všetci sú happy 🎄🎄😁😁😁
mám aj kolegov a kolegyne s ktorými sa stretávame aj mimo prácu - darčeky si nedávame. zatrhla som to. či si dávajú oni mi je egal. aj keby mne niekto dal tak mi je to egal. ja nechcem. ani nedávam.
@anonym_autor napeč medovničky,alebo im kup medovnicky alebo ich pozvi na varene vino v ramci trhov. Viac netreba si myslim.
Veď sa normálne dohodnite ako dospeli ľudia. U nás v práci sa kedysi dávali darčeky vo veľkom, každý každému v time a ešte aj ďalším kolegom, s ktorými dobre vychádzal. Mňa jedny Vianoce vyšli na 150€ len v práci 🙈 potom sa to zatrhlo, bolo to fakt neúnosné.. nakoniec sa dávali darčeky len v time, mala to byť drobnosť (ja som nosila sypaný čaj, mydielko alebo niečo také). Lenže niektoré kolegyne chceli byť hrozne originálne a nosili megalomanské tašky, kde sme každý mali knihu, šál, kozmetiku. Proste bolo to šialenstvo, kopec peňazí išlo do luftu, každý to poňal ako chcel. Takže ja by som už dobrovoľne do týchto obdarovavačiek nešla. Ak sa dohodnete, že idete, tak si stanovte max hodnotu darčekov/drobnej pozornosti.
@anonym_autor si tam prvý rok? Ak áno, to by som určite nic neriešila, ak nikto nic nespomínal - to nebudú take vzťahy aby bolo nutné sa obdarovávať. Ak si tam dlhšie, po minule roky ste to ako riesili?
Máš ústa tak sa opýtaj či sa u vás darčekuje.
@anonym_autor si tam prvý rok? Ak áno, to by som určite nic neriešila, ak nikto nic nespomínal - to nebudú take vzťahy aby bolo nutné sa obdarovávať. Ak si tam dlhšie, po minule roky ste to ako riesili?
@mirkam3 prvy rok som tam🙂
Máš ústa tak sa opýtaj či sa u vás darčekuje.
@januska12323 tak ony si urcite daju medzi sebou,ale ci aj nam,novym to neviem
@januska12323 tak ony si urcite daju medzi sebou,ale ci aj nam,novym to neviem
@anonym_autor dnes setri kazdy a eliminuje zbytocne vydavky. A ze si daju kazda medzi sebou? Mozno ano
A mozno nie. Nemusis sa zucastnovat ziadneho sileneho darcekovania za kazdu cenu.
Ahoj, ak si dobre vychadzate a chces ich obdarovat, tak im mozes kupit nejaku drobnost. To je len na tebe, ci ich chces obdarovat. Ja mam velmi dobre dve kolegyne a vsetky tri si medzi sebou kupujeme vianocne darceky ale my aj take drahsie, ze sperk alebo tento rok som kazdej vybrala pandoru privesok🙂
@anonym_autor my sme si dávali s kolegynami, dobre sme vychadzali, riesili sme aj bezne osobne veci. Davali sme si a aj dostavali bez toho aby sa riesilo ci ked mi daju tak ja dam. Proste ked mi to napadlo tak som kupila a kazdej dala drobnost (maly medik, orechy v karameli, mydielko) a takisto aj ostatne baby, bolo nas cca 5-7 podla toho ci bol niekto na MD. Niekedy som dostala 3 darčeky, niekedy 6. Davali sme si skor na Mikulasa.
Ja by som dala každej drobnosť ak by som to tak citila. A neriešila či kolegyňa da alebo nie.
My sme kupovali, bola to riadna otrava. A úplne najviac sa vyhrotilo vtedy, keď sme sa skladali kolegyni na darček takmer 20€. To som povedala už, že im drbe na hlavy a preháňajú. Odvtedy nikomu nič nekupujem.
ja som kúpila iba jednej - robím s ňou 10 rokov
Ja som si niektorymi kolegynami kupovala, ale potom to prestalo. S jednou som sa nepohodla, resp. odmietla som za nu robit jej pracu, slusne, bez nejakych emocii alebo invektiv. Som dost stara na to, aby mi neskakali po hlave, lebo jej sa nechcelo. A odvtedy ma nezdravila, ani mi negratulovala k ziadnemu sviatku. Aspon som usetrila, lebo kazde meniny narodeniny a vianoce ma stali minimalne pre nu 20 EUR. Ked od nas odisla, ani mi pri odchode nepovedala ahoj. Cize ja si nejake velke kamaratstva v praci nerobim a neminam na tych ludi peniaze.
Ak je zvykom ze si davaju medzi sebou tak ano. Inak nie. Moze im byt blbe za oni nic nedali. Prinajlepsom nieco upiect postaci 🙂
Kup mensie balenie medov. Budes mat pripravene. A ak ti nahodou nic nedaju, med spotrebujes 😃
My si kupujeme malé darčeky. Tento rok sme sa dohodli, že tak do 10€ maximálne. A keďže všetky dosť fičíme na káve, tak som sa rozhodla, že kúpim také malé 200g balenia kávy, objednala som z Coffeein.
Urcite nie.

Nie, neriesila by som to… uz sa tie Vianoce podla mna prilis hrotia, o chvilku sa budu kupovat darceky aj okoloiducim..