Malá slovenská firma versus korporát
Ahojte, chcela by som poznať váš názor. Mám takmer 52 rokov, 20 rokov pracujem v obore, ktorý ma baví. Deti už mám odrastené. Prešla som viacerými korporátmi, aj SK firmou, kde som ale nebola vôbec spokojná, nakoniec som sa vrátila do korporatu. Lenže po dlhšej PN som sa nechala znovu zlákať do menšej SK firmy, kde sú podmienky celkom fajn. Myslím čo sa týka práce a prístupu šéfa. Relatívny kľud. Ale to je asi tak všetko. Benefity žiadne, prísľub zvýšenia platu po skúšobnej dobe nedodržaný. Som tam necelý pol rok. Dosť som sa tam nadrela a celkom slušne sa mi to rozbehlo. Teraz som dostala ponuku z korporátnej spoločnosti, neporovnateľne lepšie podmienky, vyšší plat, super benefity, len znovu začínať nanovo. A prísnejší režim, neosobnejší prístup. Váham, ako sa rozhodnúť.
Kolko mas rokov do dochodku? Urcite chod do korporatu kde ti daju ovela viac penazi. Keby sa ta sucasna firma aspon spravala fer, ale ani ti len nezvysili plat ako slubili. Dakujem neprosim
daj si otázku koľko rokov máš ešte do dôchodku - možno aj 10, chceš aby to už bolo tvoje posledné prac. miesto? vydržíš v korporáte 10r?
ako to máš s cestovaním... brala by som zamestnanie čím bližšie k domu nie sa terigať desiatky km za prácou...
@deti95060810 je to práca v regióne, mám služobné auto. Do dôchodku ešte cez 10 rokov určite.
@vanilkovazmrzka tiež sa mi to nepáči, že nedošlo k naplneniu dohody. Vraj ešte nie sú dostatočné výsledky, pritom šéf to pri nástupe navrhol. Šéf sa síce správa naozaj veľmi milo, vie pochváliť za prácu, ale týmto som ostala sklamaná.
Korporat samozrejme.
Tá rodinná a kamarátska atmosféra v tým malých firmách je lákavá, ale v korporáte vieš na čom si a s čím môžeš naozaj počítať. Ja mám radšej korporátne istoty ako lákavé (často nesplnené) sľuby.
NIKDY by som už nešla do malej SR firmy....normálne má oblial pot zo spomienok. Manžel má takisto rovnakú skúsenosť. Jedine keby som bol anutena kvôli príjmu že nemám prácu a nesedela som doma.alonahle by som mala na výber ani najväčším omylom. Dvakrát stačilo mne raz manželovi😱normálne má striasa pri spomienkach na tie roky
@veronicka88 jednu skúsenosť mám aj ja otrasnú. Tu je to zatiaľ ok, len je to ešte krátko, ktovie, čo bude neskôr. A jedna vec, ktorá mi ešte zapína kontrolku je, že odtiaľ v priebehu 2 rokov odišlo 8 ľudí z terénu, čo je dosť veľa.
no moja posledna mala firma ksrachovala, preto som teraz v korporate. Mozno vam nechce zvysit preto, ze mu dochadzaju prasule ako v mojej starej malej firme , ktora uz skoncila. Male firmy su velmi cistive na zakazky. Pozri si Finstat, ake maju trzby a zisk
Ale vztahy boli tiez OK, ale aj tuna vo velkej firme su vztahy OK.
@katulienkax na finstate je stále ešte rok 2023, to mi veľmi nepomohlo.
@pozitivka pokial tu PN si nemala kvoli nejakej chorobe zo stresu, tak korporat. Inak ked ta vpohode zobrali znova do dalsieho korporatu, tak stale mas co ponuknut. Ano, bude treba zacinat nanovo, ale ako baby vyssie ti pisu, male SK firmy teraz budu utahovat opasky, v korporatoch sa budgetuju pozicie dopredu, asi potrebuju, inak by poziciu neotvarali.
zvazovala by som financie a pracovnu dobu, samozrejme aj kolektiv, lebo toxicky kolektiv dokaze uplne znicit cloveka, co vsak nevies aky bude v korporate, ak by mi niekde ponukali o 300 e viac, brala by som to, tiez by som nechcela byt niekde, kde sa pracuje do 17tej 18tej, vyhody ako home office, cize zvazit vsetko, co by ti mohlo vadit a naopak pomoct
Ja som odišla tiež po dlhsej PN z korporatu a po roku som sa tam nevrátila. Nemala som nic iné. Začínala som od nuly v odbore, kde sa mi až tak nedarilo. Potom som sa zamestnala v menšej firme, ktorá je dodávateľom pre veľký korporat. Sme v kontakte aj s ľuďmi z tohto korporatu, ale nie sme nijako zatazovani ich pravidlami. A toto mi vyhovuje. Svoje rozhodnutie neľutujem. Korporat už nikdy viac, plat fajn, kolektiv tiez, aj samotná práca, ale bola som z tohto prostredia už vyhorena.
@pozitivka ty sa musis rozhodnut, teba sa to tyka, ja by som skusila dat firme ultimatum s tym zvysenim platu, vytiahla by som svoju poziadavku.. a ked nic, isla by som za ponukou a podpisala papiere a hned dala vypoved, 1mesiac by som isla nasledne na PN a nech sa zariadia.
Ja pracujem v korporate, manzel v malej slovenskej firme.
Mam milion benefitov, stale mi zvacsuju plat, je vysoko vysoko nad priemerom, financne je to proste parada. Manzel - takmer ziadny benefit, mzda takmer stale ta ista. Zacinali sme rovnako, teraz ja mam asi 3 krat vacsi plat.
No, ja aj viac pracujem, mam aj viac stresu, je to proste obrovsky a dynamicky sistem, stale sa musim ucit nieco nove, kazdy jeden den.
Teraz potrebujeme peniazy, deti su 10,5 a 12,5 rokov ale keby boli odrastene, asi by som si prijala kludnejsie pracovne prostredie. Aspon si takto teraz myslim.
@veronicka88 ja to iste, raz v zivote som skusila mali firmu a vypadali mi zo stresu vlasy asi na 30% mojej hustoty
@pozitivka na to ti neviem odpovedať. Záleží v akom obore sa firma hýbe. A ak je dobrý hospodár (čo je aj podľa zákona jeho povinnosť), tak musí finančné toky predvídať. Ale neviem, to mi len napadlo, pretože sama som mala firmu, pomerne veľkú a v prvých rokoch stačil výpadok jedného-dvoch väčších klientov a musela som finančnú politiku prekopávať.
Ide tazka doba, rozburene vlny ustoja skor korporaty ako male firmy. Isla by som do korporatu kvoli vacsej istote. Zacinaju krachovat firmy, nove investicie na SVK nemozeme ocakavat, bude to ako domino. Ak niektore mensie firmy zatvoria, bude viac uchadzacov prave do korporatov… tato oredstava by asi mna stresovala dost…vyuzila by som teraz prileitost korporatu.
@portret7 ja tiez tak, ale aj korporaty prepustaju posledne 2-3roky
@pozitivka preto by možno stálo za to sa s ním porozprávať... Ak by za mnou prišiel dobrý a spoľahlivý zamestnanec, ktorý je pre mňa dôležitý a povedal mi, že toto by pre neho mohol byť dôvod uvažuje nad odchodom, tak by som to chcela vedieť. Vieš, on ako zodpovedný človek za celú firmu premýšľa inak, možno si to vôbec neuvedomil. Tým si ho nezastávam, môže byť pokojne iba vypočítavý, ale ponúkam iný pohľad...
@pozitivka pretlkala som sa aj malymi SK firmami a nikdy viac. Ziadne benefity, k lekarovi ani nahodou, sefova manzelka vyvolavala do ambulancii a vrieskala po lekaroch, aby nas okamzite vysetrili, lebo nesmieme chybat v praci, ziaden platovy postup, vyplaty meskali, 90% firmy na papierovej minimalke, gastro v minimalnej hodnote, problem od toaletaka po pera, ona na najvacsom Mercedese, jej muz detto, cele zle.
V korporate jasne pravidla, vies, co mozes cakat. Za mna 100:1.

zaleží ake mas priority, či vyšši plat, benefity ale neosobny pristu a asi aj vacsi stres, alebo menej penazi, bez istoty zvysenia platu, ale za to pokoj a klud, predpokladam, ze stres je mensi ako v korporate. podla toho by som sa rozhodovala