Málo atraktívne pracovné pozície
Ahojte, často tu čítam na koni ako mamičky po RD hľadajú prácu a hľadajú na jednu zmenu kvôli deťom, aby stíhali škôlku a ostatné povinnosti popri práci. A nakoniec usúdia že žiadna práca není voľná a ostanú doma bez platu nech muž ich živí z jedného platu. No budú ďalej vyplakavat ako sa nedá nájsť práca ako nič není voľné.
Na druhej strane vidím v okolí že hľadajú na pozíciu poštárku aj do kuchyne robiť a dlhodobo je také miesto voľné. Mám odtiaľ kamarátky a obe práce majú veľa pozitív a hlavne je to na jednu zmenu. Tak nechápem prečo ženy nechcú tam robiť. Je to tým že sú ženy moc vyberave fajnove a sú ľavé na prácu? Alebo je im lepšie ostať doma bez platu a vyplakavat aký je život nefér? Fakt nechápem.
Napr.u nas tiez bola volna pozicia pomocnej sily do kuchyne po mojej rodicovskej. Ale mne fyzicke zdravie neumoznuje pracovat v podmienkach zavodnej kuchyne,ani na pozicii postarky,takze som dlho hladala pracu v kancelarii,kt.mi bude vyhovovat.
@anonym_autor postarka nieje na jednu smenu, bola som na pohovore na poste. Ponukali sice skrateny uvazok, ale iba na papieri. V realy chceli, aby tam clovek kysol od 6-7 do 18-19 pripadne dlhsie.
To si ktora matka moze dovolit, ak potrebuje deti rano odviezt a poobede ist pre ne?
A kucharky? Za posledne 2-3 mesiace som poslala cv na vela inzeratov na kucharky, pomocne kucharky, akykolvek iny pomocny personal v kuchyni, za cely cas sa nikto z nich neozval. Ani na jeden. Dokonca jednej firme som cv-cko posielala uz 3x. V july dali inzerat, poslala som, ziadna reakcia, v auguste pridali inzerat znovu, cize nevybrali nikoho. Poslala som zase. Zas ani obraz, ani zvuk. V septemri inzerat zas. Opat som poslala. Myslis, ze sa mi niekto ozval?
Takze mam pocit, ze niektori hladaju bud iba na oko, alebo len preto, ze musia zverejnit ponuku, ale uz ju maju popredu obsadenu. Lebo parkrat sa mi stalo, ze som na ponuku reagovala takmer ihned po jej zverejneni (zverejnenie bolo o 20:00) a na druhy den mi prisiel mail, ze vybrali ineho uchadzaca. Mi chces tvrdit, ze pohovory robili o polnoci? Tak kedy reda akoze vybrali toho kandidata?
@elanor To neviem kedy robia pohovory, no dve kamošky robia na pošte a robia od 7 do 15 ale doručujú poštu vonku, za priehradkou sa robí dlhšie stredu do 17tej. A v kuchyni tiež mám kamošky tam že každú chvíľu sa menia ľudia lebo nikto tam nevydrží dlho robiť.
Poznam jednu vyucenu krajcirku. Mala 2 deti po sebe, takze na MD 6 rokov. Potom si chuda nevedela dalsie 3 roky najst pracu. Sme region, kde vozia srbov, indov.... nevedia najst v meste ludi. Tak sa chuda dala na dalsiu MD, uz jej bude pomaly koncit, tak som zvedava ci este 4.dieta si urobi, aby do tej prace nemusela. Kto robit nechce, ten bude mat vzdy milion dovodov ako to nejde.
@anonym_caa8d3 Asi tak nejak kto robiť nechce vždy si nájde výhovorky.
@anonym_autor, málokedy som čítala takú koninu ako si tu spísala. Robiť fyzickú drinu za minimálku, pol výplaty vypľuť na cestovanie a z druhej nebude dosť ani na zaplatenie za opatrovanie - to je teda Kauf. Fakt nechápem, ako niekto neskončí po tejto lukratívnej a zmysluplnej ponuke. 🙄
@vroni Nikam netreba cestovať veľa práce je dostupné aj pešo alebo na bike, aj MHD chodí, jaj len to zas ľudia sú pohodlný a všade len na aute vyvážať sa. A to tiež nemám rada keď niekto sa vyhovára že dieťa bude každú chvíľu choré. Nemusí byť, poznám ženy čo mali choré deti v škôlke raz za pol roka.
@simonka1304 Koľko vie zarobiť? Vážne sa pýtam, nemám potuchy.
@gribka1 okolo850-900 maju,ale tie co poznam a odisli,tak su bud na pn,alebo doma..tak potom asi moc o € nejde.
@anonym_autor práca v kuchyni má veľa pozitív??
Veď je to drina za minimálku..
@anonym_autor presne toto ma rozculuje.Robim v kuchyni a nie je mozne najst niekoho,kto by vydrzal robit..pracovny cas od 7-14,da sa aj prispôsobiť. Náplň práce čistenie zeleniny,umyvanie riadov.Kazdej sa nieco nepaci.. ťažké hrnce,moc roboty.. Hlavne ze vyplakavaju,ze v takom čase nieje mozne zohnať pracu.A keď maju možnosť,tak su radšej doma,lebo sa narobia.
@simonka1304 Veď o tomto hovorím, ani ja nechápem prečo nechcú také práca. Príklad u nás v škôlke v kuchyni ženy keď deti spia tak sedia a kecaju takže cez obed aj 2-3 hodiny si oddýchnu. Aj to je podľa mňa fajn že nemusia celú zmenu stať na nohách. No aj tak málokto si zoberie takú prácu. A nikde nepíšem že tam žena má robiť do dôchodku, ale keď sú deti malé tak podľa mňa je to fajn práca.
@simonka1304 Veď o tomto hovorím, ani ja nechápem prečo nechcú také práca. Príklad u nás v škôlke v kuchyni ženy keď deti spia tak sedia a kecaju takže cez obed aj 2-3 hodiny si oddýchnu. Aj to je podľa mňa fajn že nemusia celú zmenu stať na nohách. No aj tak málokto si zoberie takú prácu. A nikde nepíšem že tam žena má robiť do dôchodku, ale keď sú deti malé tak podľa mňa je to fajn práca.
@anonym_autor to, že tebe sa zdá, že sedia polovicu zmeny a kecaju je jedna vec. Čo je realitou, je vec druha..
Plus, nie je kuchyňa, ako kuchyňa.
Moja mama chvíľu v jednej robila (Školská jedáleň, peňazí nebolo na nič), bola to príšerná, ťažká, totálne NEzaplatena robota.
Tak by som ťa chcela vidieť také niečo robiť, akoby si basnila o výhodách..
@anonym_autor ja by som im dala vyskúšať vo fabrike za pasom.. nemôžeš na wc kedy chces,napit najesť kedy chces,prestavka urcity cas, celú dobu stat..Maju viacej,ale za tu otrokarsku robotu to nestoji.
@anonym_autor to, že tebe sa zdá, že sedia polovicu zmeny a kecaju je jedna vec. Čo je realitou, je vec druha..
Plus, nie je kuchyňa, ako kuchyňa.
Moja mama chvíľu v jednej robila (Školská jedáleň, peňazí nebolo na nič), bola to príšerná, ťažká, totálne NEzaplatena robota.
Tak by som ťa chcela vidieť také niečo robiť, akoby si basnila o výhodách..
@beronsche ide o to,ze nevyplakavam,ze nie je možné zohnať robotu v takom čase a ked mám možnost,tak po dvoch týždňoch odidem a som radšej doma a vyplakavam ďalej.Jasne, ze to nie je praca pre každého,ale keď potrebujem taky cas koli detom,tam nevyberam.Pre mňa je to na nezaplatenie, ze mam taku moznost.
@gribka1 okolo850-900 maju,ale tie co poznam a odisli,tak su bud na pn,alebo doma..tak potom asi moc o € nejde.
@simonka1304 V čistom sa dá? Hmm, aj horšie práce sú za menej.
@simonka1304 V čistom sa dá? Hmm, aj horšie práce sú za menej.
@gribka1 ano,soboty nedele doma.
@vroni Nikam netreba cestovať veľa práce je dostupné aj pešo alebo na bike, aj MHD chodí, jaj len to zas ľudia sú pohodlný a všade len na aute vyvážať sa. A to tiež nemám rada keď niekto sa vyhovára že dieťa bude každú chvíľu choré. Nemusí byť, poznám ženy čo mali choré deti v škôlke raz za pol roka.
@anonym_autor, MHD chodí vo veľkých mestách, čím menšie mesto, tým horšie spojenie. A tiež nechodí zadarmo. Čiže tá ponuka je obmedzená, aby bola v pešej vzdialenosti. Keď máš muža, ktorý si ocr proste zobrať nemôže (napríklad chodí na týždňovky alebo jazdí na kamióne) a rodicov/svokrovcov kdesi preč alebo tiež v práci, tak sú večné choré deti problém. A mám taký dojem, že tých večne chorých je viac ako nezmarov. Plus dieta s alergiou, iným problémom a už ideš. A to som ešte ani nezačala, že mne by sa napríklad so skoncenou vs fakt v kuchyni pracovať nechcelo. Poštu som ako brigádnicka roznasala, vtedy sa ešte nosili dôchodky a peniaze a bol to super job. Ale už vtedy to bolo fajn len pre študentku, ktorá nemala ďalšie povinnosti a neplatila najom/hypo. Ako matka a dávno nie dvadsiatnička je to nemysliteľné. A je mi ľúto žien, ktoré sú v takej zúfalej situácii, že za také peniaze pracovať musia.
@anonym_autor práca v kuchyni má veľa pozitív??
Veď je to drina za minimálku..
@beronsche určite mensia,ako robit v zavode na tri zmeny za pasom..ale tu ide o ten pracovny cas,nikto nekaze aby tam robila starsia pani,to mlade ženy su väčšinou, ktoré hladaju v takom case a tvrdia,ze to je nemozne😑
@anonym_autor, MHD chodí vo veľkých mestách, čím menšie mesto, tým horšie spojenie. A tiež nechodí zadarmo. Čiže tá ponuka je obmedzená, aby bola v pešej vzdialenosti. Keď máš muža, ktorý si ocr proste zobrať nemôže (napríklad chodí na týždňovky alebo jazdí na kamióne) a rodicov/svokrovcov kdesi preč alebo tiež v práci, tak sú večné choré deti problém. A mám taký dojem, že tých večne chorých je viac ako nezmarov. Plus dieta s alergiou, iným problémom a už ideš. A to som ešte ani nezačala, že mne by sa napríklad so skoncenou vs fakt v kuchyni pracovať nechcelo. Poštu som ako brigádnicka roznasala, vtedy sa ešte nosili dôchodky a peniaze a bol to super job. Ale už vtedy to bolo fajn len pre študentku, ktorá nemala ďalšie povinnosti a neplatila najom/hypo. Ako matka a dávno nie dvadsiatnička je to nemysliteľné. A je mi ľúto žien, ktoré sú v takej zúfalej situácii, že za také peniaze pracovať musia.
@vroni Áno keby bolo keby dá sa nájsť veľa výhovoriek.
Ja tiež nemám babky k dispozícii ani muž nebýval nikdy doma s deťmi počas choroby. Nemusi byť dieťa každý mesiac doma chory to len ženy používajú ako argument prečo nemusia ísť do práce, podľa toho čo vidím v okolí.
Na pošte ešte sa roznášajú dôchodky aj sociálky na ruku a dávajú tringelty, kamarátka si nevie vynachváliť ako dobre jej tam je. Môže barskedy odskočiť vybaviť si svoje veci alebo na preventívku k lekárovi so sebou s deťmi, vybaviť zubárov
@vroni Áno keby bolo keby dá sa nájsť veľa výhovoriek.
Ja tiež nemám babky k dispozícii ani muž nebýval nikdy doma s deťmi počas choroby. Nemusi byť dieťa každý mesiac doma chory to len ženy používajú ako argument prečo nemusia ísť do práce, podľa toho čo vidím v okolí.
Na pošte ešte sa roznášajú dôchodky aj sociálky na ruku a dávajú tringelty, kamarátka si nevie vynachváliť ako dobre jej tam je. Môže barskedy odskočiť vybaviť si svoje veci alebo na preventívku k lekárovi so sebou s deťmi, vybaviť zubárov
@anonym_autor kto chce,vidi len negativa..ale nech potom neplačú.
Jedna vec je lenivost, druha neochota pracovat leb za par slupiek, co ostane na konci mesica a tretia geograficka … v BA(a ktorom kolvek vacsom meste) a blizkom okoli po tej praci malokto chnapne, je viacej moznosti v hladovej doline a malej dedine by sa o taku pracu pobili o pracu na 1 smenu … ziadne dochadzanie a ok pracovna doba … poznam pripad, ked sa na pracu postarky pisal „poradovnik“ a ta nie a nie ist do dochodku. Znama cakala 2,5 roka a je stastna … ma 43 … pokial sa nic nestane, tak tu pracu nepusti.
@beronsche ide o to,ze nevyplakavam,ze nie je možné zohnať robotu v takom čase a ked mám možnost,tak po dvoch týždňoch odidem a som radšej doma a vyplakavam ďalej.Jasne, ze to nie je praca pre každého,ale keď potrebujem taky cas koli detom,tam nevyberam.Pre mňa je to na nezaplatenie, ze mam taku moznost.
@simonka1304 prečo to berieš tak vztahovacne?
Nie je to ideálna práca plná výhod, ako tvrdí autorka témy, to ani nahodou.. .plus je to zvyčajne za minimálku, to je všetko, čo som chcela povedať.
To tak kucharky su cely cas na nohach, casto od skoreho rana, musia vlacit tazke hrnce kolkokrat presahujuce normu kolko moze zena zdvihnut, byt v teple a dychat tam vypary z jedla, take plucka alebo kel keby som citila, tak sa tam 🤢. A co za to? Minimalka!
Nerobila by som to ani keby to bolo za 1500 v hrubom, ved tolko ma dnes uz aj predavacka, co povazujem za menej narocne.
Autorka ty máš akú prácu? Tiež takú typu kuchárka, poštárka?
@simonka1304 prečo to berieš tak vztahovacne?
Nie je to ideálna práca plná výhod, ako tvrdí autorka témy, to ani nahodou.. .plus je to zvyčajne za minimálku, to je všetko, čo som chcela povedať.
@beronsche neberiem to vzťahovacne,len nechapem..preco sa stazuju,ze je nemožné zohnať pracu v takom case a ked ju maju,tak radšej odidu a su doma.
Tak mi to vysvetli..mozno budem potom inac na to pozerať.
To tak kucharky su cely cas na nohach, casto od skoreho rana, musia vlacit tazke hrnce kolkokrat presahujuce normu kolko moze zena zdvihnut, byt v teple a dychat tam vypary z jedla, take plucka alebo kel keby som citila, tak sa tam 🤢. A co za to? Minimalka!
Nerobila by som to ani keby to bolo za 1500 v hrubom, ved tolko ma dnes uz aj predavacka, co povazujem za menej narocne.
@maranta_leuconeura debata je o pomocnej sile ,u nas aj dve hodiny sa sedi..ked sa cisti zelenina.
Autorka ty máš akú prácu? Tiež takú typu kuchárka, poštárka?
@sense Už som písala že robím v škôlke asistentku ale viem akú prácu robia kamarátky, každá jedna po RD si musela hľadať prácu na jednu zmenu a našli. To len na koníku sa ženy sťažujú že žiadna práca není.
@beronsche neberiem to vzťahovacne,len nechapem..preco sa stazuju,ze je nemožné zohnať pracu v takom case a ked ju maju,tak radšej odidu a su doma.
Tak mi to vysvetli..mozno budem potom inac na to pozerať.
@simonka1304 nejdem sa vyjadrovať k niečomu, o čom nemám informácie..
Neviem, kto a kde sa sťažuje, ale na to, aby sme k tomu vedeli zaujať postoj, nestačí vedieť len to, že sa niekto sťažuje, že si nevie nájsť prácu.
Dôvodov, prečo nechce/ nemôže zobrať jednu z takýchto ťažkých a veľmi slabo platených prác môže byť totiz viac..
@sense Už som písala že robím v škôlke asistentku ale viem akú prácu robia kamarátky, každá jedna po RD si musela hľadať prácu na jednu zmenu a našli. To len na koníku sa ženy sťažujú že žiadna práca není.
@anonym_autor sú regióny , kde je naozaj problém
To zovseobecnovanie fakt nemá chybu..
@anonym_autor presne toto ma rozculuje.Robim v kuchyni a nie je mozne najst niekoho,kto by vydrzal robit..pracovny cas od 7-14,da sa aj prispôsobiť. Náplň práce čistenie zeleniny,umyvanie riadov.Kazdej sa nieco nepaci.. ťažké hrnce,moc roboty.. Hlavne ze vyplakavaju,ze v takom čase nieje mozne zohnať pracu.A keď maju možnosť,tak su radšej doma,lebo sa narobia.
@simonka1304 zabudla si spomenúť plat. Asi tam bude pes zakopaný, nemyslíš?
@anonym_autor to predsa závisí aj od regiónu, nedávno tu bola téma o školstve, na východe nemôžu učiteľky zohnať voľné miesto, v BA chýbajú desiatky, ak nie stovky učiteľov
@simonka1304 zabudla si spomenúť plat. Asi tam bude pes zakopaný, nemyslíš?
@anonym_2a1414 pes bude asi skôr zakopany,ze nevieš čítať 🤔
@anonym_autor pozri keby nemám na chleba a na zaplatenie zloženiek tak by som takú prácu brala
Ak by som mala ale inú možnosť a deti by netrpeöi hladom a nemusela sa báť o strechu nad hlavou tiež by som postarku nerobila. Ale teda ja som sa ani nikdy nestazovala

@anonym_autor a ty pracujes kde?
@anonym_5ea057 Ja robím v škôlke pomocnú asistentku.