Málo atraktívne pracovné pozície
Ahojte, často tu čítam na koni ako mamičky po RD hľadajú prácu a hľadajú na jednu zmenu kvôli deťom, aby stíhali škôlku a ostatné povinnosti popri práci. A nakoniec usúdia že žiadna práca není voľná a ostanú doma bez platu nech muž ich živí z jedného platu. No budú ďalej vyplakavat ako sa nedá nájsť práca ako nič není voľné.
Na druhej strane vidím v okolí že hľadajú na pozíciu poštárku aj do kuchyne robiť a dlhodobo je také miesto voľné. Mám odtiaľ kamarátky a obe práce majú veľa pozitív a hlavne je to na jednu zmenu. Tak nechápem prečo ženy nechcú tam robiť. Je to tým že sú ženy moc vyberave fajnove a sú ľavé na prácu? Alebo je im lepšie ostať doma bez platu a vyplakavat aký je život nefér? Fakt nechápem.
@anonym_autor postarka nieje na jednu smenu, bola som na pohovore na poste. Ponukali sice skrateny uvazok, ale iba na papieri. V realy chceli, aby tam clovek kysol od 6-7 do 18-19 pripadne dlhsie.
To si ktora matka moze dovolit, ak potrebuje deti rano odviezt a poobede ist pre ne?
A kucharky? Za posledne 2-3 mesiace som poslala cv na vela inzeratov na kucharky, pomocne kucharky, akykolvek iny pomocny personal v kuchyni, za cely cas sa nikto z nich neozval. Ani na jeden. Dokonca jednej firme som cv-cko posielala uz 3x. V july dali inzerat, poslala som, ziadna reakcia, v auguste pridali inzerat znovu, cize nevybrali nikoho. Poslala som zase. Zas ani obraz, ani zvuk. V septemri inzerat zas. Opat som poslala. Myslis, ze sa mi niekto ozval?
Takze mam pocit, ze niektori hladaju bud iba na oko, alebo len preto, ze musia zverejnit ponuku, ale uz ju maju popredu obsadenu. Lebo parkrat sa mi stalo, ze som na ponuku reagovala takmer ihned po jej zverejneni (zverejnenie bolo o 20:00) a na druhy den mi prisiel mail, ze vybrali ineho uchadzaca. Mi chces tvrdit, ze pohovory robili o polnoci? Tak kedy reda akoze vybrali toho kandidata?
@elanor kludne to tak moze byt. my mame v praci cudzincov, ukrajincov. nie su to ale utecenci, ale ludia s pracovnym povolenim, su tu uz vyse 7 rokov. a ked im pravidelne predlzujeme povolenie, musime vyhodit inzerat, ze hladame na jeho poziciu niekoho. akoze sme nikoho nenasli tu. uplna blbost. mame pracovnika, zabehnuteho, skuseneho, sme s nim spokojny, hlavne je overeny, lebo chodi klientom do domacnosti, tam nemozes pustit hocikoho. a ja musim vyslovene klamat uchadzacom, ze uz mame dost zaujemcov.
@elizabet173 nuž školské kuchyne sú samostatná kapitola..
Okrem nedostatku personálu často trpia aj nedostatkom financií na automatizáciu, čiže žiadne roboty, priemyselne umývačky, všetko ručne.. prip.na 20+ rocnych strojoch.
@anonym_autor lebo očakávajú plat tak 2k v cistom doslova za nič, samozrejme s dodatkom, ze oni majú také a také náklady a dieta. Ešte ti nadiktuju podmienky co a ako sa ty máš prispôsobiť. Keď majú mať čo ja viem 500€, to sa im potom "neoplati" chodiť do prace. Radšej budú doma s 0 a nadávať na stat.
Moja suseda presne pre to začala robiť poštárku. Lebo pomedzi to si vedela zmenezovat aj deti. A robí to už 25 rokov, vravi, žeby nemenila. Zvykla si, platovo je to síce slabé, ale stále lepšie ako ta 0.
@maranta_leuconeura debata je o pomocnej sile ,u nas aj dve hodiny sa sedi..ked sa cisti zelenina.
@simonka1304 vyborne, tak mozem za dve hodiny posediet pri cisteni zeleniny, alebo ten isty cas mozem posiediet za pokladnou a za raz taky plat. Hm hm hm, co si asi tak vybrat? Neznevazujem nikoho pracu, ale uprimne sa cudujem, kto toto ide dobrovolne robit, ak by mal ine moznosti
@anonym_autor lebo očakávajú plat tak 2k v cistom doslova za nič, samozrejme s dodatkom, ze oni majú také a také náklady a dieta. Ešte ti nadiktuju podmienky co a ako sa ty máš prispôsobiť. Keď majú mať čo ja viem 500€, to sa im potom "neoplati" chodiť do prace. Radšej budú doma s 0 a nadávať na stat.
Moja suseda presne pre to začala robiť poštárku. Lebo pomedzi to si vedela zmenezovat aj deti. A robí to už 25 rokov, vravi, žeby nemenila. Zvykla si, platovo je to síce slabé, ale stále lepšie ako ta 0.
@lienka.7 tebe by sa oplatilo ist robit za 500, ked 100 precestujes a 400 das za jasle? Nehovoriac o tom, ze pride OCR a mzda ide dole.
@simonka1304 vyborne, tak mozem za dve hodiny posediet pri cisteni zeleniny, alebo ten isty cas mozem posiediet za pokladnou a za raz taky plat. Hm hm hm, co si asi tak vybrat? Neznevazujem nikoho pracu, ale uprimne sa cudujem, kto toto ide dobrovolne robit, ak by mal ine moznosti
@maranta_leuconeura no v poslednom čase vidiet predavacku sediet za pokladňou,je už šťastie.
Ok,ved keď najdu lepšie nech idu,ale ony su radšej doma a lamentujú..toto ja nechapem🤔
@lienka.7 tebe by sa oplatilo ist robit za 500, ked 100 precestujes a 400 das za jasle? Nehovoriac o tom, ze pride OCR a mzda ide dole.
@maranta_leuconeura kde dávaš 400 za jasle? A keď máš jasle, tak potom máš ešte aj rodicak, keďže dieta nema 3 roky. Cize rodicak môžeš dat na jasle a plat máš tým padom navyše. A presne toto je ten pohľad, ze sa mi to neoplatí. Radšej budem sedieť doma s 0 a nadávať, vsak?
A nie, ja by som to nerobila. Lebo som vedela zamestnávateľovi ponúknuť niečo viac. Co vsak drvivá väčšina stazujucich sa žien nevie, nema častokrát ziadnu prax, pripadne len ten 1 rok kým neotehotneli a potom zase min.3 roky doma. A najmä, žiadnu snahu, či ochotu, nič ine ju nezaujíma iba deti. Lebo ona je predsa matka! A prave také si myslia, ze hneď budu manažérkami za min.2000 v čistom. No holt, nebudú. Budu sedieť doma na zadku a nadávať a obviňovať každého okrem seba.
@anonym_autor postarka nieje na jednu smenu, bola som na pohovore na poste. Ponukali sice skrateny uvazok, ale iba na papieri. V realy chceli, aby tam clovek kysol od 6-7 do 18-19 pripadne dlhsie.
To si ktora matka moze dovolit, ak potrebuje deti rano odviezt a poobede ist pre ne?
A kucharky? Za posledne 2-3 mesiace som poslala cv na vela inzeratov na kucharky, pomocne kucharky, akykolvek iny pomocny personal v kuchyni, za cely cas sa nikto z nich neozval. Ani na jeden. Dokonca jednej firme som cv-cko posielala uz 3x. V july dali inzerat, poslala som, ziadna reakcia, v auguste pridali inzerat znovu, cize nevybrali nikoho. Poslala som zase. Zas ani obraz, ani zvuk. V septemri inzerat zas. Opat som poslala. Myslis, ze sa mi niekto ozval?
Takze mam pocit, ze niektori hladaju bud iba na oko, alebo len preto, ze musia zverejnit ponuku, ale uz ju maju popredu obsadenu. Lebo parkrat sa mi stalo, ze som na ponuku reagovala takmer ihned po jej zverejneni (zverejnenie bolo o 20:00) a na druhy den mi prisiel mail, ze vybrali ineho uchadzaca. Mi chces tvrdit, ze pohovory robili o polnoci? Tak kedy reda akoze vybrali toho kandidata?
@elanor no s tým zverejňovaním inzerátov máš pravdu. Je povinnosť resp. bola, že zamestnávateľ musel zverejniť volné miesto, aj keď mal na neho už vopred vybratého človeka.
@vroni Áno keby bolo keby dá sa nájsť veľa výhovoriek.
Ja tiež nemám babky k dispozícii ani muž nebýval nikdy doma s deťmi počas choroby. Nemusi byť dieťa každý mesiac doma chory to len ženy používajú ako argument prečo nemusia ísť do práce, podľa toho čo vidím v okolí.
Na pošte ešte sa roznášajú dôchodky aj sociálky na ruku a dávajú tringelty, kamarátka si nevie vynachváliť ako dobre jej tam je. Môže barskedy odskočiť vybaviť si svoje veci alebo na preventívku k lekárovi so sebou s deťmi, vybaviť zubárov
@anonym_autor, netuším, či sa ešte roznášajú, ja som to robila pred 30 rokmi. Problém je, že sa vlastnú situáciu snažis nanútiť každému. Proste nie každá žena býva v meste s MHD, má zdravé deti, podporujucu rodinu, vzdelanie, prax, možnosti.... A jasné, niektoré to všetko majú a tuleniu chorobu k tomu. Ale u mnohých to nie je lenivosť ale skutočná finančná nerentabilita práce. Tvrdiť, že je super ísť do práce od siedmej do tretej je pravda len selektivne a nie všeobecne. Keď to mam hodinu autobusom a škôlku tiež od siedmej do tretej, tak to proste nestíham. Nijako, ani tým autom, ktoré by som z výplaty vôbec neuplatila. Nehľadám si prácu a ani nepracujem v pomocných povolaniach. Ale viem počítať a nebudem tvrdiť, že ženy sú lenivé len preto, že nechcú fyzicky drieť v nezaplatených prácach, ktoré im nepokryjú ani tie najzákladnejšie potreby.
@anonym_2a1414 asi nežijem na Slovensku, keď ďalšia čo nevyžije z 800e
Vážené to je bežný plat na Slovensku či sa vám to páči alebo nie a sa tomu rehocete,realita
@anonym_7d5a37 Som samozivitelka s 2 detmi a hypoteku mam 530 eur. No skus mi to prosim rozpocitat na den, kolko by mi asi ostalo 🙄.. aha nic..lebo uz som z tych 800 zaplatila aj byt a inkaso na plyn a elektriku..no nic..
@vroni Áno keby bolo keby dá sa nájsť veľa výhovoriek.
Ja tiež nemám babky k dispozícii ani muž nebýval nikdy doma s deťmi počas choroby. Nemusi byť dieťa každý mesiac doma chory to len ženy používajú ako argument prečo nemusia ísť do práce, podľa toho čo vidím v okolí.
Na pošte ešte sa roznášajú dôchodky aj sociálky na ruku a dávajú tringelty, kamarátka si nevie vynachváliť ako dobre jej tam je. Môže barskedy odskočiť vybaviť si svoje veci alebo na preventívku k lekárovi so sebou s deťmi, vybaviť zubárov
@anonym_autor inak, k tej pošte, moja známa robila dorucovatelku a rozhodne si nepochvalovala. Nic také, že si "barskedy" mohla vybaviť lekárov či svoje veci, to rozhodne nie.
Máš jednu spätnú väzbu a ideš múdrovat, aky skvelý job to je. Fakt robota snov..
@anonym_autor inak, k tej pošte, moja známa robila dorucovatelku a rozhodne si nepochvalovala. Nic také, že si "barskedy" mohla vybaviť lekárov či svoje veci, to rozhodne nie.
Máš jednu spätnú väzbu a ideš múdrovat, aky skvelý job to je. Fakt robota snov..
@beronsche veru pri takej prac.dobe si clovek nemoze nic vybavit,ani doktorov,ani prehliadky iba zobrat dovolenku alebo aj tak pecko a ine.Jedina vyhoda,ze je po obede s detmi doma,ale ked dieta ochorie aj tak musi riesit ocr,alebo inu pomoc.
Tak práca v kuchyni je jedna z najhoršie platených prác, a veľmi ťažká, také zalievanie zemiakov z obrovských hrncov žiadna sranda. A poštárka možno tiež nie je pre každého, známu tak dohrýzol pes vo dvore, že bola dva mesiace pn. Ako kebyže ja nemám žiadnu inú robotu, tak beriem aj to, to je pravda, že ja by som doma nesedela, ale úprimne, asi by som tam dlho nevydržala a hľadala iné. Keby to bolo lepšie zaplatené, nepoviem. Možno kebyže tu jedáleň mám aspoň pri dome, že idem v papučkách do roboty, že aspoň nejakú výhodu to má....ale ak ešte treba dochádzať, škrabať zemiaky, zalievať ťažké hrnce a dostaneš 600€....
@anonym_7d5a37 Som samozivitelka s 2 detmi a hypoteku mam 530 eur. No skus mi to prosim rozpocitat na den, kolko by mi asi ostalo 🙄.. aha nic..lebo uz som z tych 800 zaplatila aj byt a inkaso na plyn a elektriku..no nic..
@anonym_a8c1fd píšeš akoby som ja za to mohla, že ty si samoživiteľka 🤦🏻♀️ kalkulácie posielaj tomu, čo ti deti urobil, či ty panenka Mária prišla sama k ním?
@anonym_a8c1fd píšeš akoby som ja za to mohla, že ty si samoživiteľka 🤦🏻♀️ kalkulácie posielaj tomu, čo ti deti urobil, či ty panenka Mária prišla sama k ním?
@anonym_7d5a37 Pani mudra, ja zarabam 3x tolko nez ty povazujes za adekvatne platove ohodnotenie, mohla si sa aj ty lepsie ucit 😂😂😂
@anonym_7d5a37 Pani mudra, ja zarabam 3x tolko nez ty povazujes za adekvatne platove ohodnotenie, mohla si sa aj ty lepsie ucit 😂😂😂
@anonym_a8c1fd dobre pani najmúdrejšia,moc dobre si sa potom neučila, keď zarábaš o polovicu menej,ako ja😄😄😄haha,pridaj,pridaj si veľká slabota
@anonym_a8c1fd dobre pani najmúdrejšia,moc dobre si sa potom neučila, keď zarábaš o polovicu menej,ako ja😄😄😄haha,pridaj,pridaj si veľká slabota
@anonym_7d5a37 Ooo tak pani zaraba 6800 v hrubom, ale ostatnym ma stacit 800.. tak pardon, prijmi moje ospravedlnenie😂😂😂
@anonym_7d5a37 Ooo tak pani zaraba 6800 v hrubom, ale ostatnym ma stacit 800.. tak pardon, prijmi moje ospravedlnenie😂😂😂
@anonym_a8c1fd príjmam 😄😄 nemôže mi byť ľúto ľudí ktorí musia vyžiť zo žobračenky?
@beronsche Ja to mám od kamarátky že stíha vybavovať veci, doktorov si dáva na 11tu alebo na 13tu a dá sa u nich odbehnúť v pohode. A nemusí si brať ani dovolenku ani paragraf.
@beronsche Ja to mám od kamarátky že stíha vybavovať veci, doktorov si dáva na 11tu alebo na 13tu a dá sa u nich odbehnúť v pohode. A nemusí si brať ani dovolenku ani paragraf.
@anonym_autor ja iba hovorím, že to, že to má takto kamarátka, ešte neznamená, že je to tak všade.
Moja známa to takto nemala - robila dorucovatelku v malom mestečku.
A spomínam si, že tá naša dorucovatelka často poznamenala, že má toho veľa a nestíha - okruh niekoľkých dedín...
takze je otázne, nakoľko je tvoja kamoška štandard..
Ďakujeme za oznam.Postarky sú v každom počasí vonku, peniaze a zodpovednosť.Kuchyna začína skoro možno nemajú kde dať deti.A kuchyňa stáť na nohách, teplo, výpary a naťahovanie sa s hrncami je otrocina.Preco si tam nešla a si radšej pri deťoch?Ty barskedy a není dnes nemáš na pretrase muža tak rypes do ostatných.Mozno mali predtým lepšiu prácu?Nechaj ľudí nech si sami vyberu čo chcú robiť je to vec ženy a muža.
Ďakujeme za oznam.Postarky sú v každom počasí vonku, peniaze a zodpovednosť.Kuchyna začína skoro možno nemajú kde dať deti.A kuchyňa stáť na nohách, teplo, výpary a naťahovanie sa s hrncami je otrocina.Preco si tam nešla a si radšej pri deťoch?Ty barskedy a není dnes nemáš na pretrase muža tak rypes do ostatných.Mozno mali predtým lepšiu prácu?Nechaj ľudí nech si sami vyberu čo chcú robiť je to vec ženy a muža.
@anonym_596d9c Ja do nikoho nerypem, diskusia bola o tom že ženy sa sťažujú nemajú kam ísť pracovať od malých detí, lenže roboty je dosť ale nechcú lebo...dopln si sú lenivé vyberave fajnove atď atď. Dala som príklady aké roboty mám v okolí na jednu zmenu a kamarátky si to pochvaľujú. Ja tiež robím na jednu zmenu a brala som si prvú prácu čo bola voľná. Keďže to bolo v škôlke tak robím v škôlke, pre mňa je výhoda že som doma cez prázdniny. Mimochodom každá práca má svoje plusy aj mínusy, žiadna práca není zlá.