icon

Mám dať výpoveď kvôli chorobe dcéry?

1321987
16. sep 2025

Ahoj neviem čo mám robit dcerka týždeň v školke týždeň doma či mám dať výpoveď
Neznesiem ten pohľad keď je chorá a ja musím byť v práci
Robím na polovičny úväzok na 3 dni v týždni
Keď ochorie mama pride k nej i
Vidím že v dnešnej dobe sa jedná iba o peniaze človeka aby robil a deti sa trápili

1321987
autor
16. sep 2025
@anonym_0c3dd3

Moja mama robila 5-6 dní v týždni od rána skoro do večera a babky pomáhali ak trebalo ísť po mňa do škôlky, školy, alebo som bola chorá. A prežili sme. 3 dni v týždni nie je veľa. Tým, že odídeš z práce nezaručíš dieťaťu zdravie. Treba vydržať. Držím vám prsty

@anonym_0c3dd3 dajujem

viestta
16. sep 2025
@1321987

@0silvia0
@0silvia0 no keď vidím ako to dieťa trpí a nechxe si ani dať lieky od dr iba na silu do úst

@1321987 aj nas bral lieky nasilu. Ina cesta nebola ale nerucala som sa z toho. Ked musis, tak musis. Ale nerucala som sa z toho. Mozno by bolo treba popracovat aj na sebe.
A k tej vypovedi: Mas mamu na vypomoc,co mnohe zamestnane mamy nemaju. V podstate si na tom ovela lepsie ako vacsina zamestnanych mam skolkarov. Treba to len vydrzat, prvy rok v skolke je hlavne o chorobach. V kolektive sa stretava s virusmi a bakteriami, ktore este nastretlo, buduje si imunitu. V dalsich rokoch to bude lepsie.

trnavacka
16. sep 2025

Do 7 rokov naše dieťa dostalo vždy dvojnásobne množstvo sirupu na recept. Prvú várku sme do nej dostali, pozrela sa na nás a vyvrátila. Druhu udržala.

Viac ako polovica deti má problém s liekmi a teda zvládnu to oni aj rodicia 🙂

som_realistka
16. sep 2025

Predstav si, že musíš ísť s dieťaťom na odber krvi. Ty ako matka ju musíš držať na sebe aby sa nepohla a sestrička jej mohla napichnúť žilu, ktorú ani nevidí, iba ju nahmatá na tej tenučkej rúčke. Dieťa reve ako tur, ale ty ju musíš udržať a modliť sa aby sa to podarilo na jeden krát. Ver mi, že po dvoch troch takýchto procedúrach Ťa nejaké podávanie sirupu pri kašli nerozhádže.

anonym_f5b70f
16. sep 2025

@1321987 Javí sa mi to tak, že sa ti nechce pracovať, tak vymýšľaš výhovorky! Všetky deti boli choré a nechceli brať lieky, ale nedávali sme kvôli tomu výpoveď v práci, do ri**

anonym_423ff1
16. sep 2025

@1321987 A čomu tým pomôžeš? Máš mamu ktorá sa postará (Veď ledva robíš) Všetci sne di tým prešli. Detské choroby partia k detstvu.Ja som robila riadne od rána do večera pri oboch. Bolo to mega náročné, ake vďaka starým rodičom sme to zvládli. Museli. Ja som pracovať musela. A srdce mi išlo puknúť keď týždeň v škôlke a 2 týždne doma. Ale tak deti rastú..

1321987
autor
17. sep 2025
@anonym_f5b70f

@1321987 Javí sa mi to tak, že sa ti nechce pracovať, tak vymýšľaš výhovorky! Všetky deti boli choré a nechceli brať lieky, ale nedávali sme kvôli tomu výpoveď v práci, do ri**

@anonym_f5b70f chcem robiť ale keď dcérka za týždeň ochorie a ja som veľmi citlivá na choroby a ešte kee ju vidím ako sa trápi keď je chorá

earlgrey
17. sep 2025
@1321987

@anonym_f5b70f chcem robiť ale keď dcérka za týždeň ochorie a ja som veľmi citlivá na choroby a ešte kee ju vidím ako sa trápi keď je chorá

@1321987 Ak vám nebudú chybať financie v domácnosti, ostaň doma...ja som slobodná matka a vieš, čo by som dala za to, ak by mi mal kto postrážiť dieťa? aby som konečne mohla ísť do práce, socializovať sa atď. Už mi z toho doma hrabe...nemusím pracovať (financie sú) ale! treba vypadnúť aj z domu, zo stereotypu...trocha skľudni hormóny, dieťa ti bude choré ešte dosť dlho, pokiaľ si nevybuduje dostatočnú imunitu, nemusíš sa rúcať z každej bežnej choroby.

biglovemom
17. sep 2025
@1321987

@1321987 mozno by sa trapila menej keby si ubrala z plynu.to dieta to citi ze uplne stresujes
Choroby boli aj budu ,ty musis zmenit trochu zmyslanie lebo sa zblaznis .
Lieky som vzdy podavala ci chcela ci nie ,takisto sa zuby cistili na silu.bude mat 7r a vypije lieky bez problemov.vie ze musi ze pomozu.
Pro umyvani zubov pripomenie ze tam a tam Nemam zabudnut umyt.

Ty mas rodinu s deckom,ja som mala cudzie zeny tu z agentury (samozivitel) a zijeme .
A nerobis denne 12tky.

Tak si daj trochu hlavu do poriadku a zivot bude krajsi 😎

janulik2008
17. sep 2025
@1321987

@1321987 ma dcera horucky?

1321987
autor
17. sep 2025
@janulik2008

@1321987 ma dcera horucky?

@janulik2008 nie nemá

janulik2008
17. sep 2025
@1321987

@janulik2008 nie nemá

@1321987 tak ptm preco sa tak opustas? Ano je blbe pozerat sa ako sa dieta trapi napr kaslom. Neter cely prvy rok skolky prekaslala ale tak ze konec. Nebolo jej nic kym neprisla do skolky do dvoch dni bum. Aj nam to slo na nervy. Vsetko mala vysledky ok ale kasel bol stale ten taky suchy ale brutal

terry658
17. sep 2025

@1321987 nie je to ani prvý a ani posledný krát čo je chorá. Stará sa o ňu babka, ktorá vychvala Teba takže dieťa s veľkou pravdepodobnosťou prežije.
Nastav sa na mód : Vďaka Ti Bože že mám komu nechať dcéru, keď som v práci.
A všetko bude ok.

simca06022011
17. sep 2025

@1321987 prosimt a je to obycajna choroba. TAk ked si na tom tak zle, to nedavas, daj vypoved.. ale podla mna skor ty mas problme. Vsak si prec par hodin...

anonym_83c9bf
17. sep 2025
@1321987

@janulik2008 nie nemá

@1321987 no a keď zostaneš doma, dcéra už spapá všetky liečiky? Či dúfaš, že nedostane žiadnu infekciu a chorobu keď s ňou budeš doma? Veď zostaň, keď nepotrebuješ peniaze

1321987
autor
17. sep 2025
@terry658

@1321987 nie je to ani prvý a ani posledný krát čo je chorá. Stará sa o ňu babka, ktorá vychvala Teba takže dieťa s veľkou pravdepodobnosťou prežije.
Nastav sa na mód : Vďaka Ti Bože že mám komu nechať dcéru, keď som v práci.
A všetko bude ok.

@terry658 veď ano

1321987
autor
17. sep 2025
@simca06022011

@1321987 prosimt a je to obycajna choroba. TAk ked si na tom tak zle, to nedavas, daj vypoved.. ale podla mna skor ty mas problme. Vsak si prec par hodin...

@simca06022011 nie len dcérka celé dva roky zdravá a chodila medzi chorých ľudí len to ma trapi v práci je mi fajn veľmi

1321987
autor
17. sep 2025
@anonym_83c9bf

@1321987 no a keď zostaneš doma, dcéra už spapá všetky liečiky? Či dúfaš, že nedostane žiadnu infekciu a chorobu keď s ňou budeš doma? Veď zostaň, keď nepotrebuješ peniaze

@anonym_83c9bf no dam jej na silu lieky a čo keď druhý jej nechcu dať lebo sa bojí že dostane mama kŕč

veronicka88
20. sep 2025

Toto bude aj v škole???že ti bude skákať po hlave.a do roboty nepôjdeš dokedy?do 18tky?neblázni. Dieťa vyrastá v chorobách,chytí hocikde aj na ihrisku aj všade.zit chces z čoho?potom tu budeme čítať že potrebuješ peniaze.bude rada že si môžeš dovoliť robiť len na úväzok ako robis

anonym_7cdd18
20. sep 2025

😀 ze dieta sa trapi. toto je na prefackanie od vsetkych, ktorych deti niekedy skoncili v nemocnici. ty si precitlivena a dieta to z teba citi a vyuziva. u nas neexistuje ze dieta nechce liek. ja som velmi tolerantna, ale uz som dieta aj prisadla a zapchala nos aby otvorilo usta. ale nie pre kvapky do nosa, bez ktorych dieta prezije. nie pre c-cko, bez ktoreho sa dieta z tej choroby aj tak dostane a pod. ale pre dolezite lieky, bez ktorych by mohlo skoncit v nemocnici. ak sa jej tvoja mama boji, tak nech sa potom pripravi na pobyty v nemocnici s nou. ked vam toto bude viac vyhovovat...

anonym_77d104
20. sep 2025

@1321987 za pár rokov dopadnes ako tá čo beží dcére za 5 minút 10 večer do Tesca kúpiť hranolky lebo nič nezje.

sussie1
20. sep 2025

Prace na ciastocny uvazok sa drz! Zvlast, ked ma kto prist k dietatu, ked je chore. Ak das vypoved, najdes napr. o rok tiez nieco na ciastocny uvazok, ak budete potrebovat peniaze, alebo budes riesit dilemu dieta vs. praca na 40h/tyz? A este pozor, aby si svojou ustrachanostou nepreniesla take prezivanie chorob aj na dieta... Ked nema horucky, su to bezne skolkarske sople, kasle...

ja_bb
20. sep 2025

@1321987 nepotesim ta,moj syn bol chorý ešte aj ako tretiak na zs,par dni v skole a väčšinou v streda zacal kaslat,kychat a v piatok už zelene huste sople a všetko nanovo.tyzden aj viac doma,zas dva dni v skole a zas. Takže podľa tohto by si nerobila nikdy 🙂

anonym_4ba425
20. sep 2025

@1321987 ved to máš luxus - mamu čo ti postráži. Ja som na dieťa sama, muž celý deň v práci. a nemáme nikoho

anonym_016e8e
20. sep 2025

Penoxal 1 tbl. rano denne, nastartuje dieťatu imunitu , mam vyskusane na oboch detoch roky, a su chori tak 1 az 2 x do roka....predtym vkuse...

anonym_68eec6
20. sep 2025

Chora bude tak ci tak, ci budes pracovat alebo nie. V kolektive je to bezne. Syn je mesiac v skolke a dva tyzdne doma, zamestnavatel to akceptuje.

anonym_7cdd18
20. sep 2025
@anonym_68eec6

Chora bude tak ci tak, ci budes pracovat alebo nie. V kolektive je to bezne. Syn je mesiac v skolke a dva tyzdne doma, zamestnavatel to akceptuje.

@anonym_68eec6 ona sa to paradoxne vobec nepyta kvoli zamestnaniu, ale kvoli dietatu. ktore pocas choroby(kedy ani nema teplotu!) nie je s nou, ale uboziatko s babkou. a babka si nevie dat rady, ako do dietata dostat lieky.

anonym_cd560b
20. sep 2025

@1321987 prestan aj s mamou hystercit.Aky kŕč?veď nemá teplotu.Nikomu dobre nepadne ísť do práce a nechať doma choré dieťa.Este stále to máš dobré, že mama pomôže.Ako dávala mama lieky vám?snáď vás nebude tyranizovat 3 r dieťa

katka13katka
20. sep 2025
@anonym_7cdd18

@anonym_68eec6 ona sa to paradoxne vobec nepyta kvoli zamestnaniu, ale kvoli dietatu. ktore pocas choroby(kedy ani nema teplotu!) nie je s nou, ale uboziatko s babkou. a babka si nevie dat rady, ako do dietata dostat lieky.

@anonym_7cdd18 aha, necitala som celu diskusiu🤣 tak sa treba trochu odputat, babka postrazi, lieky poda. Moj syn tiez vymysla, ale bud ho niecim “podplatim” ak bude spolupracovat, tak napriklad moze pozriet rozpravku. Ak nespolupracuje, tak ho jemne prinutim😀 aby mi male dieta po hlavne skakalo. Ach jaaaj

44janica44
20. sep 2025

Prosím ta, však píšeš ze nemá horúčky...to je co za trápenie ked ma nadchu a kasel????

Ked budeš doma pri nej jej bude zázračné lepsie.

K jedeniu liekov- moja ma 4 roky, od malička lieky je, proste je naučena, že o niektorých veciach sa nediskutuje- lieky sa zjedia ci chce ci nechce, v autosedacke sa priputava, na bicykli sa chodi iba s prilbou.... u zubára sa otvoria ústa, keď doktorka berie crp tak da prst,, síce place ale drží lebo vie ze sa to proste urobi.

Zmier sa s tým ze doteraz zdrave dieta po nástupe do škôlky bude choré nonstop. Za pár mesiacov budeš rada keď bude mať iba soplik a kaslik bez horúcok.