Mám nárok na 25 dní dovolenky ako matka?
Dobry den pracujem uz polroka na dobu urcitu do 31.12.24 mam prosim ako matka narok na 25 dni dovolenky vsak? Lebo na paske mam len 20. Vdaka
@linda97 áno, 25dni
U nás si o to kolegyne museli požiadať, bolo tam písané,že sa starajú o dieťa, plus priložiť rodný list tuším. Skús sa popýtať na mzdovom ohľadne toho
Len si treba o to v práci požiadať, nie je to automaticky
@belle_vie @vyrovnanaosoba @linda97 Lenže táto dovolenka nenabieha automaticky - novelou Zákonníka práce sa s účinnosťou od 1. marca 2021 zaviedla do zákona legálna definícia zamestnanca trvale sa starajúceho o dieťa, ktorá dovtedy v Zákonníku práce absentovala.
Toto postavenie však zamestnancovi vzniká až dňom, keď zamestnávateľovi písomne oznámil, že sa trvale stará o dieťa podľa prvej vety, a zaniká dňom, keď sa zamestnanec prestal trvale starať o dieťa podľa prvej vety. Zánik trvalej starostlivosti o dieťa je zamestnanec povinný písomne oznámiť zamestnávateľovi bez zbytočného odkladu.
@marci77 @linda97 ahojte, neviem to pridať do správy v normálnom formáte. Keď ale kliknete na tento link, otvorí sa vám tlačivo. Potom ho len vytlačte, vyplňte, podpíšte a odneste na personálne. A áno , rovnako majú nárok aj otcovia, ak sa o dieťa normálne starajú (čiže žijú v jednej domácnosti), teda nejde o rozvedených, kde dieťa bolo zverené matke a podobne. https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=...
Dakujem velmi pekne 🙂
Ahojte chcem sa spýtať vo firme pracujem rok a pol.
Poberala som daňový bonus dávala do práce rodný list malého a teraz som si všimla až že mám len 20 dni dovolenky v práci mi nič nepovedali že im musím niečo priniesť alebo napísať kvôli vyššej dovolenke, v minulej práci mi to automaticky dali. Myslíte že sa s tým dá niečo robiť aj za minulý rok ? Ďakujem

Ano mas