Mám nárok na preplatenie stravného zamestnávateľom?
Ahojte, bola som na pracovnej ceste v zahraničí na dva týždne. Mám nárok aby mi zamestnávateľ prispel nejakou sumou? Prenajali mi apartmán kde sa nedalo variť, takže ma jedlo vyšlo dosť veľa a ak mám na niečo nárok chcela by som si o to požiadať. Hľadala som to aj na googli ale nerozumiem tomu. Ďakujem
@anonym_autor zamestnávateľ na služobnej ceste neprispieva na jedlo, ale máš nárok na diety ak ti neposkytol stravu. Záleží, kde si bola. Rakúsko, Nemecko = 45,- euro na deň.
@anonym_autor na základe cesťáka máš predsa nárok na stravné podľa zákona, teda ak tam nebola strava.....nič viac a nič menej...
Samozrejme,že máš nárok na stravné. Kedy si tam bola? Cesťák ti nedali urobiť?
pri pracovnej ceste v zahranici mas narok na cestovne nahrady, hlavne na stravne, bez ohladu na to, ci si mala alebo nemala moznost varit. stravne je dane zakonom a zamestnavatel ho musi vyplatit podla dlzky pobytu a krajiny.

Ak to bola pracovna cesta mas normalne narok na diety (cestovne nahrady). Kazda krajina ma urcenu nejaku vysku, v praci zrejme bolo potrebne spravit si vyuctovanie pracovnej cesty, kde uvadzas vsetky vydavky a zaroven sa tam uvadza aj stravne. Daj do googla cestovne nahrady krajina xy a uvidis kolko to je.