icon

Mám nárok na preplatenie stravného zamestnávateľom?

14. dec 2025

Ahojte, bola som na pracovnej ceste v zahraničí na dva týždne. Mám nárok aby mi zamestnávateľ prispel nejakou sumou? Prenajali mi apartmán kde sa nedalo variť, takže ma jedlo vyšlo dosť veľa a ak mám na niečo nárok chcela by som si o to požiadať. Hľadala som to aj na googli ale nerozumiem tomu. Ďakujem

petamich
14. dec 2025

Ak to bola pracovna cesta mas normalne narok na diety (cestovne nahrady). Kazda krajina ma urcenu nejaku vysku, v praci zrejme bolo potrebne spravit si vyuctovanie pracovnej cesty, kde uvadzas vsetky vydavky a zaroven sa tam uvadza aj stravne. Daj do googla cestovne nahrady krajina xy a uvidis kolko to je.

done
14. dec 2025

@anonym_autor zamestnávateľ na služobnej ceste neprispieva na jedlo, ale máš nárok na diety ak ti neposkytol stravu. Záleží, kde si bola. Rakúsko, Nemecko = 45,- euro na deň.

mogaa
14. dec 2025

@anonym_autor na základe cesťáka máš predsa nárok na stravné podľa zákona, teda ak tam nebola strava.....nič viac a nič menej...

koniarova
14. dec 2025

Samozrejme,že máš nárok na stravné. Kedy si tam bola? Cesťák ti nedali urobiť?

dassena
Včera o 12:12

pri pracovnej ceste v zahranici mas narok na cestovne nahrady, hlavne na stravne, bez ohladu na to, ci si mala alebo nemala moznost varit. stravne je dane zakonom a zamestnavatel ho musi vyplatit podla dlzky pobytu a krajiny.