icon

Mám odísť z monotónnej práce alebo ostať pre dobrý plat?

timea91
Dnes o 08:33

Mám dobre platenú,ale velmi monotónnu prácu v e-shope, tá istá robota,rovnakí ludia robím tam 7.rok, Ked som tam začala pracovať, bola som tichšia,po co covide som sa zmenila, začala som byť komunikatívnejšia,kolektív je velmi zlý,prevažne staré dievky( myslím tie povahovo typické),ktoré svoj život nemajú, ale stále kydajú na iných,a závidia ostatným. Keď mám dovolenku, alebo cez víkend,som plná energii,no v práci sa nudím, je tam dusno, iba som tam pre dobrý plat. Mám taky pocit, že chcem změnu, chcem mať prácu živšiu, kde stále nieco dá deje. Aký postup by ste preferovali v podobnom prípade? Dobrý plat,monotónna práca,zlý kolektív,alebo nová práca a o nieco nižší plat možno, živšia práca

wade
Dnes o 08:48

Urcite zmenit, nikdy nevies, ake nove prilezitosti ti to prinesie. Praca nie je len o peniazoch (a uprimne .. mne sa potvrdilo, ze vacsinou tie pridu aj tak). A z toho co citam, tu ti ziaden karierny postup nehrozi. Chapem, ze je trosku mimo comfort zone, ale kto neriskuje..

anonym_b003ea
Dnes o 09:16

nepíšeš koľko máš rokov - po istom veku je problém so zmenou práce.
tú novú prácu už máš , či sa ešte len chystáš hľadať ? U mňa je rozhodujúce aj vzdialenosť do práce - cestovanie. Ďaleko cestovať za prácou už nie je pre mňa.

melanta
Dnes o 09:17

Nerobila by som v práci, kde je zlý kolektív. Trávime v práci toľko času, že nevidím dôvod takto si robiť zle v živote. Ale veľa ľudí tak pracuje, pretože sa bojí zmeny. Čiže toto je veľmi individuálne.

sisska96
Dnes o 09:34

Ak je dobrý plat, by som nevymýšlala

puticka7
Dnes o 10:09

Keby som mala chodit do prace kazdy den pomaly s odporom a uz dopredu mat pocit, ze je tam naprd, tak by som nad tou zmenou asi realne uvazovala.

biba_18
Dnes o 10:19

len čo znamená dobre platená práca 😒

dkethe
Dnes o 10:30

praca v kancly je len tak nudna, ako to my sami dovolime.
tzn ked sa nudis, vies robit kopu veci navyse. ci uz
-planovat lowcost mega vytunenu dovolenku pre rodinu
-robit pre nejake OZ
-vzdelavat sa v oblastiach co ta zaujmu/karierne posunu, skolenia, certifikaty
-robit pracu navyse pre zamestnavatela, s konkretnymi pozitivnymi dopadmi.

dobry plat a pohodu by som neopustila. toxicky kolektiv 8h denne ale asi ano

bomba36
Dnes o 10:40

Novú prácu si vieš hľadať aj popri súčasnej. Ak nájdeš, môžeš si porovnať, či sa oplatí odísť alebo zostať kde si. Ak budeš mať viac "pre" ako "proti" tak pôjdeš o dom ďalej.

timea91
autor
Dnes o 10:46
@dkethe

praca v kancly je len tak nudna, ako to my sami dovolime.
tzn ked sa nudis, vies robit kopu veci navyse. ci uz
-planovat lowcost mega vytunenu dovolenku pre rodinu
-robit pre nejake OZ
-vzdelavat sa v oblastiach co ta zaujmu/karierne posunu, skolenia, certifikaty
-robit pracu navyse pre zamestnavatela, s konkretnymi pozitivnymi dopadmi.

dobry plat a pohodu by som neopustila. toxicky kolektiv 8h denne ale asi ano

@dkethe nerobím v kancli, e-shop a sklad

timea91
autor
Dnes o 11:15

@dkethe kolektiv naozaj toxický...

timea91
autor
Dnes o 11:16
@anonym_b003ea

nepíšeš koľko máš rokov - po istom veku je problém so zmenou práce.
tú novú prácu už máš , či sa ešte len chystáš hľadať ? U mňa je rozhodujúce aj vzdialenosť do práce - cestovanie. Ďaleko cestovať za prácou už nie je pre mňa.

@anonym_b003ea dochadzanie mi nerobí problém

anonym_b003ea
Dnes o 11:17
@timea91

@anonym_b003ea dochadzanie mi nerobí problém

@timea91 a máš kde odísť? či len na úrad práce.

timea91
autor
Dnes o 11:31
@anonym_b003ea

@timea91 a máš kde odísť? či len na úrad práce.

@anonym_b003ea mám kam odist

anonym_85e069
Dnes o 11:46

Zly kolektiv mozes mat aj v novej praci a co potom, budes menit kazdy rok? Ostala by som pri dobrom plate a jednoduchej praci, obzvlast v dnesnej dobe.

anonym_d101fa
Dnes o 11:51

Neni nad to,ked clovek chodi spokojny do prace.Teda spokojny aj s platom aj s kolektivom,a naplnou prace.Ze to ma ako relax,oddych.
Musis riadne porozmyslat,plusy,minusy.Napis si to na papier aj v robote a potom sa rozhodni.
Brkle rozhodnutia nemusia byt tie rozumne.

anonym_023978
Dnes o 12:49

Ja som odišla po 7 rokoch z práce. Práca ma bavila, videla som sa v nej, kolektív bol fajn, rozumeli sme si až na jednu osobu, ktorá ma začala šikanovať. Odišla som a neľutujem. Mám novú prácu, kúsok od domu, nemusím cestovať a spokojná som. Len platovo som klesla cca o 200€, ale zase netrávim denne skoro 2,5 hodiny cestovaním. Ja som odišla až keď som mala istú novú prácu a teda prísľub, že na mňa tie 2 mesiace počkajú.

anonym_b0cb9b
Dnes o 14:03

Ono čo znamená dobre platená práca. Ak mi povieš, že robíš v eshope za 1100 v čistom tak poviem slabota. Ak máš 1800 v čistom, poviem ostaň.

zelenykvet
Dnes o 18:06

@timea91 Riadim sa zasadou, ze vzdy sa odchadz a do lepsieho. Odid, no do lepsie platenej prace.

merrysa
Dnes o 18:14

Každý to ma inak, pre mňa je dobrý kolektív veľmi dôležitý, asi aj viac ako peniaze 🤷‍♀️