Mám odísť z práce v školstve?
Pracujem v skolstve,sme 4 kolegyne (1 z nas je riad). Ja tam zo vsetkych pracujem najdlhsie (15r),ale v poslednej dobe som tam ako piate koleso na voze. Zmenila sa riad.,nie je zla,ale mam pocit,ze ma nemusi alebo neviem. Vsetko sa dozvedam ako posledna,vsetko riesi s kolegynami a so mnou velmi malo. Akoze,vychadzame spolu dobre vsetky,ale su tam proste nejake veci co mi vadia. Castejsie som na očr s malym,mozno jej vadi aj toto lebo musi zastupovat,fakt neviem.
Najvacsi gol bol,ked prisla kolegyna z materskej a dala za triednu ucitelku ju a nie mna,co ja som sa vratila z materskej uz pred 3 rokmi,ona len teraz (odovodnila to tym,ze bola aj predtym tr,uc.,tak nech v tom pokracuje) Ja ked som sa vratila z materskej,nedala ma ani na povodne miesto,nie este aby som ja bola triedna. Viem,su to malickosti,ale trapi ma to.
No a naskytla sa mi prilezitost ist pracovat do skolky v susednej obci (5min cesty autom) a ja zacinam zvazovat odchod. Tam dochadzam 30min autom. Poradte,co robit? Viem,ze je to len moje rozhodnutie,no chcem pocut aj iny nazor,ci to len ja prehanam alebo neviem🙄
Už len tá blízkosť je na zváženie...ja som človek, čo radšej skúsi zmenu ak nie je spokojný a takmer vždy to bolo lepšie. Ak ťa už teraz hnevá riaditeľkin prístup, asi by som dala šancu miestu inde.
Píšeš, že si častejšie na očr. Možno preto ťa nedala za triednu.
Ak máš možnosť lepšej práce, ktorú ťa bude naplnať, zmeň ju. Budeš to mať i bližšie.
Niet horšieho, keď je zlý kolektív.
Súhlasím, ak je kolektív nedobry, zle sa.pracuje, poznám to z vlastnej skúsenosti. Naozaj kolektív je základ. Za mňa by som skusila inú prácu.
Len sa obavam toho,aky bude kolektiv v tej MŠ,co ked bude tiez zly? O 2r.je vyberove konanie na riaditelku v nasej praci a rozmyslala som,ze by som kandidovala aj ja,preto vaham,co robit
Vieš, všade je niečo. V tej škôlke to bude možno ešte horšie. A možno nie. To je na tom zlé, že toto dopredu nikdy nevieme 🙂 Ak ti nevadí, že pôjdeš o krok späť (predsa len učiť povedzme zlomky a zrazu Pec nám spadla je svojim spôsobom krok späť po mentálnej stránke). Ja by som ale kvôli tomu cestovaniu veľmi rozmýšľala.
Vždy je to risk, ale kto neskúsi, ten nič nezíska...skús sa ísť porozprávať do tej škôky s riaditeľkou, veľakrát keď je riaditeľka fajn, tak si aj také učiteľky k sebe poberie a vrana k vrane sadá... A aký budeš mať z toho pocit, tak sa zariaď.
co to znamena casto som na ocr raz za mesiac raz za polroka ?
@mamina7070 minuly rok som bola 4x a neboli to len sopliky,ale teploty,kiahne a siesta choroba
Mam taký nejaký podobný problém... Tiež zvažujem odchod.. Na tvojom mieste by som odišla. Nie je o čom.... A zmena hlavne po 15 rokoch je aj prospešná... Držím prsty...
Nemenila by som prácu, pokiaľ máš záujem za 2r. kandidovať, máš veľkú šancu po toľkých odrobenych rokov tam že nastupis na miesto nej.
Ja si nemyslím, že budú vyberať riaditeľku podľa počtu odrobenych rokov...vždy sú prvé konexie. Žiaľ... Slovensko. Ak ťa nevyberu budes mať problem že si konkurentka novovymenovanej riaditeľky. Na post sa môžeš hlásiť aj z inej školy.
Ísť do MS...je podľa mňa krok späť... skôr by som hľadala miesto na inej škole.
Zmena neuškodí nikomu, nerozumiem prečo niekto chce byť celý život u jedného zamestnávateľa. Tí čo menia miesta maju vždy lepšie pracovné podmienky, lebo si ich chcú získať.

ak budeš mať na novom mieste slušný plat, je to ozaj blízko a nevadí Ti byť v MŠ tak zmeň prácu