Mám odísť zo školstva?
Ahojte,
učím na ZŠ - 1. aj 2. stupeň už 4 rok (viem, že je to krátko). Idem si momentálne dorábať učiteľstvo pre 1. stupeň, lenže kvôli tomu, že som Ing. musím študovať externe ďalších 5 rokov (Bc+Mgr). V budúcnosti chcem určite učiť na 1. stupni.
Momentálne som už tak zúfala z deti na 2. stupni a celkovo s učenia na 2. stupni, že už ma ani tá práca s nimi nebaví. Je to viac o vysvetľovaní ako sa správať na hodine ako učení. Keď učím na 1. stupni (čo je 9 hodín z 23), tak na tie hodiny sa teším, bavia ma...
A tak rozmýšlam, že by som chcela skúsiť prácu mimo školstva (pôvodne mám vyštudovanú ekonómu + rozšírujúce štúdia kvôli aprobácií) a potom sa opäť do toho vrátiť...
Lenže rozmýšlam či vydržať do júna alebo odísť už teraz (druhú prácu som si ešte nenašla - nemám žiadne veľké záväzky, deti hypotéku, nič... ). Do práce vstávam nerada, domov sa vraciam s nervami, potom ma ešte doma čaká kopa roboty a absolutne už nevládzem....
Čo myslíte? Zostať a vydržať do júna alebo radšej odísť teraz a ísť na úrad práce??
Mám manžela, ktorý zarába dosť a povedal, že rozhodnutie nechá na mne...
Ahojte, tak posielam mensi update: tak som tam zostala do juna, nejako som to zvladla a bola to najvacsia chyba aku som mohla urobit... Za tie tri mesiace sa toho tolko stalo, ze 2 mesiace "dovolenky" boli malo... Nakoniec som sa rozhodla nenastupit do novej prace, pretoze posledne dva tyzdne v auguste som mala hrozne zaludocne bolesti, ze mam byt zas triedna, ucit.... Do skoly (na ucitelstvo 1.stupen) nastupujem, lebo verim, ze to je len docasny stav a neskor sa do skolstva budem chciet vratit. Nakoniec som ani nenastupila ucit, som na urade prace od 1.9 a obzeram sa po praci mimo skolstva...
@anna137 Ahoj, ano. Nakoniec pracujem v statnej sprave. Plat sice o 150€ mensi, ale mam "tyzdenny cas" teda ak napriklad v utorok, stredu potiahnem dlhsie mozem v piatky odchadzat skor (najskor o 13:00hod). Ten klud, ticho je na nezaplatenie 🙂
@mela7 mne maličké deti, hrozne to je náročné, to plákanie, to je najhoršia vec z tej roboty . Jeden rok som mala také, že cely rok plakali, boli maličké okolo 2 rokov, hrozný rok,

@26ka
Zostala som tam. Uz nejako to do juna zmaknem, odosobnila som sa. Bolo to tazke, ale uz som v takej faze, ze oducim a neriesim, zatvorim dvere od triedy a so sebou si tie pocity uz radsej neberiem. Ale nevydrzala by som to robit dalej, lebo ma to ani nebavi s tymi pubertiakmi. Od septembra budem pracovat na 1.stupni, ale na inej skole. Dali mi tam ucit hlavne matematiku 3-5.rocnik, myslim si ze to bude fajn 🙂 bola som tam na otvorenej hodine a velmi sa mi tam pacilo. Podmienka je ze musim si dokoncit 1.stupen, ale nastupujem od septembra. Pochopili moj stav a tak ma dali k tym mensim detom. Tak skusim toto a ked ma to nepresvedci zostat v skolstve, tak si pojdem hladat pracu do sukromnej sfery - do banky alebo tak