Mám ostať doma, alebo nastúpiť do práce?
Dobrý den, konci mi pomaly RD. S muzom sme sa bavili čo ďalej keďže v povodnom zamestnaní pokračovať nebude možné. Kvalifikáciu mám vek 31 a už teraz mám pocit že som vypadla z pracovného života tak strašne že ledva zapnem pc.. muz je pracovne dosť vyťažený síce má aj homeoffice ale robiť musi úplne rovnako. Keď sme sa bavili o skolke prípadných chorobách a vyzdvihnuti je to pre neho nemožné ostávať na OČR.. babky nemáme.. navrhol teda aby som ostala ešte rok doma. Muz zarobí okolo 3500 ja mám vyšší rodicak. Rodicak mám čisto na seba a niečo dieťaťu s čím by on asi úplne nesúhlasil(drahší kúsok oblečenia atd) ide mi však o to že byt další rok mimo si neviem tak úplne predstaviť ale zas úplne sa zničiť a mat bruchabol z každej OČR. Ďalej byt úplne finančne závislá sa mi tiež vôbec nepáči ale neviem hovorím si ze neni to na cely život ale len další rok. Pripadne radšej začať robiť na mensi úväzok ako žiaden ? Má niekto skúsenosti či bolo lepšie počkať s adaptáciou s dietatom alebo vhupnut do toho a čakať
Ako to vypáli?
@lacibo ja som robila v skolstve 6 rokov a OCR teda vadili aj kolegom, co zastupovali aj vedeniu. Ked som bola po operacii PN 2 tyzdne, tak mi zastupkyna vyvolavala, aby som uz dosla do roboty.
@lacibo mne sa zda, ze ty tu robotu vidis ako holubnik "ved si budes cerpat OCR kedy chces" "nepotrebuje podavat vykon v praci" a preco nepotrebuje podavat vykon? Lebo jej muz zarobi 3500? To koho v jej zamestnani bude zaujmat? Jej zamestnavatel bude chciet vidiet vykon Problem je, ze to vnimas velmi povrchne. Aj ked niekto zarobi menej, chce za sebou vidiet dobre spravenu robotu. Nie je vsetko len o zarobku.Vsak ked uz sa do niecoho pustim, chcem to robit poriadne.
@scorpionflower1 to sa teda velmi mylis..ja som pravy opak povrchneho typu..v praci podavam 150 % vykon, pretoze ja inak ani pracovat neviem..opakujem, reagovala som na autorkinu situaciu konkretnu..pyta sa ci doma ostat alebo do prace..radim do prace, ale takej, pri ktorej sa polahky postara o dieta, kedze muz je evidentne zivitel rodiny..ja nepisem ze ma pracovat povrchne..ja pisem ze kludne moze dat prioritu duetatu ked to bude potrebovat, lebo od ziadnej prace nie je zavisla..keby vyhodia, pojde inam..
@zltalienka rozumiem. Aj ked nerozumiem zmyslaniu vedenia, ze radsej nerobis na OCR vobec akoby ti mali povolit HO a urobis aspon nieco, vsak to je take spiatocnicke zmyslanie…
@rakahaka pisala si ze sa moze supnut na pandemicku ocr..ale mne to hlava neberie ze ako by to bolo.mozne..mam tieto info z netu: "Pandemická óčéerka bola zavedená ešte začiatkom marca v roku 2020 a podmienky nároku sa odvtedy nezmenili. Sú totiž naviazané na vyhlásenie mimoriadnej udalosti v krajine, ktorá ešte stále nebola zrušená. „Dávka môže pomôcť rodičom, ktorí sa o deti starajú doma alebo ak sa deti budú učiť z domu on-line z dôvodu uzatvorenia školy, škôlky či triedy. Ide napríklad o situáciu, ak hygienik buď z dôvodu chrípkovej epidémie alebo epidémie koronavírusu uzavrie triedu alebo školu, respektíve o uzatvorení rozhodne iný príslušný orgán (riaditeľ školy, zriaďovateľ),“ vysvetľuje Sociálna poisťovňa." Mam aj osobnu skusenost z decembra kedy som ju 2 dni cerpala lebo skola mojej dcery vyhlasila chripkove...ale ako moze na ju ist autorka, ked nema ani dieta v skolke, to nechapem...mozno naozaj nemam najnovsie info.. posli mi prosim link, kde ich najdem, budem rada😊
@ropucha6 tak ja predpokladám, že očakávali že si to "zariadim" tak, aby som pracovala z kancelárie. Nuž, nedalo sa. S tým "spiatočníckym" zmýšľaním súhlasím, ale nič s tým nenarobím...rada prejdem do inej firmy, len aby to bolo viac "mother friendly"
@lacibo normalne, mimoriadna situacia stale trva. Je to najma pre rodicov deti, ktore svoje dieta nedaju do skolky, ci je to z nedostatku miesta, alebo ho tam proste nechcu dat je ich vec. Socialke podpisujes cestne prehlasenie len ze dieta nenavstevuje ziadne zridenie a ty nemas absolutne ziadny prijem. Je to 55% cistej muzdy a len kazdy mesiac posielas cestne prehlasenie ze tvoj prijem je stale 0 a dieta nechodi do skolky. Aby si ju dostala musis splnat 271 dni nemocenskeho poistenia.
@rakahaka lebo kamoska riesila tiez toto dieta 3 roky a ona bez prace..nakoniec isla ako evidovana na UPSVaRe na podporu v nezamestnanosti..pred RD bola zamestnana ...a tuto moznost poberat pandemicku ocr jej nikto neporadil..skoda, mohla si dat vyratat, co by bolo vyhodnejsie pre nu..
@lacibo pandemicku OČR môže čerpať, len ak je zamestnaná. Ak dala výpoveď, aby mohla čerpať podporu, tak nárok na pandemicku OČR už nemá.
@zltalienka ona bola SZCO..a odvody si platila stale..
@zltalienka ja to tiez tak chapem ze musi byt socialne poistena ( zamestnana alebo SZCO) aby mala na to narok..

@zltalienka toto nikdy nepochopia baby zo zamestnani, kde sa OCR toleruju.
Uz som aj take pocula ze pan podnikatel ma preslov pri prijimani novych zamestnancov, ze zeny co maju deti, maju s nimi sediet doma a nie chodit po OCRkach. Najnovsie v tej firme matky ani neprijimaju.