Mám ostať v práci s dobrým kolektívom, ale do novej - home office?

29. sep 2022

Ahojteee, poradíte mi prosím?
Mám ostat v praci kde je ako tak dobrý kolektív, som tam pár rokov a mám homeoffice 3x tyzdenne no plat mám 1200€ A zmluvu na dobu neurčitú

Alebo

Ísť do novej prace, kazdy deň byt v kancelárii, homeoffice podľa potreby a plat 1650€ no prejazdim 150€ A zmluva najskor na rok, potom TPP.

Ísť do toho? Neviem sa rozhodnut. Potrebujem lepsi plat, aby som si mohla vziat lepšiu hypoteku a zabezpečiť sa.

cilacik
29. sep 2022

Ja by som sa naskor skusila porozpravat so sefom v starej praci. Proste prist a na rovinu povedat, mam lepsiu ponuku ale tu mi je dobre a nechcem menit. No platovo nevychadzam a rada by som zvysenie, alebo naviac pracu a s tym vyssi plat. Uvidis co ti povie a podla toho sa uz vies lepsie zariadit. Mne napriklad moja byvala sefka povedala, ze vsetko super ale nech na zvysenie na dlho zabudnem lebo nie su peniaze. A odchadzalo sa mi lepsie plus odisla som v dobrom, lebo jediny dovod bol peniaze a vsetci tomu rozumeli. Mat super kolektiv je skvele, ale ten ti ucty nezaplati.

surama
29. sep 2022

Ako ti casovo vychadza dochadzanie?

anjelicek26
29. sep 2022

Home office podla potreby nie je home office pravidelne... dost prejazdis - to nie je len o peniazoch, ale hlavne o stratenom case kazdy den...opotrebeni auta a vsetkeho okolo toho... ja by som nemenila dobry kolektiv, skor poziadaj v terajsej praci o zvysenie platu s odovodnenim, ze mas inu ponuku... mozno ti vyjdu v ustrety a ak nie, tak mas moznost B stale otvorenu...

belllinka
29. sep 2022

Ak odrátaš to, čo prejazdíš, tak si v pluse iba 166 eur (čistá mzda). To sa asi moc neoplatí

melanta
29. sep 2022

HO podľa potreby môže v realite byť aj takmer žiadny HO resp. riziko problému, ak ho naozaj budeš chcieť. Zároveň 150 eur na benzín je jedna vec, druhá vec je koľko času stráviš v aute a tým pádom o to menej budeš s rodinou. Zároveň teraz máš skvelý kolektív, môže byť aj nový, ale aj nemusí. Čo možnosti kariérneho rastu alebo zvyšovania mzdy v budúcnosti. V jednom aj druhom. Toto si všetko daj dokopy a usúď, či tých cca 200-250 v čistom stojí za to? Lebo tak to asi vychádza ak odrátame aj 150 na benzín.

melanta
29. sep 2022

@belllinka mne to vychádza takmer 250 eur aj po odrátaní nákladov na benzín, bez detí, s uplatnením nezdaniteľnej časti. To môže byť pre niekoho dosť peňazí.

autor
29. sep 2022

@melanta je to 60km dokopy, prejazdim cca hodinu denne, čo nie je veľa a zijem sama takze sa nemam za kym domov ponahlat.

autor
29. sep 2022

@melanta a ten HO funguje tak, že jeden deň v tyzdni môžem pracovať z domu, zvyšok keď sa napr clovek necíti dobre alebo z nejakého dôvodu potrebuje ostať doma, no primárne sa pracuje z kancelárie

autor
29. sep 2022

@anjelicek26 nezvýšia, to je overené.

belllinka
29. sep 2022

@melanta Z 1200 mi vyrátalo cistu mzdu 914 a z 1650 cistu 1230, cize to je rozdiel 316 a mínus 150 je 166.

stvura
29. sep 2022

To kde mate tych zamestnavatelov s ktorymi sa da porozpravat o zvyseni? 🙂 som sa pobavila...uz tri roky odkedy bol Kovid sa zamestnavatelia nebavia o ziadnom zvysovani a vyhybaju sa tomu ako cert krizu...teraz pri energiach je dalsi dovod preco sa nezvysuje. U nas napriklad skrtli vsetko co mohli, zvysenie aby sa nepovedalo 4percenta co je v podstate nic. Kedze ona je sama, dochadzanie nie je problem, len si to treba zvazit ci sa to opalati kvoli orzdielu 166e. Ak su tam aj ine benefity zvazit aj to.

cilacik
29. sep 2022

@stvura To velmi zalezi v akom sektore robis a ci je zamestnavatel zahranicny alebo slovensky. U nas odislo vela ludi robit ku konkurencii (a nepracujem v odvetvi kde sa clovek da nahradit zo dna na den niekym inym, lebo ked ano, nie je o com). Preto aby firma zabranila dalsiemu odlivu, tak nam zvysila platy takmer 3nasobne (co viac ako dost vykrylo nepomer miezd). Hlavne ozaj velkym firmam nejde len o zisk, ale aj o renome a spokojnost zamestnancov. Pre slovensku firmu alebo nejaku zdieracsku automobilku nemyslitelne veci.
Moj nazor je, kym je baba ako tak mlada a nema zavazky alebo nejaku obrovsku hypo nema co stratit. Aj ked v tomto pripade je to cestovanie a dochadzanie na zvazenie

stvura
29. sep 2022

@cilacik tak v BA a v KE toto co si napisala mozno plati, plat co pise autorka je standard v meste (krajske, okresne), v tom som v podstate i ja a nikto nam teda nic nezvysuje/netuzi zvysovat lebo "konkurencia" v tychto mestach prakticky nie je. U nas na juznom slovensku je toto velmi aleze velmi biedne.

cilacik
29. sep 2022

@stvura myslim ze to vela suvisi aj s tym ako velmi ti tie peniaze treba. Lebo kym nemas rodinu, deti atd. prestahovat sa za lepsou pracou nie je v dnesnej dobe problem. Kolegovci napr. niektori odisli rovno do Prahy. Clovek si stale moze vybrat z 2 moznosti: moja pohodlnost, zavazky, neda sa, neviem co vs. zvysit si kvalifikaciu, skusit to niekde inde, odstahovat sa.. Ja nehovorim ze je to lakhe a neviem ake, ale tu moznost rozhodnut sa ma predsa kazdy.
Priklad: Mala som v byvalej robote kolegynu, ktora bola nekvalifikovana a mala smiesny plat. Ale zato koncila v praci uz o 2hej. Hovorime jej, hladaj si inu pracu, alebo chod po robote aspon upratovat. Myslis ze to spravila? Nie, radsej nadalej dalsi rok chodila k nam do kancelarie nariekat..

slovenka753
29. sep 2022

Za mna je dobrý kolektív najväčší benefit. Skúsila by som požiadať o zvýšenie v súčasnej práci.

slovenka753
29. sep 2022

@stvura no ja keď som nespokojná tak som sa vždy ozvala, svoju žiadosť o zvýšenie platu zdôvodnila, a kedz sú so mnou spokojni dostala som aj cez pandémiu.

lucinka1988
29. sep 2022

príliš veľa rizík na to, že ide "aspoň z môjho pohľadu" o príliš malý rozdiel v mzde, z toho človek nezačne nový život ani si výrazne nezvýši komfort. Keby sme sa bavili o mzde 1200€ vs aspoň 2000€, to by bolo namieste uvažovať..Určite by som riešila možnosti v aktuálnej práci, keď si spokojná- mzdy sa zvyšujú aj v súčasnosti, závisí kde a komu☺️kríza/ nekríza, čiernobiele nie je nič..

panizima
29. sep 2022

Mne by sa nechcelo toľko dochadzat

zuzubb007
29. sep 2022

Cestovanie je zabijak casu, na uver potrebujes stabilny prijem za dlhsie obdobie a pri tom navyseni o 150 si myslis, ze o kolko ti navysia uver o par tisic max na 30 rokov to sa neoplati za mna by som ostala v starej praci

stvura
29. sep 2022

@cilacik ano, to plati, presne to iste napisala i zakladatelka temy, ja s tym suhlasim...moze odist, nema zavazky, problem nie je cestovanie. Ked sa clovek moze zbalit do jedneho kufra a odist, nie je problem ist i do Australie...problem je uz nehnutelnost, rodina, zavazky atd. Plus samozrejme ten cas. Zena s dvoma a viac detmi nebude cestovat denne pol hodinu/hodinu do prace bez toho ze by nemala pomoc s detmi.
@slovenka753 ja som si teraz vyskusala par pohovorov (paradoxne som mala dve ponuky na cisto HO z Kosic ale za mensi plat ako mam teraz), kedze u nas sa nezvysuje a odovodnenim je setrenie/kovid/kriza. Platovo to vychadza tak isto ako pisala zakladatelka, v nasom meste sanca nula/nula a velka nula, najblizsie mozne zamestnanie s dochadzanim hodinu. Nema pre mna vyznam cestovat a mat rozdiel v mzde 100-200e. Plus samozrejme vsetci uvadzaju "mozny HO - takze nemozem s nim pocitat - momentalne mam pedesiatpercetny", zvysenie MOZNO po troch mesiacoch. Realne to znamena ze zmluva na pol roka/rok a to zvysenie az po roku ked sa prehodnoti zmluva. Za rok stratim vela. Prepocitala som si to, neoplati sa mi to. Mas stastie ze mas moznost zvysenia, super gratulujem, u nas som mala zvysenie po dvoch rokoch o styri percenta co v hrubom bolo 65e.