Mám oznámiť tehotenstvo počas skúšobnej doby?
Nastúpila som do novej práce a zistila, že som tehotná. ( Gynekologicka povedala že prirodzene to už nepôjde,že tento rok začneme proces v CAR ,no ale predsa sa podarilo,len som nečakala že tak skoro ).
Prekročila som 12tt,takže najväčšie riziko mám za sebou. Skúšobná doba mi končí o tri týždne. Mám počkať alebo to povedat keďže už je po12tt?
Je to práca v korporácii ,kde keď vypadnem,svet sa nezrúti. Sme veľký tím. Tehotenskú knižku mám ale potvrdenie ( máme špeciálne tlačivo na to ) to ešte nemám. Tento týždeň mám meeting so svojim nadriadeným,tak zvažujem či to už povedať ale počkať. Či myslíte? Je to firma ktorá sa striktne riadi rôznymi nariadeniami ,takže to že by ma vyhodili kvôli tehotenstvu je viac než nepravdepodobná. Ak by ma aj vyhodili ,nárok na materské mám. Ale neviem kedy je správna doba. Zažil to niekto ?
povedala by som to až o tie tri týždne, keď skončí skúšobná doba. Ja som svoje tehotenstvo povedala tuším až koncom piateho mesiaca v práci. Skôr na mne nebolo vidieť. A to som už dávno nebola v skúšobnej.
@camelie12 ďakujem. No dúfala som že si so šéfom sadneme na diskusiu o týždeň to by som mala aj po ďalšej kontrole ( tu mám v piatok). Stále sa aj bojím či je všetko ok,mám za sebou kadečo. Tak ak preto
@elviku11 ale nebude to také " chrapunske" povedať po skúšobnej? Také vypočítave? A nebude potom malo času kým prejdem na MD? Veľmi mi odlahne keď to už poviem,nerada veci tajim.. 🙄
Ak to povieš teraz, môže sa ti stať, že so skúšobnou dobou ti skončí aj pracovný pomer.
Počkali by som tie 3 týždne a kľudne aj viac.
No ano, trochu ano. Ale kazdy vzdy pozera na seba. Ty ked to oznamis, na 99,99% ti daju vypoved v skusobnej, lebo zamestnavatel bude pozerat na seba, ze aj tak mu vypadnes, tak naco by si mu bola? Ani oni k tebe nebudu fer.
Takze aj ty mysli na seba. Oznam az neskor, ked bude po skusobnej.
No, pokial im oznamis tehotenstvo v skusobnej dobe, tak s velkou pravdepodobnostou s tebou ukoncia pomer, aj ked samozrejme v odôvodnení bude nieco ine. Takze ja byt tebou, radsej by som im to oznamila az po skonceni skisobnej doby.
Oznám mu to čím skôr! To či mu to povieš teraz alebo o 2 týždne je to isté aj tak mi mu došlo že si len čakala a ,, naťahovala čas,, zo zákona si mu to povinná oznámiť zákon zase ta chráni. Či mu to chceš povedať až keď budeš rodiť? 😂
Nie🙈kym mas bezproblemove tehotenstvo zatial nie…je tam risk.. ja som oznamila v 6.mesiaci a otehotnela som hned pri nastupe. Podpisala som zmluvu na neurcito a tak oznamila o 3 dni.. Ale nie cielene som otehotnela😃 tak vyslo…a super
Ďakujem žienky,tak asi predsa len počkam.
chráň v prvom rade seba, nie zamestnávateľa... na tvojom mieste by som oznámenie riešila tak najskôr o mesiac.
Osobne by som pockala az do skoncenia skusobnej doby, ano myslela by som v prvom rade na seba. Ak ostanes na md a rd plne tri roky mozno sa ani nebudes vediet vratit na povodne miesto. Kedze pises ze ide o korporat, oni si poradia aj ked im o par mesiacov vypadnes.
a mimochodom.. Gratulujem k tehotenstvu 🙂)) užívaj si to, nestresuj a nech všetko dobre dopadne 🙂
@dianka3 nie je povinná oznámiť, kde si to čítala? Ty máš v zmluve oznámenie tehotenstva?
@huxy Ja tiež čumim. Toto je už iný level lajknuť svoje komenty😂
Autorka, ak by ťa vyhodili, nárok na materské máš?! To si napísala....
Lebo ak ťa vyhodía, nebudeš mať aktívne poistenie, tak si niesom celkom istá či budeš mať nárok na materské?
@joannita do pol roka od ukončenia PP je žena v OL. Ak má odpracovaných 270 dni
No lenže.Ak neoznámis tehotenstvo a niečo sa ti pri výkone práce stane,tak to bude tvoja zodpovednosť.Zamestnavatel je povinný ti prideliť ľahšiu prácu a zabezpečiť bezpečné podmienky.Ak o tehotenstve vie.Nedajboh sa ti niečo stane a vybabres iba sama so sebou.
urcite pockaj do skoncenia skusobnej, su to len tri tyzdne, je to blbe, ale v korporate je to jedno, hlavne aby si bola chranena po materskej/rodicovskej a mala sa kde vratit. Ja som zazila v praci niekolko takych pripadov, nikto ti nic nemoze a po tych rokoch doma sa ludia aj pomenia...praca v korporate je jedna z tych lepsich moznosti pre zenu s malymi detmi, mysli hlavne na seba.
Sefovi to vysvetli, nebude nadseny, ale ty mas teraz ine starosti a kebyze je neprijemny, tak aj tak za par mesiacov odchadzas takze whatever
Dennodenne su tu prispevky ako sa zeny po RD nevedia vratit do prace, po retazovych materkych, ukonceni PP pocas skusobnej, atd atd
@tanicka907 ...keď sa s ňou budú chcieť rozlúčiť,spravia to aj po skúšobnej,aj počas MD a RD
@dianka3 som sa nedocitala kedy presne je urcene zakonom oznamit tehotenstvo, mame narok ho oznamit, aby sme boli kryte zakonom.
Pocas corony sme prijali kolegynu, do kancelarie sa nechodilo a mozno mesiac pred odchodom na matersku nam oznamila, ze je tehotna. Tiez som v korporate, praca sa rozhodila, kolegyni sme kupili darcek a islo sa dalej.
Ako som uz napisala, tehotenstvo by som oznamila po skonceni skusobky, ale oznamila, lebo predsa len, ked bude zmestnavatel vediet, ze si tehotna, si kryta; v korporate asi nemas nejake rizikove pracovisko, ale aj tak.
Ano uplne vypocitany tah, ale mysliet treba na seba.
@doriiis mozu, o to vacsia blbost to hovorit kvoli zamestnavatelovi.
Ale v korporate pojde skor o dohodu ako o vypoved zo strany zamestnavatela (kedze asi nebude teraz 5 meiacov kradnut a chodit ozrata do prace), to sa deje skor pri agenturnom zamestnavani, kde platia ine podmienky.

Ja som povedala v práci okolo 13. - 14.tyzdna.
Pracujem v školstve.
Držím palce!