Skúšobná doba

cucoca
21. jún 2023

22.3 som nastupila do prace takze zachvilku mi konci skusobna doba.Nechcem v tej praci ostat lebo si tam nicim zdravie,je tam fyz.narocna praca,je to skor pre muzov.Chcem sa spytat,ak pojdem zajtra na pn lebo mam problemy aj s chrbticou kvoli tej praci tak potom mozem dat vypoved o zaciatku jula pocas pnky?A bude mi stale plynut pnka?Alebo mam radsej pockat nejake dva tyzdne pokial mi neskonci skusobna doba aby sa nestalo ze ked pojdem skor na pn ked budem este v skusobnej ma vyhodia z prace a potom nebudem moc ist na pn.

hugigugin
21. jún 2023

@cucoca ak máš zmluvu od 22.3. Tak 22.6 ti konči skúšobná doba ak mas 3 mesiace. SKÚŠOBNÁ doba sa o dobu on predlžuje a v skúšobnej dobe ťa môžu aj prepustit bez udania dôvodu počas PN.

cucoca
autor
21. jún 2023

@hugigugin a mozem po skonceni skusebnej doby dat vypoved a potom ist na pn kedze tam je 7 dni ochranna lehota..Alebo nemam dat vypoved a pojdem na pn a ked sa vratim tak dam vypoved.

anjelicek26
21. jún 2023

Pocas skusobnej doby mozes dat vypoved kedykolvek... s PN uvidis, tym, ze das vypoved pravdepodobne zmizne dovod tvojich problemov, ze ano...

adrianka2606
21. jún 2023

@cucoca Preco spekulujes a nedas vypoved dnes

cucoca
autor
21. jún 2023

@adrianka2606 neviem ci to nemam oznamit aspon tri dni pretym ze davam vypoved..aby si nasli nahradu.Ak by som teda dala dnes vypoved,staci ked zavolam veducej a potom poslem vypoved?

adrianka2606
21. jún 2023

@cucoca V skusobnej dobe das vypoved a dovidenia

cucoca
autor
21. jún 2023

@anjelicek26 ano ale chcem pokial sa nedam do poriadku s chrbticou poberat pn a potom sa zamestnat inde .Len neviem ci mam dat teraz vypovedat a potom ist na pn alebo potom dat vypoved ked skoncim pn

alenah31
21. jún 2023

@cucoca si v skúšobnej dobe čiže nedávaš výpoveď, ale ukončuješ PP. Spravidla 3 dni pred dátumom ukončenia býva dobrým zvykom toto ukončenie oznámiť (dôvod sa neuvádza). Tebe nič nebráni ukončiť PP aj počas PN. PN ti môže trvať naďalej pokiaľ ju potrebuješ - ukončovať ju, nastúpiť , ukončiť PP a znovu ísť na PN - v tom nevidím zmysel.

cucoca
autor
21. jún 2023

@alenah31 myslela som to tak ze dam vypoved az ked ukoncim pn a potom si najdem inde pracu

alenah31
21. jún 2023

@cucoca ešte raz: ty nedáš výpoveď, ale ukončíš PP v skúšobnej dobe. Ide o oficiálnu vec čiže toto musí byť napísané a doručené správne. To či tak urobíš až po ukončení PN je na tebe - o dobu PN sa ti skúšobná doba predlžuje. Ak to chceš urobiť takto nakoľko ti to viac vyhovuje tak to tak urob.

mpg
21. jún 2023

@cucoca A ak ťa nedá lekár na PN? Dá len nejaké lieky? Toto bolo treba riešiť už skôr nie posledný deň.

viestta
21. jún 2023

@cucoca ty nedavas vypoved. Ty ukoncis PP v skusobnej dobe. Staci ak das to oznamis priamemu nadriadenemu, najlepsie pisomne, vybavis si formality u zamestnavatela a mas vybavene

jonnie
21. jún 2023

Uplynie ti doba. Takže kľudne dnes oznámila, že zajtra neprídeš. Ci ti vznikne nárok na PN to netuším...to sú iné predpisy.

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz