Mám po 30tke a nie som vhodná kandidátka na prácu
Včera som reagovala na jednu prac. ponuku vo firme, ktorú som si nechávala ako poslednú šancu-zadné dvierka pri hľadaní práce. No neuspela som tam, lebo nespĺňam jedinú podmienku a to: mám VIAC ako 29 rokov 😠 U nás v okrese je veľká nezamestnanosť, reagujem na všetko čo je v ponuke a čo by som ako matka s dvoma deťmi mohla zvládnuť.( Manžel má prac. dobu od skorého rána tak deti musím dať do škôlky ja. ) Vláda schválila nejaký debilný zákon, pre ktorý sa po tridsiatke nemáme kde zamestnať, nakoľko väčšina zamestnávateľov tento zákon využíva, aby dostali financie od štátu. Mňa tento môj včerajší neúspech tak znechutil, že chodím po byte ako neprítomná, nič ma nebaví, stále rozmýšľam, kde sa zamestnať. Je mi do plaču ☹
@h2 To iste som mala aj ja! Zato ze som vodnar a ona veduca bola panna a plus ze nefajcim tak by som krivo na nich pozerala ze oni maju dlhsiu prestavku. Super dovody. Este mi raz povedia ze nemate kozy velkosti A tak pojdem celkom do paaaaaaaa
Máme smolu, že sme ženy.
Najskôr sme primladé = neskúsené, blbé, kto by to zaúčal, nie? A načo ju zobrať, veď napr. zvyšok kolektívu je mužský, tá by to tu len rozvrátila! Poznám takýto prípad - kamarátka z odboru IT, ideálna na danú prac. pozíciu.
Potom.. veď bude chcieť deti! Pôjde na materskú, tak ju neberme! Ja som bola na materskej 5 mesiacov a chýbala som tak zamestnávateľovi jediný semester, ďalší som už odučila hodiny - celý skrátený prac. úväzok bola priamo práca a hodiny a hodiny príprav doma nik nebral do úvahy a ani neplatil.
Má deti? No nemôže sa jej spýtať rovno, to sa nesmie, ale spýtame sa okľukou, či by chcela benefity ako zamestnanecká škôlka (aj keď ju nemáme). Chytila sa? MÁ deti! Preč s ňou! Bude na OČR! Ja som nebola na PN ani OČR okrem rizikového tehotenstva - za čo nemôžem - posledných 15 rokov ANI 1 deň, vždy som bola chorá na dovolenke). Niektorí zamestnávatelia vedia, že žena, čo musí živiť rodinu bude robiť ako otrok, len aby nejakú prácu mala, tak to využime.. ak ju nevyhodíme!
Má po 35ke? Starááá, neperspektívna, nepružná! Načo je nám taká stará krava, nie? My sme mladý, dynamický kolektív!
Má 65-70 a chce u nás zobrať nejakú prácu, ktorú nik nechce, lebo je minimálne platená, špinavá, ťažká, nudná.. dosaďte si, co chcete.., ale ona chce zobrať hocičo, lebo chce pomôcť vnúčatám študovať? Aj tu som čítala pred pár odpoveďami vyhlásenie: "pracujúci dôchodcovia, to by som zrušila!"
Je nesmierne ťažké robiť zovšeobecnenia. Sú mladí, čo robiť nebudú, lebo sa im bude vždy mzda za ich spočiatku neefektívnu prácu bude máliť. A nevidím problém, ak prácu, o ktorú nie je vysoký záujem, bude robiť dôchodca.
A.. ešte jednu myšlienku.. "veď každý sa môže vzdelávať"... tu je to ale otázka miery. Ja mám doktorát, čo je v akademickej kariére nevyhnutnosť. Robím do praxe, neustále.. a keby som v praxi pri pohovore oznámila, že mám doktorát, tak ma okamžite vyhodia - prevzdelaná! teoretik! Tak koľko je primerané sa vzdelať a kedy je to už príťaž? Čo s tým, ak Ficova vláda natlačila mladých do vysokých škôl, len aby si umelo znížila nezamestnanosť a teraz má každý, prepytujem s dierou v zadku titul? Nehovoriac o spuuuste súkromných vysokých škôl, z ktorých niektoré sú vyložene len na to, aby zobrali prachy za vydanie papiera.
ano to su hlupe projekty vraj pre mladých do 29 rokov,zamestnavatel si nahlasi zeby chcel niekoho zamestnávat a urad práce prepláca takmer celu mzdu zamestnávatelovi a ten zamestnancovi. ostatne projekty pre starších? neexistuju
@duun BOMBAAA!!! presne... prevzdelaná 😅 a na túto robotu vás predsa nemôžeme zobrať, keď ste predtým pracovali na takej lukratívnej (ty de*il, ale ja tam už nerobíííím, ja si hľadám niečo = hocičo) 😠 viete, ale máte veľa titulov, nám by stačil aj stredoškolák, vás nedokážeme zaplatiť a bla bla bla.... ďakujem bohu a vyššej prozreteľnosti, že mám moju terajšiu robotu, lebo na niektorých pohovoroch by som aj fackala tých ľudí 😎
@lucinkaboz existujú...
@josephe8 Ale naprv som si odmakala, kym som sla na matersku, praca, ktoru robim vyzaduje kvalifikaciu a skusenosti...neviem, kolko si robila, o aku pracu sa uchadzas atd, kolko si bola doma s detmi
Ja som bola doma 2,5 roka a to uz bol dost problem - jednoducho je to prilis dlho...ak je niekto na rodicoveksej 5-6 rokov, ani nehovorim
Dobrý deň. Ponúkam možnosť privyrobenia na dohodu o pracovnej činnosti. Ide o prácu pre zdravotnú poisťovňu Dôvera. Do 30.9. sa dá požiadať o zmenu zdravotnej poisťovne. Za každú novú prihlášku máte odmenu 10-35€. Čím viacej prihlášok, tým vyššia odmena. Stačí obehnúť rodinu a známych a oboznámiť ich s výhodami. Propagačné materiály k dispozícii. Viac info do správy
@duun A ja mam len Bc. lebo kvoli zdravotnym problemom som nemohla ist dalej a ani za veduci obycajnej predajne ma nechcu. Kde su 5 ludia. ☹ A kazdy mi povie, ze to je nic ako keby ste mala dve stredne skoly.

@ladyblcha tie podmienky vymyslelo sr. Peniaze su z eu, ale to, ze to budu ludia do 29 rokov, stanovilo slovensko, aj cely mechanizmus. A suhlasim, ze je to riadna hlupost.