Mám prijať prácu u svokra?
Presťahovali sme sa do mesta, kde je celkovo málo roboty. Už 4 mesiace si po RD neviem nájsť zamestnanie, chodím po pohovoroch, pripadne sa mi neozvu vôbec. Poslala som možno aj 50 životopisov. Nedajú mi ani šancu, dokonca ani len do Lidla ma nezobrali. Všade ma len odbijú (lebo mám malé dieťa). Svokor mi už dávnejšie ponúkal, že by ma vedel zamestnať. Najskôr som nad tým ale neuvažovala a neriešila to, lebo by som musela dochádzať 40 minút a tiež by sme s manželom si museli riešiť služby, lebo by som mala aj poobedne a mala som ešte take väčšie nadšenie, že však snáď už mi niekde dajú šancu aj priamo v meste alebo blízkom okolí. Lenže nič. Svokor par dni dozadu zase, že by ma vedel určite zobrať, že potrebuje troch ľudí zobrať, a že akurát robí výberové konanie. Tak som nad tým začala uvažovať, že by som to skúsila. Zrazu ale si uvedomil, že by zamestnal vlastnú nevestu, že čo by si druhy o tom pomysleli (to nepovedal mne, ale jeho žene, mojej svokre a ta mi to povedala). Ja som zostala taká zarazená, a neviem, či teda kašlať na tu prácu, ktorá by sa mi teraz veľmi zišla, keďže som 4 mesiac bez peňazí a ťahá všetko manžel a tá robota by ma aj bavila a napĺňala. Zároveň sa nechcem vnucovať. Čo by ste spravili ?
Ja by som do toho išla a nech to s ním odkomunikuje manzel. Ano, budeš mat vyhody ako nevesta, ale to nie je nič neštandardne. Keď budeš mat prax po RD, lahsie si najdes potom aj inu pracu
ak je to svokrova firma, tak to moze byt kazdemu jedno, ze ta zamestna
@liz_lemon je to štátne zariadenie a on je riaditeľom 🙂
Choď tam a keď ti to nebude vyhovovať budeš si hľadať niečo iné.
Jasne, ze chod. Bola by si hlúpa, keb si to nevyuzila. Treba vyskusat. Ked to nebude dobre, vzdy mozes odist.
Ja by som nešla. Hladala by som ďalej. A to mám so svojim svokrom dobry vzťah.
Ak statne zariadenie, tak radsej nie. Budu ohovaracky a intrigy, kvoli tomu, ze tam ma nevestu
no tak to je potom celkom ina situacia
neboj sa nebudeš jediná na Slovensku.... pomaly je to tu už všetko po známosti....
Pokial by to bola jeho firma, tak by som v tom problem nevidela, ked by som surne potrebovala peniaze. Ale ak je to statne zariadenie, tak radsej nie. Lebo tam su na taketo veci niektori velmi haklivi a je jasne, ze by si bola uprednostnovana.
Ja by som prijala prácu od svokra a naďalej by som niečo hľadala. Získaš prácu, pravidelny prijem, prax. Reči boli aj budú. Pozeraj na seba, na svoju rodinu.
Ak je to statne zariadenie a vyslovene "Ta vezme" aby Ti pomohol a bolo dobre, je to ina situacia, pretoze pises v style akoby slo o jeho firmu. Ak tam ma seriozne vyberove konania a navyse naozaj nebudes splnat kriteria ci specializaciu tak, ako ini uchadzaci, tak ano, bude to blbe. Aj ked to tak niektori robia lebo im nie je hanba, nic sa nemeni na tom, ze to bude blbe.
no tak ak je štátny zamestnanec a ty by si bola jeho priama podriadená tak ťa zobrať nemôže - nemôže priamo riadiť príbuzného, porušíte zákon
@0silvia0 veď presne toto si svokor uvedomil…
@lienka.7 súvisí to 🙂
@deti95060810 ako ono by to bolo po známosti, ale reálne im tam nemá kto zodpovedný poriadne robiť..
@aurora33 mne to je tiež take, že radšej by som si našla sama prácu.. ale reálne mi tu nikto nechce dať šancu, len kvôli tomu, že mám 3r dcéru a mám vraj tým pádom “mínusy” že nemôžem robiť poobedne, víkendy..
@colsami ono by ma mal na starosti ešte niekto ďalší, nebolo by to, že by ma mal priamo na starosti 🙂
@gov ono to až taká dobrá robota nie je .. psychicky náročná práca, ale mňa by to bavilo a naplňovalo 🙂
Ak spĺňaš podmienky pre zamestnanie (kvalifikácia atď) a naozaj by ťa mohol zobrať, tak by som do toho išla. Minimálne vyskúšať. Ohovárať ťa môžu v akejkoľvek firme či zariadení. A predovšetkým, dobre vzťahy s kolegami mi účty nezaplatia, čiže bolo by mi to jedno
Kludne aj po znamosti, ale nie pri rodine z manzelovej strany, od kamaratky ano, alebo od tvojej rodiny a podobne, ale takto by to nemuselo robit dobrotu. Este nie si dlho nezamestnana urcite sa nieco najde.

Priamo by som sa opytala,ci ma teda berie alebo nie a za akych podmienok..Ale potom bude veľmi ťažko odist v sk.dobe.Veľmi nemas na vyber,peniaze vam zo stromu nespadnú.