Mám prispieť na svadobný dar pre kolegyňu?
Dobre ranko. Kolegina sa ide vydávať. Budeme sa určite skladať na “svadobný dar”. Avšak ja s ňou mame veľmi veľmi zlý vzťah. Veľa krát mi urobila zle, donáša vedeniu, mame fakt že veľmi zlý vzťah. Nekomunikujeme spolu, len ak treba niečo pracovne, čiže dost zriedka. Sme spolu cca raz za 2-3 dni hodinku. Ale viem že si stále niečo na mna hľadá a chodí sa nadriadeným aby mu mohla niečo doniesť. Nadriadený vie aká je a berie jej reci jedným uchom dnu a druhým von. Otázka je mám sa skladať na svadbu aj ja ? Nejde o peniaze ale o princíp. Nemám chuť ten zlej osobe ani cent dať. Píše sa menný zoznam takze bude vedieť že len ja som neprispela. Ďakujem za každú radu.
Cele je to podla mna o pristupe, mali sme tu kolegyne aj kolegov, ktori dostali dary, ze sme sa vyskladali, spravili oslavu, podakovali. To uplne stacilo. Ale na druhej strane boli ludia, ktori nikdy na nikoho neprispeli, sami dar ocakavali aj dostali a nic, ani bu nepovedali. Slusne je podakovat. Momentalne kde pracujem sa nezbierame, s niektorymi kolegynami si davame malickosti k sviatkom, ze maska, cokolada, krem na ruky a tak. Niektore oddelenia sa na dar pre kolegu od seba skladaju, ale od inych nechcu.
Nie, prečo by si sa mala skladať osobe, s ktorou v kolektíve nevychádzas? Len preto, že nebudeš na zozname a to uvidí? Dôvod si obhájiť hádam vieš, ja sa tiež neskladam ľuďom, ktorým nechcem a nemám dôvod to nikomu vysvetľovať, že prečo, to nie je povinnosť
Urcite nie, ja osobne som nikdy neprispela ani tym, s ktorymi som sa nejak nebavila alebo lepsie povedane nekamaratila. Su to cudzi ludia a nezaujimaju ma...rovnako nestojim o podavanie ruk a dary ked riesim ja nieco. Ona si nezasluzi ani cent od teba.
Nie neprispela by som a bolo by mi absolútne jedno že ona alebo niekto iný o tom bude vedieť 🙈 veď o Tom to je, aby vedela že to čo urobila nie je ok a preto som neprispela
Nie!