icon

Mám si dať foto do životopisu?

6. sep 2025

Mám si dať foto do životopisu? Oplatí sa to?

pribinak
6. sep 2025

Máš dobrú foto? Takú biznis? Aká pozícia? Ak to nie je nič speci, tak nemusíš

Lebo zlá foto pokazí cely životopis

biba_18
6. sep 2025

vyžadujú? ak nie, ja by som nedávala - ale je pravda že nie som hr 🤷‍♀️ tak neviem posúdiť…

veltraud
6. sep 2025

My sme napriklad v praci mali v inzerate, ze si prosime cv bez fotky (snaha o ultra fer nedistriminacne vyberko, no comment). Na desat zivotopisov nam dosiel jeden bez fotky 🙂
Pokial mas dobru foto adekvatnu pozicii, kludne ju daj.

mirola
6. sep 2025

U nas zas fotky vyzaduju, dost posudzuju aku fotku clovek da, nejde o krasu skor o typ fotografie, preferuju sa business fotky od fotografa. Urcite nie selfička..

biba_18
6. sep 2025

@mirola 😲 čo za práca

olimuc
6. sep 2025

Pokial to vyslovene nevyzaduju nie … tiez zalezi od typu prace … je rozdiel ist robit na esteticku kliniku, IT alebo za pas.

autumn1
6. sep 2025

Pokiaľ nemáš buisness fotku a nevyžadujú nedávala by som žiadnu. Pokiaľ vyžadujú priložila by som tam jedine buisness fotku žiadne neprofesionálne "instagramové" selfie

karolinakr
6. sep 2025

ale zas na druhej strane kamoška mi ukazovala CV s jej foto, a veĺmi tomu pomohla, bola tam elegantná, vyzerala o 10r.mladšie, dobrá energia z toho išla, a aj to miesto dostala na koniec
záleži aku foto

anonym_503755
6. sep 2025

@anonym_autor Väčšina bez foto dávajú bokom a foto zaváži.

zelenykvet
6. sep 2025

@anonym_autor ja som nikdy nemala a ani neplanujem dat, zasadne neposielam CV na take pozicie, i ked je pravda, ze ja nerobim pracu, kde sa taketo nieco vyzaduje. U nas v praci nepytaju a ani ich to nezaujima. Z dvoch obsadzovanych miest som pri jednom videla CVcka tych, ktorych pozvali na osobny pohovor a ani jeden tam nemal foto. Dolezita je prax. Vzdelanie ani nie, samozrejme maturita musi byt. Dolezite je to, co clovek vie a ako to vie predat.

eeffka
7. sep 2025

Za mna ano ale nejaka normalna foto kludne pri bielej stene, rohodne nie plavkove ci palmove 🤣aj ked aj to vela napovie o cloveku.

kaktusik007
8. sep 2025

fotka ano, mam ju v CV... ale - je to profesionalny portret, foteny do casopisu, ziadne cvak len tak a uz vobec nie selfie ci vyrez tvare z nejakej fotky z dovolenky....

princezna_bosorka
11. sep 2025

@anonym_autor nedavaj. zla fotka pokazi zivotopis a moc dobra ti nepomoze na osobnom pohovore (budu sklamani, ze v realite vyzeras horsie).

anonym_63b800
12. sep 2025

V spolupráci s HR robievam pohovory na bežných pracovníkov do výroby. Každá selfie, alebo vystrihnuta z nejakej spoločnej životopis len pokazí, takých sme mali veľa a zbytočne. tak ak povaha práce nevyžaduje foto tak by som zbytočne nedávala, hlavne nie nevhodnú

vroni
12. sep 2025

Snažím sa fotky ignorovať. Podľa mňa je fotka na životopise mínus. Vzbudí nejaký dojem, ktorý ak sa v praxi nepptvrdi, hneď je človek "sklamaný". Takže ako hr uprednostňujem CV bez fotky.