Životopis 16 ročnej

23. máj 2022

Dobrý deň,
mám možno trocha odveci otázku, ale nemá mi moc kto odpovedať, takže sa pýtam tu. Mám 16 rokov, na leto si hľadám brigádu, bola som sa spýtať v jednom obchode s oblečením, kde mi povedali, že si mám priniesť životopis. Takže moja otázka, keď nosím do obchodu životopis to ho mám doniesť normálne vytlačený 😅? A len tak tam podať A4 papier, alebo nejak inak. A druhá otázka je, že či sa dá urobiť aspoň troška zaujímavým, keď nemám ešte žiadne pracovné skúsenosti ani nič podobné a ten životopis mi príde taký poloprázdny. Neviem vôbec ani či tam mám dať nejaké koníčky a podobne veci, lebo tak sme to robili v škole, ale príde mi odveci dať do obchodu s oblečením koníčky že čítanie, pozeranie filmov, počúvanie hudby a pod...

pribinak
23. máj 2022

Koníčky nikoho nezaujímajú.

Zaujímať ich bude dátum narodenia, kontakty: mobil, mail
A zaujímať ich bude napr či vieš anglicky alebo nemecky, či máš nejaké iné pracovne skúsenosti

Veľa šťastia

diamond007
23. máj 2022

Áno nechaj to tam, ak budú zháňať ozvú sa ti

ukulela
23. máj 2022

daj foto, urob to graficky na pohlad pekne ... napis, co studujes, ake jazyky ovladas (napis, ze aspon zaklady, alebo aktivne komunikujem ... )
hlavne mail a telefon
a tiez by som napisala ako bonus, ak si flexibilna, vies pracovat podla potreby "na zavolanie" podla potreby ...

autor
23. máj 2022

@pribinak toto tam mám, ale príde mi to príliš krátke

autor
23. máj 2022

@ukulela ďakujem pekne, a tá fotka je nudná, lebo neviem či má nejakú ktoré aj vyzerá reprezentatívne úprimne

pribinak
23. máj 2022

Zlatko, čo by si chcela v 16tich, cvecko na 3 strany?
Treba tam mat dôležité a podstatne veci - kontakt, dátum narodenia, soft skills ako jazyky, pc, komunikácia

Ešte by som zviedla školu, kde študuješ. Veľa zamestnávateľov uprednostňuje študentov

pribinak
23. máj 2022

Oprava * uviedla školu

abdn16
23. máj 2022

Jasne, ze aj v 16 sa da mat zaujimave CV.
Samozrejme, donesies vytlacenu A4ku. U nas slovenska klasika Times New Roman (haha). Daj si 12ku font a na nadpisy 14 alebo kludne aj vacsie, kedze ten zivotopis bude predsa len prazdnejsi.
Hore nech mas meno, tel.cislo, email. (cela adresa a vek sa uz nepise resp. nemalo by sa...) ale kedze mas 16, tak si tam mozes dat oboje, no minimalne rok narodenia alebo cely datum tam daj, aby vedeli, ze nie si plnoleta).
Napises vzdelanie, kam si chodila na zakladku, kam chodis na strednu. Vies tam napisat aktivity, ktore si mala pocas obidvoch skol, ak si sa zucastnila nejakych sutazi, a ci si chodila na nejake kruzky.
Dalej vies napisat ake jazyky ovladas a na aku roven.
Dalej napises schopnosti/zrucnosti - technicke ako pc a vyssie spomenute soft skills ako komunikacia atd
Hobby su velmi podstatna cast zivotopisu, kazdy si rad vyberie cloveka, ktory ma spolocne zaujmy s ostatnymi clenmi kolektivu ;) len to zase neprezen s prilis vela individualnymi aktivitami typu citanie knihy a pozeranie filmov lebo to budes posobit ako profesionalny domased.
Ak sa ti bude zdat zivotopis velmi prazdny, tak si myslim, ze u 16 rocnej nebude vadit ak si don hore pod meno a kontaktne udaje dopises v 3-4 vetach kratke zhrnutie kto si a motivaciu preco by si chcela pracovat v obchode s oblecenim resp co od toho ocakavas .
Vela stastiaaaa

mijo53
23. máj 2022

napíš, že máš rada prácu s ľuďmi, možno sa rada pekne obliekaš a preto by si chcela pracovať v obchode s oblečením /záleží o aké oblečenie ide, lebo aj pracovné oblečenie je oblečenie

pribinak
23. máj 2022

@abdn16 nie som odborník, ale keďže sa jedna o mladistvú osobu a nie plnoletú, tak ona musí uvádzať svoj vek, resp dátum narodenia do CV, aby bolo vopred jasne, že sa nejedna o plnoletú osobu, lebo sa na ňu vzťahujú výnimky zo Zákonníka prace

lamonita
23. máj 2022

A keď ho tam pôjdeš zaniesť tak sa pekne uprav a obleč aby si zanechala dobrý dojem, aj to je dôležité. A nenechávaj ho bárs jakej babe na predajni, pýtaj si vedúcu (možno si toto vedela aj bezo mňa ale tak pre istotu 😉👍)

abdn16
23. máj 2022

@pribinak no ved to presne aj pisem.

bilancia
24. máj 2022

na profesia.sk mas vzory zivotopisov ,tak len doplnis co treba