Mám si podľa vás hľadať nové zamestnanie?
Ahojte. Sama som na vazkach a v poslednej dobe mad tym rozmyslam, no potrebujem poradit, pripadne vidiet iny pohlad. Pracujem v nepotravinovom obchode na 12tky, kratky/dlhy tyzden. Robota je to celkom pohodova, ide o moje prve zamestnanie kedze som predtym chodila na VŠ a kedze som chcela brat hypo, brala som kazdu robotu hned po škole, navyse po odstahovani do ineho mesta. Roboty mame tak akurat, su urcite mesiace kedy mame toho viac, ale zasa aj mesiace kedy sa dobre ze od nudy neunudime. Co sa tyka sedenia v praci to nemame povolene mimo prestavky ale to mi az tak nevadi, je to o zvyku. Ale prechadzam k hlavnej pointe. Moj cisty prijem mesacne sa pohybuje v rozmedzi cca 720-780€ v pripade nadcasov kedy som viac v praci ako doma, tak aj cez 800€ ale to je len vynimocne, mozno tak raz do roka. Pracujem tu druhy rok. Pocas korona krizy a uzatvoreni prevadzok sme boli aj my samozrejme zavrety, ale kedze mame eshop fungovali sme nadalej, ale za ovela nizzsi prijem, len zaklad cca 600-620€. A teda rozmyslam. Moje vydavky su cca 350€ len hypoteka + 2 uvery k byvaniu (len moja polovica, priateľ plati druhu polovicu). Plus este najom, elektrika, plyn, interner, telka, telefon, auto (tiez opät s priatelom kazdy pol na pol). Na stravu mi pri priemere 720€ zostane mesačne 150€ a mam po peniazoch. Rozmyslam, ci si nemam hladat nove zamestnanie mozno niekde nieco s vyssim prijmom? Nie ze by mi bolo malo aby ste ma tu hned neukamenovali, ze ludia ziju aj horsie, ale v konkretne mojej situacii mi je to malo, nakolko vzdy treba kupit este nejaku kozmetiku, drogeriu, stale este doladujeme byvanie a treba este stale cosi dokupovat kedze byvame v novom necely pol rok a velmi ma trapi, ze si nedokazem pomaly nic usetrit, pretoze byvam este aj v “minuse” 😔 O tom, ze by slm si kupila nieco na seba a pre seba tiě v poslednej dobe nepremyslam, kedze rozmyslam, kde lepsie minut peniaze. Jasne, zaraba a plati aj priatel, ale pisem konkretne o sebe a pohlade na moju pracu. Na jednej strane mi v praci vyhovuje vsetko okrem teda prijmu na druhej strane sa obavam novej prace, kolegov, zaucania a ucenia.
@viki_lv asi to bolo len zle napisane 350€ je polovica mna co sa tyka hypo aj 2 uverov. Priatel zarobi dobre, teda velmi dobre, ale ma svoju firmu a teda aj peniaze co zarobi su prevazne firemne a vsetko musi dokladovat (pre pripad kontroly). Ja sa do toho moc nerozumiem, preto to mame podelene takto. V pripade prichodu dietata nemam obavy, celkovo nezijeme zle ani v chudobe ze by sme si nemohli nieco dovolit, ja som to skor pisala ako o samej sebe o mojej osobe
Prepáč, ale tu niečo nesedí. V úvodnom príspevku píšeš, že ideš aj do mínusu a teraz, že nežijete v chudobe. Veď to si odporuje. Máte zle nastavené/podelené výdavky, keď napriek tomu, že partner zarobí veľmi dobre, ty ideš do mínusu. Vy dvaja si to spravodlivejšie rozdeľte, spíšte si všetky vaše príjmy aj výdavky a platte ich pomerne k platom a nie na polovicu ako keby si zarábala rovnako.

Mňa najviac šoklo to, že (ak tomu správne chápem), platíš zo svojho platu polovicu hypo tj. 350 € a polovicu 2 úverov - nevedno koľko. Ale to vážne máte čisto len hypo splátku 700 € a k tomu ešte splátky 2 úverov? 😳 K tvojmu príjmu je to neúmerne vysoká hypotéka. Mali ste si nájsť niečo lacnejšie. Alebo ak partner zarobí viac, tak platiť pomerne k platu a nie pol na pol ( nie je jedno či zarobí tiež v priemere 750 € ako ty alebo napr 1500). Neviem čo urobíte, ak príde dieťa a budeš na rodicaku, keď už teraz to platenie máte nespravodlivo nastavené (vychádzam z toho, že zarobí viac ako ty).