icon

Mám si pri odchode z práce vyčerpať dovolenku?

19. máj 2025

Ahojte, končím v práci. Mám ešte 15 dní dovolenky. Neviem sa rozhodnúť,či si ju vyčerpať, oddych by mi padol vhod...alebo este nejako odrobiť tie zvyšné tri týždne,aby som si ešte zarobila... Neviem či mi to urobí nejaku super výplatu ak odrobi celý mesiac a nechám preplatiť tych15 dní.. bolo by to v podstate ako jedna výplata navyše? Zarabam cca 900 € v čistom..

sweet20
19. máj 2025

Ja by som si radsej vybrala 15 dni volna... budes mat to jak taky prechod medzi novou a starou pracou

mullerova46
19. máj 2025

Bude to plná mzda za 900€ja by som odrobila a potom šla na dovolenku za to

pe_mi
19. máj 2025

Ahoj,záleží ,či nastupuješ plynule do novej práce.
Ja nenastupujem ,tak si riadne dorobim, zaučim novú kolegyňu,čo preberie agendu a už len váľať šunky doma 😃

ankare
19. máj 2025

Ja by som si asi nechala dovolenku preplatiť.

balerina2025
19. máj 2025

vydrzala by somm v praci a nechala si preplatit ako radia vyssie, aspon budes mat viac penazi na leto a na dovolenku

autor
19. máj 2025
@mullerova46

Bude to plná mzda za 900€ja by som odrobila a potom šla na dovolenku za to

@mullerova46 myslíš že tých 15 dní by bolo ďalších 900€?

autor
19. máj 2025

Veď to žienky neviem sa rozhodnúť... Či radšej oddych alebo peniaze... Chcem oboje 🤣🤣🤣

autor
19. máj 2025
@pe_mi

Ahoj,záleží ,či nastupuješ plynule do novej práce.
Ja nenastupujem ,tak si riadne dorobim, zaučim novú kolegyňu,čo preberie agendu a už len váľať šunky doma 😃

@pe_mi ideš potom na úrad práce?

balerina2025
19. máj 2025

900 mas predsa za odpracovany plny mesiac co je v priemere 21 pracovnych dni...tak za 15 dni budes mat adekvatne. ( ak si mala posledne 3 mesiace dake odmeny, tak ti mozu dovolenkovy priemer navysit trocha) ale inac sa dovolenka pocita z priemeru platu za posledne mesiace)

zabka79
19. máj 2025

Ja som si za preplatenu dovolenku kupila bicykel a mam ho dodnes 😊 vzdy si na to spomeniem...ale je to na tebe

autor
19. máj 2025
@balerina2025

900 mas predsa za odpracovany plny mesiac co je v priemere 21 pracovnych dni...tak za 15 dni budes mat adekvatne. ( ak si mala posledne 3 mesiace dake odmeny, tak ti mozu dovolenkovy priemer navysit trocha) ale inac sa dovolenka pocita z priemeru platu za posledne mesiace)

@balerina2025 ano len niekedy ma človek odmeny a sa teší že bude super výplata a nakoniec po zdanení to nie je nič moc..mrak preto že či sa to aj oplatí...no uvidím ako budem vládať a ako to bude s novou robotou...aj by som rada vypla,venovala sa sama sebe, aj peniaze navyše sa mi zídu...

colsami
19. máj 2025

To musis predsa vediet Ty, ci viac potrebujes tych x stoviek, alebo Ti je cennejsi volny cas a oddych. Ja som vzdy dovolenky vyberala, nechcela som preplatit, proste sa nechcem zdrat k smrti - kedze som casto mala aj navyse hodiny (a plat je priemerny takze nie je to tym, ze by som mala na rozhadzovanie).

autor
19. máj 2025
@colsami

To musis predsa vediet Ty, ci viac potrebujes tych x stoviek, alebo Ti je cennejsi volny cas a oddych. Ja som vzdy dovolenky vyberala, nechcela som preplatit, proste sa nechcem zdrat k smrti - kedze som casto mala aj navyse hodiny (a plat je priemerny takze nie je to tym, ze by som mala na rozhadzovanie).

@colsami veď to že sama neviem... Vravím aj oddych by padol vhod aj peniaze..no musím sa rozhodnúť...

majamat
19. máj 2025

urcite to nebude dalsich 900e.
- jedna vec kje, ez 15dni dovolenky ti asi pokryva 3t, nie cely mesiac. druha vec je, ze vo vyplate mas nezdanitelnu polozku, je to cast vyplaty, ktora sa nezdanuje. no ak by ti preplatili dovolneku, v tej sume za dovolneku nezdanitelna polozka nebude,c ize komplet cela bude zdanena.

autor
19. máj 2025
@majamat

urcite to nebude dalsich 900e.
- jedna vec kje, ez 15dni dovolenky ti asi pokryva 3t, nie cely mesiac. druha vec je, ze vo vyplate mas nezdanitelnu polozku, je to cast vyplaty, ktora sa nezdanuje. no ak by ti preplatili dovolneku, v tej sume za dovolneku nezdanitelna polozka nebude,c ize komplet cela bude zdanena.

@majamat ďakujem, nevyznám sa v Tom a presne na takéto skryté zdanenia som myslela... Že nakoniec aby to nebolo predplatených 300€ čo ma zas z biedy nevytrhne...

majamat
19. máj 2025

koloo to bdue zavisi od roznych okolnosti. neviem podla coho sa vypocitava dovolenkovy primer.ci ej t nejak dane, alebo ma zamestnavatel moznost vyberu, c zakladna mzda, ci hruba mzda. nemam vobec prehlad.

majamat
19. máj 2025

to nie je skryte zdanenie, ale to je klasick zdanenie.
nezdanitelna polozka sluzi na to,a by sa zbytocne nezdanoval nizky prijem. jednouch ten, tko by mohol zarabat takto malo nemoze platit dan. no ak je plat vyssi, vsetko co je navrch sa zdanuje.

autor
19. máj 2025
@majamat

koloo to bdue zavisi od roznych okolnosti. neviem podla coho sa vypocitava dovolenkovy primer.ci ej t nejak dane, alebo ma zamestnavatel moznost vyberu, c zakladna mzda, ci hruba mzda. nemam vobec prehlad.

@majamat ďakujem...nechám si to prejsť hlavou ako sa budem aj psychicky na to cítiť...alebo vyberiem týždeň,dva...

autor
19. máj 2025
@majamat

nezdanitelna polozka sluzi na to,a by sa zbytocne nezdanoval nizky prijem. jednouch ten, tko by mohol zarabat takto malo nemoze platit dan. no ak je plat vyssi, vsetko co je navrch sa zdanuje.

@majamat áno,chápem...

balerina2025
19. máj 2025
@majamat

@majamat mne ked vyslo napr preplatena dovolenka 350 hrube, ako posledna vyplata, tak tiez mi vyslo, ze nebude z danena. to kvoli tomu ze je nizka?

majamat
19. máj 2025

mesacne to robi nezdanitlenu polozku 480e ( zaokruhlene ). z tejto sumy usetris za dan nieco malo cez 90e.
ak by si ale dostala vyplatu dvojmo, napr tych 900ex2 ( co je blbost, lebo sa pocita hruba, nie cista, to len obrazne.
tak v skutocnosti nedostanes 1800, ale 1800-90. cize 1720e.

majamat
19. máj 2025
@balerina2025

@majamat mne ked vyslo napr preplatena dovolenka 350 hrube, ako posledna vyplata, tak tiez mi vyslo, ze nebude z danena. to kvoli tomu ze je nizka?

@balerina2025 ak nedostanes v poslednej vypalte nic, tak by to tak malo byt, ze ti ju nezdania.
no ak uz napr robis a tam budes mat nezdanitelnu polozku zauctovnau, ptoom v rocnom zuctovnai to zrejme budes musiet doplatit. lebo enmzes mat tuto polozku zapocitanu za jeden mesiac 2x.

majamat
19. máj 2025

nie som uplne odbornik, viem len taky hruby zaklad. mozno sa mozes v neicom pomylit, ale toto snad plati stale.

pe_mi
19. máj 2025

Nie, nepôjdem na úrad

autor
20. máj 2025
@pe_mi

Nie, nepôjdem na úrad

@pe_mi joj tak to máš super,že nemusíš ísť..

sasa2
20. máj 2025

A zamestnávateľ , bývalý , súhlasí s dovolenkou?lebo v prvom rade od neho závisí či si ju môžeš čerpať.
Ja by som si vyčerpala dovolenku.

misanthropicdann
21. máj 2025

Preplatiť a sup na úrad práce.
Budeš dostávať viac peňazí z dôvodu vyššieho priemeru miezd

autor
21. máj 2025
@misanthropicdann

@sasa2 myslím že s tým nebude problém...
@misanthropicdann no ak nenájdem prácu, tak žiaľ jedine tak... Dúfam,že sa mi podarí plynule prejsť do novej...

autor
21. máj 2025
@misanthropicdann

@misanthropicdann aj odstupné zvýši priemer na výpočet podpory?