icon

Mám zmenu zamestnania risknúť?

2. apr 2024

co by ste na mojom mieste? mam prac, ktora ma aj v celku bavi, len podla mna nie je dostatocne zaplatena. V inych firmach platia za tuto pracu viac. Riskli by ste a sli do inej spolocnosti naprik tomu ze v spolocnosti, ktorej ste by by bol ok kolektiv? mam strach ze inde si nesadneme a pod. ako reagoval vas muz na to? sli by ste aj keby vas muz frflal?

thirstymonk
2. apr 2024

Pozri sa, život je zmena a tie časy, keď sa človek po škole (alebo ešte počas školy) postavil za pás až po kancelariu, v ktorej zhnil, su dávno preč. Mám 31 rokov a do svojich 27 rokoch som pracoval v 8 rôznych firmach. Najldhšie 13 mesiacov, najkratšia 6 týždňov. A žijem 🙂 Teraz som od roku 2020 freelancer, pracujem z domu a už by som nemenil...
Ale ako prvé by som sa šiel porozprávať s vedením, či sa s tým platom niečo nedá robiť, prinajhoršom ti povedia, že nedá. A potom sa budeš rozhodovať.

autor
2. apr 2024

@thirstymonk sak to ze uz som par krat spomenula a stale len vyhovorky....ak sa dvihne tak mozno o 50 eur co je smiesne ked inde maju aj o 300e viac

thirstymonk
2. apr 2024

Niekedy pomáha, keď donesieš výpoveď na stôl... Inokedy nie. Vtedy je čas odísť

jaroe
2. apr 2024

tak zalezi, o kolko viac by to bolo, ci rovnako daleko dochadzat no a ten kolektiv, to je skratka risk. Tu tiez zalezi, ci si "splachovacia" a pripadne intrigy, problemy by ti az tak nevadili alebo potrebujes okolo seba priatelsku atmosferu. Ale co s tym ma muz, na co by mal frflat? Ved pracu chces menit ty, starosti a prip. stresy s tym spojene tiez ty, nechapem...

zobaka
2. apr 2024

hladaj dalej, ak by mi niekde ponukli o 200-300 e viac, brala by som

tiika
2. apr 2024

Vieš čo, po mojich skúsenostiach by som nemenila, jedine ak by som tie peniaze vážne potrebovala. Pokial mám fajn stabilnú pohodovú prácu, dobrý kolektív, normálneho šéfa, ta spokojnosť a psychicky kľud je pre mna dôležitejši. Radšej budem vychádzať z toho príjmu, ak mám teda viacmenej všetko, čo potrebujem.

lube_zna
2. apr 2024

Ja by som to riskla. Aj som to v minulosti urobila. Prvykrat po navrate z materskej, kde o navyseni a zmene pozicie nechceli ani pocut. Sla som do inej firmy, kde mi za rovnaku pracu dali o 300 eur mesacne viac. Po podani vypovede ma byvaly zamestnavatel kontaktoval s ponukou, zrazu bolo vsetko mozne, ale bolo uz neskoro. Sla som inam a bola som rada. Ina firma, ine procesy, posunulo ma to dalej. Teraz po 10 rokoch som zvazovala nieco podobne, dostala som super pracovnu ponuku. Po oznameni zamestnavatelovi ze zvazujem odist mi hned vytvorili novu prac.poziciu s vyssim platom, len aby ma udrzali vo firme. Zostala som a prac.ponuku som odmietla. Takze zavisi na tom ako sa tvoj zamestnavatel k tomu postavi a podla toho sa rozhodni. Neboj sa zmeny.

gabrm
2. apr 2024

Záleží koľko zarobíš teraz,iné mať o 300€ viac keď zarobíš tisícku a iné keď zarobíš napr 5tis. Ale pri tisícke keď mi dajú o 300€ viac,nie je čo rozmýšľat. Možno ti bude zrazu terajší zamestnávateľ sľubovať a dvíhať mzdu,ale ja by som nepovolil. Na to mal myslieť predtým.

barborachors
3. apr 2024

nie, uz by som taku chybu neurobila. Privyrob si popri, ale nemen. Budes špekulovať a bum, dostanes zakernu sefku alebo nepriateľský kolektív. Len si precitaj tu témy o tom, ako tu spekulovali a ako dopadli. A ze lutuju. Ja som špekulovala tiez a malo to dalekosiahle dopady a dva roky trvalo kym som sa zo sraciek vyhrabala akotak. Ale kludne men, len aby si neobanovala.