Mám zobrať ponuku práce ako účtovníčka?
Ahojte.....mam dilemu...dnes mi bola ponuknuta prac.funkcia-uctovnicka. Pre firmu pracujem uz skoro 3,5r ako adm.pracovnik. Jedna sa o MKD,spedicia. Mojou naplnou prace su rozne tabulky,vypocty,km,PHM,spotreby,rocne vyuctovania,mesacne vyuctovania,praca v programe Sped a dalsich programoch potrebnych pri stahovani tachografov kamionov a kariet vodicov.....takisto zadelenie nakladov na rozne strediska,vypisovanie a nahadzovanie staziek do systemu a pod.
Proste uctovnicka dala vypoved a oni jej ju hned podpisali,ziadna vypovedna lehota.. Ekonomka ostala na vsetko sama...sef mi preto navrhol,ci by som nechcela robit uctovnictvo.. Lenze musela by ma vsetko naucit a zaucit pracovat v programoch ako napr.omega a pod...nikdy som nic podobne nerobila a jedine co ma laka,je ze by som mala vyssi plat....preto sa pýtam uctovnikov,ci je to praca narocna a ci sa to da naucit osobe,kt.s niecim takým neprisla do konraktu....
S ekonomkou sme dobre kamaratky,vychadzame si.....ako povedala ona sama je to len na mne... Jej sa praca nezda tazka,kedze to robi 20r...tak ako aj moja praca sa nezda tazka mne....
Este ide o to,ze chceme dieta,ale cez 2r sa nam nedari ani tak ani tak,ale snad sa raz zadari...cize treba myslieť na to,ze raz odidem na MD....
Ono mozno by v zivotopise vyzeralo lepsie mat prax aj ako účtovníčka ako len ako administrativa.. Predtym som tiez robila v kancelarii,takze roky praxe v administratíve mam.
Ako by ste sa rozhodli? Co vsetko obnasa praca uctovnicky?
Ak to nezoberiem,nic sa nedeje...mam sa rozhodnut do piatku.
@lilyianka na účtovníctvo treba poznať veľa predpisov aj ohľadom miezd, daní, PN a pod. a je tam aj zodpovednosť a termíny, kontroly - nato treba ísť postupne najprv robiť len nejakú pomocnú účtovníčku a postupne sa vypracovať na samostatnú, ešte aj tie sa radia ak majú nejaké známe, lebo niektoré prípady sú ojedinelé. Mali by hľadať skúsenú účtovníčku, lebo termíny nečakajú a tam sa nakopí práce hlavne v tomto období.
Dakujem kazdej z vas za reakciu....otvorili ste mi oci a preto aa viem lepsie rozhodnut....nestojí to ani za tie peniaze 😉 radsej budem mat mensi plat,ale robit co ma bavi a o 15tej pekne doma a frei ako takto ..
@maminuska ja poznám aj tie účtovníčky čo to dodrbavaju :D žena na md sa rozhodla že ide robiť účtovník, živnosť urobila, faktúru vystavila a hybaj na to... Po pár mesiacoch nedostala uhradené lebo nevedela nič urobiť, potrgska xoklady vrátila a živnosť zrušila :D alebo manžel to supne manželke nech to robí... Alebo si dieťa účtovníčky myslí že to vie a ide do toho... Alebo si účtovníčka myslí aj keď je vyštudovaná že to vie ale prax žiadna... A ruku na srdce, často je kontakt s realitou, dokladmi iný ako ten na Tckach na vyučovaní... Proste aj tu prax treba na samostatné robenie...
A k negatívam na túto prácu, nezdá sa mi monotónne, je flexibilná, zaplatená... Ja ju zbožňujem a to som začínala ako 14rocna :D

@lilyianka ja mám každý jeden mesiac na stole 2-3 účtovníctva, dodrbané neskutočne a to od troch typov ľudí :
1. čo absolvovali rekvalifikačné kurzy
2. čo sú síce účtovníčky , ale účtovali niečo na čo jednoducho nemali
3. a takzv. odvahárov..čo nemajú nič , ani ten rekvalifikačný kurz a učili sa za behu
Dnes si totiž každý myslí že keď je niečo nekoncesované a neviazané , že to môže robiť každý s IQ nad 90.