Manžel sa chce vzdať dobrej práce: Ako postupovať?
ahojte, ja ani neviem kde zacat som taka nabrusena, len neviem ci pravom:..som na materskej s manzelom mame dve deti starsia dcerka chodi do skolky mladsia ma 8 mesiacov, manzel ma skvelu pracu, kde ma dobry kolektiv dobry plat aj rozne benefity o ktorych mozu v inych zamestnaniach len snivat..ide o to ze pred tristvrte rokom nastupil k manzelovi do firmy novy kolega a manzel tvrdi ze je to s nim neunosne, ze sa sprava drzo nechce nic poriadne robit, ze je to nejaky pribuzny sef a tak si dovoluje, manzel s nim spolupracuje len jeden den v tyzdni ale aj tak tvrdi ze to nedava a chce dat v praci vypoved,..lebo ine riesenie nevidí, nakolko som ale ja na materskej aktualne a mame hypoteky auto na leasing pyta sa ho ze z cohoto budeme platit vsetko ked on da vypoved, z jeho platu vsetko pokryjeme a ešte pekne vyjdeme a vieme aj odlozit ..ze on si najde nieco ine..my zijeme v malom meste na vychode slovenska kde tych pracovnych ponuk nieje vela a nie to ešte takych ako ma on teraz..doteraz bol v tej praci velmi spokojny je tam uz 9 rokov..ked sa pytal mna ze co ja na to tak ja som mu povedala ze ci sa to neda riesit aj nejak inak ze ist za sefom porozpravat sa alebo tak..lebo neviem si predstavit kde inde by tu taku pracu nasiel tak hned na mna vybehol ze ja myslim len na peniaze a podobne..ze vsak si najde nieco ine kde bude zarabat menej ale sa uskromnime..tak som povedala ze ok ze nech aspon pocka ešte kym mne skonci materska ze sa vratim ja do roboty aby sme to aspon nejak vykryli tie vydavky ale on nechce cakat..ja som z toho zufala ako fakt si neviem predstavit ked prideme o jeho plat ze co budeme robit..aktualne zaraba 2500 eur mesacne a len hypoteka a auto nas vyjdu 1000 mesacne..
@sss777 to zavrhol hned, aj to som uz spomenula
V pofidérnej firme mu ani výplata nemusí prísť na čas. Z toho by nemal stres? No neviem vôbec si to neviem predstaviť, keby si aspoň normálnu robotu hladal. Však to môže byť aj nebezpečné robiť taxikára. Ani pracovnú dobu nebude mať a dovolenka žiadna. Podľa mňa není vyhorený, skôr je zúrivý, že v robote to nemá pod kontrolou a nie je to tam tak super jak to bolo doteraz. a ide to riešiť neuváženým spôsobom.
Ak doteraz robil kvalifikovanú robotu v odbore, ktorý vyštudoval, tak ísť robiť taxikára mu veľmi ublíži aj do budúcna, pri hľadaní ďalšej práce (keď si uvedomí, čo stratil a že taxikára až do smrti robiť nechce). Lebo už to bude mať navždy v životopise, že zrazu po 9 rokoch práce v odbore skončil, ako taxikár. U každého budúceho zamestnávateľa to vzbudí podozrenie, čo je za tým.
Moj muž ma takého pocity vyhorenia pravidelne v práci a kým sme nemali deti tak menil prácu kazde 2-3 roky (robí v oblasti kde si vieš ľahko nájsť novú prácu) teraz ako mame deti to už nerobi presne ako píšeš hypo,zodpovednosť za deti…. Alw stále máva tie pocity a aby sa to zmenilo tak raz bol na materskej so synom alebo neplatené voľno na mesiac - možno aj tvoj nech skúsi dlhšiu dovolenku od prace a zistí že mu aj chyba , pripadne nech skúsi 2 mesiace žiť z nizsieho platu co to obnáša a že si nebdue môcť dovoliť veci ako doteraz ci mu to bude vyhovovať (mizeme si hovoriť čo chceme ale keď nemusis riešiť peniaze žije sa lahsie aj keď sem tam znesies nepríjemného kolegu)
@mojemenonikto nebude nikdy jeho sefom, jeho sef si tam dosadi syna ked pojde do dochodku ..toto je len nejaky vzdialenejsi pribuzni jeho..
@h2 ano presne toto som mu povedala..ja neviem co ho to chytilo..keby aspon hladal nejau normalnu robotu teda daco podobne ako robi teraz kludne aj ze by dochadzal do vzdialenejsieho mesta ale on nie..
A ako odpovedá na otázku “ked cela výplata z taxi pôjde na hypotéku, čo budeme jest?”
@mamutka no uskormnime sa..to je jeho odpoved..
A ešte mi tak napadlo: keď nezvláda jedného nepríjemného človeka raz za týždeň, ako chce zvládať XY nepríjemných zákazníkov denne?
jednoducho on tu robotu ma rad, je tam spokojny len mu lezie na nervy novy kolega tak ide dat vypoved a ide k bratrancovi taxikarcit kde nezarobi ani stvrtinu pomaly zo toho co tu..lebo ine riesienie proste nieje..on toho kolegu nevie vystat..kazdy pondelok ma nervy len ide nedela vecer uz ho prehana z nervov ze zas musi komunikovat s tym clovekom..a toto je uz 8 mesiacov a on to nedava
a ja to nechapem lebo ja vidim len tie peniaze co tam zarobi ale nie co tam musi zazivat ..
Ale to nie je odpoved. Po zaplatení hypo a trebárs benzínu už neostane na stravu. Tak sa ho spýtaj znova
Podľa mňa je vyhorený 9 r na tom istom mieste chce zmenu a nepremysla reálne.Najprv nech si vyčerpá v lete dovolenku oddýchne a potom rozmýšľa čo ďalej.Jeden deň z týždňa je naozaj nič ...alebo ti nepovedal všetky problémy.A, keď chce skončiť, tak najprv si nájsť inú prácu a tam sa mu moze stat, že bude mať takých kolegov ešte viac.
Inak ja poznám veterinára mladý do 40 r a tak vyhorel, že išiel pracovať do Rakúska manuálne a povedal, že o rok sa vráti.
Z úspor by som ťahala v najnutnejšie prípade.Trocha úlet čo si myslí koľko zarobí ako taxikár?Podľa mňa potrebuje zmenu stoj čo stoj
Btw, v každej práci sa nájde niečo blbe. To ešte môže trpko ľutovať. A v taxi stretne x krát za deň niekoho čo ho pekne naštve, nie raz za týždeň 👀
Tak nech sa skúsi so šéfom dohodnúť či nejde ten pondelok s tým kolegom zameniť niekomu inému . Ak t je 9 rokov a sú s ním spokojný tak by mu mohli vyjsť v ústrety, hádam tam niesú len oni dvaja
Ma taky druh prace, ze by mohol byt pondelky na homeoffice? Proste mi hlava neberie, ze si to najskor nechce vyjasnit v praci, ze ma nejaky problem, proste zistit u sefa, ake by boli moznosti, aby sa tam ten jeden den v tyzdni minal s kolegom.
Nič v zlom, ale muž si to predstavuje ako Hurvinek valku. A áno, je to somarina, co plánuje urobiť.
no ved toto ked mu poviem ze skus to nejak zo sefom dohodnut aby si sa s nim nemusel stretnut tak on sa boji lebo ze je to jeho rodina..tak sa boji daco povedat..radsej odide z prace
A odísť z práce sa nebojí? a to ho dáko šikanuje ten kolega, alebo čo?
Zaujímavé... a čoho sa akože bojí? Ze ho za to opýtanie sa vyhodia? Veď nech sa spýta a ak šéf nebude ochotný vyjsť v ústrety, nech vyjde s farbou von - že zvažuje výpoveď. Aspoň si bude na istom, či šéfovi ide viac o vzdialenú rodinu alebo o kvalitného zamestnanca.
a preco radsej nejde na MD, to ma na polroka, moze si aj privyrabat ako taxikar
Inak čo sa toho taxikárčenia týka - čistý nonsens! Pol roka má nárok na podporu, čo mu pri terajšej výplate vyjde podstatne lepšie ako 700e. Za ten čas nech oddychuje a poriadne hľadá (ak už je fakt na prášky a nedokáže v tej práci fungovať. Ale aj tak by mal najprv skúsiť toho šéfa. Možno to vyjde. Nemá čo stratiť)
Mne z toho vychadza, ze je tvoj muz debil. Prepac. Ale ako sa chce uskromnit ked mate vydavky cez 1000eur a on bude taxikarcit za 700?
Vypoved bez riadnej alternativy moze dat clovek, ktory si to moze dovolit. A vyhorenie nieje vyhovorka.
Podľa mňa má z toho depresiu a preto chce odísť za každú cenu. Nech ide za psychológom sa porozprávať. Depka sa bude pri taxikárčení len prehlbovať, lebo nemusí ani tých 500 eur zarobiť a celý deň a možno aj noc taxikárčiť.
Manžel sa asi zbláznil 😬
Tiez by som reagovala ako ty, v ziadnom pripade kvoli nejakemujednem tutkovi, nesuhlasila by som s tym, ze chce v takejto situacii dat vypoved. Tak nech si najde pracu najskor a potom dava vypoved. Lbeo to nebude len tak a tie financie vam budu chybat.
Plus neratam to, ze je tam riziko skusobnej doby atd.
Nech si vezme dovolenku, oddychne si. ALe fakt je, ze s dobrym platom, dobrou pracou, kvoli jednemu dnu s nejakym tutkom = vykaslem sa na neho a robim si svoju pracu.
Okrepeny je tym taxikarcenim ci co? nehcem byt hnusna, ale zvacsa to robia muzi co nemaju co ine robit, alebo popri riadnej robote. par krat bude ogrcane spinave auto riadit , alebo daakych fajnych zakaznikov vychyta a by ho to preslo.. ci si mysli, ze to je lahoda vozit ludi? :D
Tak tiež môžete riešiť že by on išiel na materskú a ty do práce. Manžel by nachvíľu vypol mal by odstup od všetkého a možno by tam potom aj ostal. Nad tým ste rozmýšľali ?
@beronsche ja som otehotnela, keď to bolo v praci neúnosné, aby som si oddychla 😀 manažér aj ľudia boli super, takze vypoved nehrozila, len toto bola jediná možnosť😀 Bohuzial,alebo vdaka Bohu🤭 muži nemajú takúto možnosť. Proste sú prace, kde sa človek začne citit vyhorene, držať ho tam násilne sa odrazí aj na ich manželstve, a to skôr či neskôr. Verim, že majú niečo našetrené, keď ona doteraz mala matersku (čiže prijem vo výške platu). Inak počas studia sme sa učili, že priemerna dĺžka úväzku je 4 roky, takze to nie je nezvyčajne menit Joby po kratkej dobe. Skôr mi príde nepredstaviteľne 9 rokov byt v jednej praci, veď taký zamestnanec už nemôže byt ani produktívny, lebo veľa veci “nevidi”, utopený v stereotype taktiež môže byt prekážkou v implementovaní inovácii - nových pracovných postupov. Napr. Ja keď som robila v medzinárodnej firme, tak pokial neboli zamrznuté rotácie, po 1,5 roku ľudia postupovali dalej, alebo isli inde za lepší plat.
Nie je vyhorený? Akoby hľadal dôvod,ako z práce uniknúť... nech skúsi zájsť za Dr,možno by mu pomohla PN na mesiac dva...

Tak to bude vážny dôvod. Možno už teraz vie, že ten nový pako bude možno jeho šéfom, alebo niečo podobné. Lebo ísť z dobrej práce za 2,5k na 700 eur a robiť taxikára je dosť úlet. Jedine že by mal ešte krízu stredného veku 😀