Manželova šéfka vyžaduje správu z pohotovosti
Manžel v piatok resp.sobotu okolo. 4:00 bol prevezený na pohotovosť, bolo mu veľmi zle, celý víkend preležal. Lekár povedal že prepracovanosť, nakoľko šéfka mu volá pomaly aj o polhoci,že má ísť na pracovnú pohotovosť, prekračuje to hranice, zasahuje nám to do súkromného života, keď. má byť doma s rodinou a ona mu zavolá v nedeľu na obed že má ísť zoservisovať nejaký prístroj.
Podľa záka už dávno tie limity vyčerpala, manžel má 120 hodín pohotovosti za mesiac..
Videla som na ňom už niekoľko týždňov aký je vyčerpaný, navrhla som mu aby povedal šéfke že odstupuje od dohody o pracovnej pohotovosti, ničí nám to manželstvo, prichádza o čas so svojim synom, a to takmer na dennej báze.
Jej reakcia bola že to nie, že to oni takých nepotrebujú čo nemôžu na pohotovosť. Pracovnú pohotovosť zaviedli len asi 2 mesiace dozadu, pričom manžel je tam zamestnaný rok a pol, a v zmluve ani v žiadnom dodatku sa nespomína žiadna prac.pohotovosť.
Zrejme od vyčerpania a konfrontácie začal v noci hyperventilovať, preto sme išli do nemocnice na pohotovosť, v pondelok zavolal lekárovi všeobecnému, odniesol mu papier z pohotovosti a on mu dal týždňovú PN.
No a šéfka mu dnes poslala večer SMS-ku, že chce vidieť lekársku správu z pohotovosti. Ja nerozumiem, čo si dovoľuje tá žena? Môže toto vôbec chcieť? Bolo to o 4 ráno, ani nemal byť v práci...

tu sms by som ukazala inšpekcii, neskutocne su drzi niektori ludia a ocividne aj hlupana, ktora neovlada zakladne zakony, ked si toto dovoluje