icon

Manželovi neplatia. Ako to riešiť?

30. máj 2023

Ahojte manzel pracuje v jednej znamej firme pod agenturou ide o to ze mu neplatia vikendy nic nesedi v paske ,tahaju ho na nadcasy ktore su vyplacane na ruku no uz ani to tie peniaze na ruku uz ani nedavaju ,cele sa nam to nepaci kam sa obratit ?ako to riesit ?myslim si ze je to trestne prosim poradte ...dakujem

viestta
30. máj 2023

Podať podnet na prešetrenie na Inšpektorát prace

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
30. máj 2023

@viestta Volal tam pred tyzdnom odpoved zaznela ze treba dat vypoved ked sa mu tam nepaci

autor
30. máj 2023

@elizabet173 ano ma pracovnu zmluvu ,vyhrazali sa mu vypovedou ..Teraz uz ma zmluvu na neurcito ,ja som na materskej tak sa bal aby bol prijem

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lienka.7
30. máj 2023

Smer IP. Len pozor, keďže s vyplacanim na ruku v podstate súhlasil, dopustil sa podvodu aj on a moze byt potrestaný.

karinka223
Odpoveď bola odstránená
mia1122
31. máj 2023

Odporucam sa obratit na nejakeho pravnika. Pripadne, aby si muz cim skor hladal ine zamestnanie

titla
31. máj 2023

@autorka nechce sa mi verit, ze ak dal podnet na inspektorat prace, ze mu nevyplatili mzdu za nadcasy a takto ho odpinkali.
My sme mali v praci kolegynu, ktora nadobudla pocit, ze odmeny, ktore dostala nie su dostatocne a zasluzi si viac. Napisala podnet na IP a socialnu poistovnu a z oboch prisla do 2 tyzdnov kontrola. Podobne obvinenia sa neberu na lahku vahu.

autor
31. máj 2023

@mia1122 ano uz hlada nieco ine

autor
31. máj 2023

@titla on tam volal a to mu povedali ...Napisal tam aj podnet ale neprisla mu zatial ziadna odpoved bolo to pred tyzdnom

tiezjedna
31. máj 2023

S kým ma pracovnú zmluvu uzatvorenu?

mirola
31. máj 2023

tak preco je v takej praci kde nie je spokojny? Toto je na dlhé lakte a nikdy z toho nevyjde ako "výtaz"... nech tam jednoducho nepracuje nie?

tiezjedna
31. máj 2023

@mirola no to je rada ako noha 🙄Nenapadlo ti, že to rieši? Že zmena prace nie je otázka jedného dňa ani týždňa?? A “víťaz” je s mäkkým i🤦‍♀️

autor
31. máj 2023

@tiezjedna on pracuje cez agenturu

autor
31. máj 2023

@mirola On tam ma dobru pracu ,co sa tyka prace je spokojny aj platovo to ma dobre aleee nadcasy musi tahat ktore niesu zaplatene ...

mamina7070
31. máj 2023

tak je pocet hodin myslim 150 hodin do roka kedy je mozne nariadit nadcas a ten sa nepreplaca
ako ak uz ale to takto roztocil ze podnet stazoval sa a este bral na ruku nech si hlda urychlene novu pracu

tiezjedna
31. máj 2023

V tom prípade pozrieť do zmluvy a riešiť s agentúrou

mamina7070
31. máj 2023

hlavne dajte pozor aby s nim neskoncili zo dna na den
je agenturny zamestnanec nema plnu ochranu zamestnanca na tpp

spagetka66
4. jún 2023

na jeho mieste by som sa dala vypisat PN a podala podnet na inspektorat prace.
Tu sa mozete obratit napr: https://www.pracujucachudoba.sk/poradenstvo/ked...