Máte dobré rady ako rozbehnúť obchod s obuvou?
Dobry den,som na rodicovskej dovolenke a planujem otvorit predajnu obuvi. Mate niekto skusenost, dobru radu alebo informaciu ktora by mi pomohla pri rozbehu? Dakujem za kazdy prispevok. Andrea
@sissy27 asi by som reagovala na ten bod 1 😉 Neviem, ale napr. dnes už dosť ludi si potrpi na kvalitnu a dobru obuv. V čínskom fakt nakupuju skor len socialne pripady, ale dost ludi si dnes uvedomuje, ze chce mat kvalitnu a dobru obuv a je ochotna do nej investovat nejake peniazky. Ja mam par topanociek, ktore mam uz dlhe roky..a su super... az nato, ze sa prirodzene opotrebuvavaju, ale drzia, nei su derave...proste je to kvalita. A vacsina ludi co poznam, radsej daju 80 az 120 EUR za kvalitne topanky ako cinske smejdy...
@sissy27 Dobré ranko, v prvom rade by som chcela napisat, ze naozaj neocakávam, ze tu niekto za mna vypracuje podnikatelky plan, napise za mna nieco zadarmo, alebo dokonca zainvestuje moj zamer 🙂 🙂 🙂 az tak hlupa nie som. Skor som otvorila túto tému, lebo očakávam možno nejakú radu od zienky obchodníčky, možno sa nájde žienka, ktorá rozmýsla nad niecím podobným, a pod. Samozrejme zvazujem vsetky za aj proti.
Byvam v mesom okresnommeste, kde máme naozaj len číňakov a na druhej strane extrémne drahý obchod s botkami. V číňaku si topánky mnohí ľudia nekúpia a extrémne drahú obuv nepotrebujú.
Myslíš, že ľudia uprednostnia internetový obchod, kde si topánku nevyskúšaš oproti - dovolím si povedať cenovo výhodnému kamennému obchodu?
Priznávam, váham nad tým, lebo ma napadli podobné otázky ako si napísala ty... dakujem za zamyslenie 🙂 uprimne
@mima4 Dobre ránko, ďakujem za názor. Takto som sa aj ja zamýšľala, no vždy sa pozastavím nad tým čo píše sisa. Mám predstavu, ze budem mat v obchode celokozenu obov v naozaj zaujimavých cenach.. tak aby topanky boli v cenach max 20-30€ lodicka, poltopanka a pod. /ked beriem uz sezonu jar, leto bude lacnejsie/ a samozrejme aj drahsiu ponuku a tou je mustan a bruno banani ,,,aj pre solventnejsiu klientelu. Samozrejme chcem aj detske boticky, avsak nie zo 100a vyssim rabatom, lebo moja filozofia je predat viac a lacnesjie 🙂 neviem či sa uberám správnym smerom
Andrea
este k tym internetovym obchodom kočky doplnim to, ze velmi zavisi od povahy cloveka, ci takto topanky nakupujem. Ja mam napr. nohu sedmicku a neraz mi aj sedmicka nesadne ako uliata a poznam to, ked si v obchodoch skusam, skusam 😀 preto napr. ja by som cez net topanky si asi nekupila.
@zena1 ak nemate vo vasom meste Deichmann, alebo Humanic, tak to mas vyhrate, tam maju nizke ceny, trendovu obuv a kvalita sa neda s cinakom porovnavat. Na malych obuvach sa mi paci ak maju zaujimave kusky a kvalitne (!), to dam normalne bez problemov pre svoje dieta na poltopanky 40€, inak nakupujem v hore spomenutych, lebo cena...
A este mi napada, ved mozes aj ty pre svoj obchodik nakupovat na internete, nie? Inac v nasom malom meste (10tis obyvatelov + 10tis. okolite obce, kde maju obcania daleko do okresneho mesta) su tri taketo predajnicky obuvi, iba jednu rada navstevujem, lebo je tam prijemne, predavacka sympaticka a topanky kvalitne...
Drzim palce 🙂
@zena1 nápad určite nemáš zlý... ale si naozaj schopná ponúknuť kvalitnú a módnu obuv za cenu 30€ tak aby si pokryla všetky náklady a ešte bola aspoň v akom takom zisku? zdá sa mi to nemožné, ale ak sa ti to podarí, rada u teba nakúpim (úprimne, bez štipky irónie) 🙂
@dazdovka deichmann a humanic kvalitná obuv? uff, napadlo by ma x iných prirovnaní, ale toto by bolo posledné 😝 nehovoriac o mizernom výbere
@mima4 ja nakupujem topánky posledné roky len cez net pre celú rodinu, žiaľ, v mojej "veľkosti" (35) je u nás v podstate nulový výber a detské mi nevyhovujú dizajnom, tvarom topánky a pri čižmách - no lýtko už detskej veľkosti nemám, takže asi tak... no a keď objednávam sebe, tak už vezmem aj malej alebo mužovi... doteraz sme nemali problém ani s veľkosťou ani s kvalitou, nakupujem overené značky, kde to nie je "čo kus to originál" v číslovaní 😉
@zena1 ak budeš predávať kvalitnejšiu obuv za rozumnú cenu, tak máš šancu. v tomto je na trhu diera. nie všetci majú napríklad 100€ na zimné topánky alebo 70-80€ na nejaké jarné alebo letné. ja by som deichmann alebo john garfield za konkurenciu určite nebrala, tieto obchody ponúkajú síce cenovo prijateľnú obuv, ale kvalita je ešte horšia ako z čínskeho obchodu.
len treba nejako ľudí presvedčiť, že ide o dobrú obuv, čo niečo vydrží.
a možno by som si aj urobila prieskum trhu medzi ľudmi, že či by mali záujem a o akú obuv by mali záujem, či o detskú, dámsku, skôr športovú alebo skôr elegantnejšiu, aby ti neostalo veľa nepredanej obuvi.
@sissy27 nuž, co je to kvalitná a módna obuv ...to je na zamyslenie, každý má iný vkus a inú predstavu o mode. Práve vyberám z viacerých značiek a... kvalitná a módna, nemoze byť za 20€, lebo samotný nákup sa tu niekde okolo a nad tým pohybuje 😒 , avšak nemôže vyskočiť ani ďaleko nad 30€. Cenou ale nechcem isť moc vysoko... Nuž dievčatá, ďakujem za každý Váš názor a idem teda kalkulovať, rovnako urobím aj web stránku a hádam ma veľké firmy nezhltnú 🙂
@zena1 v prvom rade si mušíš zohnať dobrý dodávateľov a nezabudnúť si s nimi dohodnúť riešenie prípadných reklamácií, lebo pri topánkach reklamácie mať budeš a ak chceš mať pravidelných zákazníkov tak ich budeš musieť riešiť väčšinou k ich spokojnosti,
- a ako ti tu už niekto radil do ceny si musíš premietnuť aj náklady na prevádzku (nájom, energie, plat predavačky atď.), náklady na webstránku a samozrejme aj nejaký ten zisk, takže, keď si to všetko zrátaš, neviem či sa ti podarí udržať ceny tak nízko ako plánuješ, rátaj aj s tým, že budeš mať výkyvy, budú mesiace, keď toho predáš viac a potom hluché obdobia,
- a ako tu niekto písal o deichmanne, humanicu a pod. - kvalita je tam niekedy lepšia, niekedy nič moc, ale ľudia tam často nakupujú aj z dôvodu, že tam nie sú problémy s reklamáciami,
- a ešte čo sa týka predaja značkových kvalitnejších vecí, tu si hlavne porovnaj predaj na internete, či im budeš vedieť konkurovať, lebo môže sa ti stať, že ľudia si k tebe prídu tie topánky len vyskúšať a kúpia ich cez internet, ak ich budú ponúkať lacnejšie ako tvoja predajňa.
@roxi dakujem velmi pekne za postrehy, rady... som momnetalne v stadiu, ci nakupovat lacne - mozno trendy stýlove boticky za naozaj velmi prijatelne ceny aj co sa netu týka, alebo ist do znaciek a ...a tu je to čo píšeš,možu si vyskúšať u mňa a kúpiť cez net 😠 Uvažujem a naozaj ďakujem, že si napísala tieto slová.pekný večer 🙂
Ahoj ako si dopadla?otvorila si nakoniec tu obuv?

@zena1 asi by som v prvom rade porozmýšľala nad tým, či si v dnešnej dobe schopná konkurovať
1. čínskym šmejdom cenou a
2. internetovým obchodom výberom, kvalitou, cenou, servisom...
potom zrátať náklady na prevádzku, zhodnotiť kúpyschopnosť obyvateľstva v regióne (predsa len topánky nie sú chlieb), starosti so živnosťou, daňami, odvodmi, dodávateľmi...
ak čakáš vypracovaný podnikateľský plán, tak sa do toho pusť radšej sama, nikto ti nedá zadarmo to, na čom sa sám narobil 😉