Máte nárok na voľno pri zápise dieťaťa do školy?
Dobry den,
caka nas zapis do skoly, musim sa uvolnit z prace. Neviete nie je zo zakona narok na nejake volno?
Musim si za to cerpat dovolenku?
V robote ma to nenapadlo sa spytat priznavam, v stredu o 10tej uz mame zapis.
Nie, nemas narok na ziadne platene ani neplatene volno.
Určite na to nie je žiadne zákonné voľno okrem dovolenky.
Iba ak by ste to mali u vášho zamestnávateľa ako benefit (o čom dosť pochybujem).
Nebýva zápis poobede? Nemajú učiteľky ráno vyučovanie?
Nie nič také neexistuje, jediná možnosť je dovolenka jeden deň
@ibrunova pyta sa ako matka- pracujuca- a pracovna doba v mnohych zamestnaniach trva dlhsie ako do 14tej.
@zuzinka888 píše, že zápis je o 10.00 ráno a to sa mi nezdá. ja chápem, že je pracujúca matka, pýtam sa na iné..
@ibrunova u nas je pocas vyucovania 8-15
@ibrunova my sme mali od 8 do 15.30
@petulda333
@parvinka0001 tak to je naozaj nič moc, u nás býva v školách až po 16.00
Normálne dovolenka, žiadne extra voľno. U nás mávame zápis od 15:00. Ale ak je veľa detí, býva aj skôr. Dopoludnia nikdy, však sa učí.
@michaela329 tiež mi to nejde do hlavy, však triedy sú obsadené
Zápis do školy o 10tej??
U nás je každý rok v piatok poobede od 14.00 - 18.00 a v sobotu 08.00. - 12.00
Zo zákona nemáš nárok na voľno, môžeš mať dovolenku - prípadne ak sa dá dohodnúť so zamestnávateľom, že si nadrobíš
@ibrunova u nás aj učiteľky 😃 Robia to baby z 1-4. Deti sa s nimi aspoň zoznámia a učiteľky si s nimi prejdú pár úloh na stanovišti, za ktoré deti dostanú odmenu.
@michaela329 my sme mali zapis v Knižnici školskej . Takže nemusí to byť v triede a nemali sme ani chlapcov v škole
@parvinka0001 mne ide o personál, neviem si predstaviť kvôli zápisu usuplovat celý prvý stupeň.
@michaela329 no boli 2 učiteľky .možno sa striedali neviem.
My sme mali zápis 8.45. Predpokladám že na väčšine školách je to podobne.
Mi máme iba v prvý školský deň v prvej triede,ale to máme v kolektívnej zmluve. U nás bol zápis do 16:00,ako pracujúcej mi vyhoveli a išla som posledná. Tak sme to ltt stihali
@parvinka0001 zaujímavé, u nás idú poobede všetky učiteľky na zápis, v triedach sú rozložené po skupinkách, asi závidí aj od toho, aká veľká je škola. Či sa očakáva 20 detí alebo 100.
@parvinka0001 no u nás je ten zápis asi o inom, je to taká malá slávnosť a sú tam všetky - deti ich aspoň spoznajú.
Nie zial u nas na malej dedine iba doobeda, deti je malo ...takeze ze sobota to maju mozno sukromne skoly. Ale dakujem tak si vezmem dovolenku.
My máme zápis od 8-17 ale sme v meste a len na našej škole budú min 3 triedy otvorené. Môžme si vybrať aj hodinu alebo si počkám v rade .
Podľa mňa nieje problém nechať jeden deň štvrtákov doma. Celý prvý stupeň určite nie. Iba učiteľky štvrtákov budú mať zas prvákov. Ale nepamätám si že by syn bol minulý rok doma kvôli tomu. Niečo bolo ale už neviem či niekam išli.
Piatok poobede /sobota doobeda vyhlásil termín zriaďovateľ mesto - takže štátne školy v meste majú zápis naraz - myslím, že aj cirkevná
Kamoška má v práci takýto benefit, že má nárok na voľno pri mimo dovolenky. Ale nie som si istá či na zápis alebo na prvý školský deň. niečo ako keď je sick day, ale zo zákona nič také nie je.
@anickaaa6aaa muž má tiež ale na prvý deň školský
Len dovolenka. Jedine, ze by ste mali specialny benefit.
U nás v okresnom meste, škola otvára každý rok 4 prvácke triedy, bol zápis od 9.00 do 18.00 hod., takže je to naozaj veľmi individuálne...
@ibrunova
@michaela329 u nas je v jedalni. Su tam 4ucitelky a kazda ma svoj stol s pomockami. U nas dieta muselo prist tiez. A taku akoby slavnost mali pri dod skoly.
Syn ked nastupoval,bolo to tak isto. Zapis je cely april. A pri synovi sa otvorilo 5 prvackych tried. Teraz tiez tolko chcu otvorit
@petulda333 my mávame dve najviac, sme malá dedinska škola a úprimne - lepšie keď tam deti sú.

Máš nárok na dovolenku.
Iba ak by ste mali nárok na nejaké voľno navyše v kolektívnej zmluve.