Máte to aj vy tak v práci?
Ahojte, pracujem v bare,kde sme sa po 3dnoch striedali so šéfkou. Odrobila som 3dni, a na 4ty deň som musela prísť do práce aby som odovzdala tržbu a zrátali inventár. (Preplatene som to nemala).
Ozvala som sa,že v čase svojho osobného voľna musím chodiť do práce a všetok program musím prispôsobiť tomuto. Je to veľmi obmedzujuce a nakoľko ona má auto, a od baru to má 5minut by bolo korektne prísť večer po tých 3dnoch a za 15-20minut máme všetko hotové. A ešte teraz,ked prijala nového kolegu,čiže už ona nebude robiť.
Povedala,že pre ňu je to nepohodlné chodiť večer, a znovu ráno,čo novému kolegovi bude dávať kľúče, peniaze a odovzdávať inventár, že nech nešpekulujem -_-
Povedala som jej aj to,že sa sťahujem, a budem do práce dochádzať 30-35minut, a proste stratím minimálne 2hodiny svojho osobného voľna len za to,že jej sa nechce a nemám to ani len zaplatené. Na to nereagovala,že sa porozprávame zajtra.
Čo mám robiť? Povedať jej,že ak sa nedohodneme, tak si môže hľadať niekoho iného? Veď nežiadam zvýšenie platu, len aby chodila večer po mojich zmenách. A teraz keď už nebude robiť, len príde večer na 15-20 minút, a potom na ďalší deň ráno na 15-20 minút a to je celé....žiadam tak veľa? Máte to aj vy takto nejako v robote? Lebo sa mi to proste nezdá normálne. Ideálne asi fakt hľadať nejakú inú prácu,že?
Ideálne je hľadať si inú prácu. Šéfka sa zamestnancom určite prispôsobovať nebude
@cocolino234 tak, bola by som vo výpovednej,dokým by niekoho nenašla a kým si nič nenájdem, mám nárok na podporu. Ale najradšej by som na tej podpore nebola :/
Zatiaľ si pozerám ponuky a posielam životopisy, ale zatiaľ nič :/
@pribinak keď som robila v inom bare,šéf prišiel vždy večer. Aj kamarátka mi hovorila,kde robí v reštike,šéf príde večer urobiť uzávierku. Tak neviem prečo to jen robí problém :/
Koľko Ti to teda celé trvalo?tak vieš...ona je šéfka a tebe, keď sa nepáči môžeš ísť....či takto to má byť stále či to bola jednorazovka?
Hľadaj inú pracu
Ale to sú ini šéfovia, tato sa ti proste prispôsobovať nebude. Nie si spokojná? Hľadaj si niečo iné
nerobila by som to,aby som vo svojom volnom case behala do prace...treba si stat za svojim a radsej by som hladat inu pracu...
@luccija takto to má byť stále. Vždy po mojich 3zmenach som na 4ty deň musela prísť odovzdať zmenu. Nemala som to preplatene, proste stratený čas a musela som si lekárov aj všetok program prispôsobiť tomuto
@pribinak budem musieť, lebo toto je naozaj na hlavu
daj tuto otazku v pravnej skupine, ako to mas napisane v zmluve? ci tam take nic nemas?
skupina sa vola "pravne poradenstvo", odporucam precitat jej podmienky, zadat otazku. Odpovedaju, su mili, robia to vo svojom volnom case, tak nemusi to byt hned z hodiny na hodinu, myslim odpove.
@jarmila2010 veď práve....ešte skúsim čo mi povie, a potom jej poviem,že teda asi dám výpoveď,lebo toto je úplne celé zle
@lucik194 nič takéto v zmluve nemám....skúsim sa teda spýtať. Ďakujem pekne 🙏
Ked som pracovala v bare, trzba sa davala do trezoru.
A urobil sa vypis, kolko coho ostalo z tovaru. Ten vypis si preberajuca zmena skontrolovala na druhy den (si spocitala, ci je v sklade tolko vineiii napriklad). Do toho vypisu sa aj zapisovalo, ked prisiel tovar. Nikdy sme nemali takyto problem. Cez den prisiel majitel, skontroloval vypis, zobral trzbu, ktora sedela s vypisom
@pbra40 no vidíš 🤷 preto aj píšem,že inde prídu večer, tuto jej to robí problém :/
Nikto vecer nechodil. Ja som urobila uzavierku, vypisala vypis. Trzbu dala do trezoru.
Druhy kolega prisiel rano, ked mal zmenu. Skontroloval si sam vypis.
A majitel sa zastavil cez den a zobral peniaze. Ja som sa vlastne s kolegom ani nestretla. Drzim palce
@pbra40 tak niekde chodia večer, niekde chodia cez deň. Ale v podstate, nikto nemusí chodiť cez svoje voľno
A oplatí sa ti dochádzať 30 minút? Ja by som sa s ňou o tom ani nebavila a brala by som to ako samozrejmosť, že neprídem keď mám voľno a ani mi to nezaplatí
@lucyloves tak ja som skrz koronu dostala výpoveď a toto bolo jediné, čo som našla. No radšej si fakt idem hľadať niečo iné
hlavne,ked budes s nou rozpravat,neposob vyplasene a neisto...ona moze nadobudnut dojem,ze moze na tebe orat...
Skus, určite si šikovná a čašníčku môžeš robiť aj niekde bližšie, držím palce
@lucyloves alebo aj nejakú inú pozíciu, len toto je vážne na hlavu takto robiť
My máme reštauráciu a fungujeme presne ako
@pbra40 píše. To keby som nášmu barmanovi povedala ze prídi ráno zo Šamorína aby sme spravili inventúru asi by ma do 🍑 poslal 🤣.
To si nosíš domov so sebou trzbu večer si nerobíš hárky?
@aleshka_supermama tržbu nechávam v práci v trezore. No ráno to spolu prepočítame, či všetko sedí a aj spolu s inventárom,že či náhodou som nepredala niecoho viac, a peniaze vzala bokom...pritom tam máme aj kamery 🙈
Nech si to sefka prebera s nasledujucou zmenou a teba nech volaju, len ak im to nebude sediet
Ja ked som na vs brigadovala, tiez sme to tak mali, ale s kolegynou, s ktorou som sa striedala, nie so sefkou, ta sa nam do toho nestarala. A teda bud som musela prist ja rano pocas mojho volna, alebo ona o 22. v case jej volna. Alebo naopak. Ale vzdy sme sa vedeli dohodnut, ak niektora rano nieco mala. A v nedelu sme robili inventuru len vecer, lebo v pondelok rano som cestovala do skoly. Sem tam ked niektora nemohla, spravila s nami inventuru sefka.
Tak si sprav večer hárky a povedz šéfke že na druhý deň nech to kontroluje druhá smena všade sa to tak robí. A nech ona nevymysla, neboj ona ta zato nevýhody a ty si po tichu hľadaj druhú prácu a keď si nájdeš tak dáš výpoveď s dohodou. Veľa šťastia hlavne sa nenechaj využívať!
Vypoved nedavaj. Ty ai neporusila nic. Ak to nemas v zmluve, nech ti da vypoved ona. Potom mas narok na odstupne.
@amelie2017 dobre a to ráno/večer ste mali preplatene či nie?
@katka0123 skôr si myslím,že ma bude dusit,kým ju nedám sama
Lahko sa mi hovori. Ale ja by som odmietla tie ranne nadcasy, ak to nemas v zmluve. Bude ta dusit, ale co. Bude neprijemna. Co este ine ti moze? Nenechaj sa vytocit a dotlacit do vypovede. Prisla by si o odstupne a o tej mozno pojde. Nech to da vypoved ona. Ak zavazne neporusis disciplinu, zmluvu, a ona ta na konktetnu veci 2x pisomne neolupozorni, nemoze ta vyhodit len tak.