icon

Matky, ako zvládate prácu na plný úväzok so škôlkarmi?

22. mar 2024

Bola som na reťazovej RD, obe deti sú extrémne náročné. O chvíľu mi končia tieto “bezstarostné” časy a začínajú ešte “bezstarostnejšie”. Zisťujem, že vôbec nebudem ráno stíhať odnášať ráno deti do škôlky, lebo otvárajú až 6,45 h a ja začína
O 7mej. Preprava do práce mi zaberie 30 minút autom. Deti sú náročné a ich otec je (nielen) ráno riadna nerva, neviem si ani len prestaviť, mu ich nechať každé ráno. Tiež si chcem s deťmi užiť najkrajšie roky čo najviac, a preto rozmyšľamči sa informovať o skrátenom úväzku u nás v práci, alebo a ako to riešiť. Na deti som sama.

Strana
z2
slovenka753
23. mar 2024

Za mňa jednoznačne skrátený. Sama deti nemám ale máme v práci polku tímu čo sa vrátila z materskej. Jedna len išla na full a vôbec nestíhala, vecne ocrky (a to máme ho) čiže sme za ňu ťahali ostatné, stále v strese. To že manžel očividne vôbec neprispieval v ničom lebo ani odniesť do školy ani zobrať a zostať občas doma s chorim deckom nikdy, ani nehovorím. Dve išli na 4 hodinový obe tri deti a spokojne boli.

panonia
23. mar 2024

Som na 0,5 úväzku a aj dlho budem, plat mam taky ako pred pár rokmi na celom úväzku. A stíham všetko na celom by som nevedela fungovat.

evkamotka
23. mar 2024

Spytala by som sa v práci ci mozem zacinat 7.30. skrátený zavisi, ako ste na tom financne a ci by ti ho boli ochotní dat...

autor
23. mar 2024

@liz_lemon fakt 🙀, to ak majú ešte aj raňajkovať tak ma vystrie. Nuž bude jedopitivo každé ráno teda. A ako to je s veľkou potrebou v škôlke? Deti chodia o desiatej.

liz_lemon
23. mar 2024

ranajkovat treba doma, alebo viem, ze niektore deti jedia po ceste do MS, moji nikdy nemali problem ranajkovat doma,
a co sa tyka WC, musia sa vypytat na velku, ale co ja viem, tak napr. vela deti ma v sebe blok, a v MS na velku nejdu, a nechaju si to na doma

pe_mi
23. mar 2024

@autorka je to o hubu,určite sa popýtaj v práci,či by ráno vedeli upraviť čas nástupu.ja mám našťastie škôlkarku ešte , preto píšem, lebo staršieho mám štvrtáka s poruchou pozornosti (ale sa to veľmi zlepšilo posledný rok) a je to na nervy.so skolkarkou sa aspoň nemusím poobede učiť, so synom nám učenie zaberie našťastie už len pol hodinku.
Ale majú zase tréningy ,dcéra 1x týždenne ,syn 3x týždenne.a to bývame v meste,všetko na dosah.
Ale pracujem od pol8-16.00, s odretými ušami stíham do pol 5 prísť po dcéru
Naša škôlka funguje od 6.00 -16.30
Dcéru nosím medzi 6.45 -7.00,doma neraňajkuje ani ona,ani syn školák.to už by som nedala.
Manžela mám v zahraničí

euka210
24. mar 2024

kazda skolka chce ine...niekde chcu aj periny, niekde len obliecky a niekde maju dokonca aj obliecky erarne. Takze sa musis pytat pri zapise co byva tusim v maji. A presny zoznam hygienickych veci daju az v auguste...fakt tieto veci zavisia od skolky, niekde mozu oni kupovat a len das peniaze.
Skolka...papuce, nahradne oblecko kebyze sa oleje, pocura, dievcata hreben. Teplaky/leginy. Kazde dieta je ine...moj jeden za tyzden minul 2 tricka a jeden kazdy den mal spinave...rovnako teplaky som dokupovala. Neznicia tam deti nejako oblecko...take lahko obliekatelne najlepsie pri malych.

Strana
z2