icon

Mestská polícia alebo policajný zbor: Ktoré si vybrať?

5. mar 2024

Ahojte, uvažujem aký postup zvoliť. Čo je podľa vás lepšie? Mestská polícia má nižšie kritérium prijatia kandidátov, na to si trúfam aj teraz. Čo sa týka PZ tam je disciplína plávanie a 12 minútový beh, čo by som si musela ešte pre trénovať mesiac, dva..
Uvažujem či sa prihlásiť k mestskej a neskôr požiadať o preradenie / prihlásiť sa (neviem ako to funguje). Alebo ostať v práci, pritom trénovať a rovno PZ.

pribinak
5. mar 2024

Nemôžeš požiadať o preradenie od meskacov ku štátnym. To sa nedá.

autor
5. mar 2024

@pribinak ďakujem túto informáciu som nemala. Takže by som sa musela rovnako prihlásiť ku štátnym ako k mestskej. A čo považujete za lepšie riešenie? Prihlásiť sa k mestskej a neskôr ku šťastnej alebo trénovať a rovno ísť do štátnej?

pribinak
5. mar 2024

Aké máš vzdelanie?

Ja by som si dala poriadny tréning s profi trénerom na 3-4 mesiace a šla to skúsiť ku štátnym. Medzitým sa trosku venovať slovenčine

autor
5. mar 2024

@pribinak Gymnázium, ďakujem za radu.

erika237
5. mar 2024

Ak ta zaujima tento smer, osobne by som zvolila pripravu a prihlasila sa k statnym, plus zamerala sa aj na psychotesty.

ibrunova
5. mar 2024

Ku štátnym. Potrénuješ, tie limity nie sú nejaké hrozné. Potom rátaj s tým, že ak ťa vezmú, pôjdeš na 8 mesiacov do školy.

elis248
5. mar 2024

U mestskej polície je tiež plávanie a 12minútovka. Ale asi záleží aj od mesta. A ešte rátaj aj psychotesty, cez tie neprejde každý.