icon

Milenecký vzťah vo firme

violetta01
20. máj 2018

ahojte, mám taký problém, s ktorým som vôbec nerátala. Tešila som sa, že som sa zamestnala v jednej firme, vzdialenosť od bydliska lepšie než doteraz bolo, a navyše už sa skončila rodičovská, takže som sa tešila, celkom slušný plat a tak, dobré prostredie, pekná práca. Ale postupom času som zistila politiku vo firme a neviem čo s tým , som v poriadnom srabe. Ide o to, že firmu vlastnia riaditeľ , ženatý, manželka nepracujúca, v domácnosti a tri deti pomerne malé majú spolu. A druhým majiteľom firmy je riaditeľka, rovnako stará ako ja, riaditeľ je od nás cca o 4 - 5 starší, dobre vyzerajúci. Hneď ako som nastúpila, on ma vlastne prijal, som sa mu zaľúbila, najskôr som si myslela, že len pracovne, ale nie to tak, proste, srší až elánom tento riaditeľ - ženáč, ked som v práci, posiela mi kávičky so srdiečkami a podobne, prezýva ma mojím menom v zdrobnenine a pridáva k tomu prívlastky ako sú moja milá zlatá pekná, ľúbená. No a kde je teraz ten problém? Druhým majiteľom firmy je riaditeľka, spomínala som, že je rovnako stará ako ja, ale ktorá je na rozdiel od riaditeľa slobodná, sama, bezdetná a nezadaná, nemá vôbec žiadneho partnera, frajera, nič. Najskôr som sa nad tým zamyslela, ako je to možné, veď už dávno predsa mohla niekde zakotviť, no a ona vlastne aj zakotvila, veď s riaditeľom, majú roky milenecký vzťah, sem-tam prespia spolu vo firemných priestoroch a ženuške , s ktorou má tie tri deti, povie, aký bol v práci vyťažený a nemohol ísť domov a sem-tam , keď sa mu to hodí, ide aj domov k manželke a trom deťom. Lenže riaditeľka v mojom veku,ktorá je sama to vníma , že riaditeľ si na mňa potrpí, že ma vo firme pred ostatnými zamestnancami vychvaluje a ospevuje a to je tŕňom v jej oku, som to ja, najradšej by bola, keby som tam nerobila, keby som odtiaľ vypadla, zadáva mi neskutočné návaly úloh, a chce mi niečo podšiť a hodiť, nejaký prúser, už nevie čo by mi od dobroty vytkla a čo by od dobroty na mňa vymyslela, proste neviem, či moje dni v práci sú zrátané, ja mám vlastnú rodinu a od riaditeľa sa stránim jak sa dá. Netúžim mať iný vzťah ani s ním, ani vôbec s nikým iným okrem mojich detí a manžela. Len mi je ľúto, že taký dobrý plat, zaujímavá práca a napln a tak.... a ja zasa preč a nie vlastnou vinou, že aké je to len nespravodlivé. Keby som bola ošklivá a staršia alebo čo, alebo keby mi to dobre v práci nepálilo, hneď by o mňa nejavil záujem, ale takto ja mám po chlebe, príliš som pre neho zaujímavá. Neviem, čo mám nato povedať, proste nie vlastnou vinou, nebudem mať na CV ani len rok odrobený v tej firme a neznášam, keď musím mať kvôli takým ľuďom len pár mesiacov prax niekde, hoci by som mohla mať aspon pár rokov.

pininka
20. máj 2018

Tak to si fakt zle zakotvila, ale ja by som radsej jedla suche rozky,ako takto pracovat. urcite by som si hladala inu pracu. Moze sa stat,ze ked riaditelovi nebudes po voli, rychlo ta vymeni za viac snazivu.

soldi
20. máj 2018

@violetta01 ja by som na Tvojom mieste pozvala riaditelku na kavu a porozpravala sa s nou. ak nechces hovorit narovinu, ze nemas o riaditela zaujem, tak mozes ist na to oklukou a porozpravat jej, ako si stastna vo vztahu, ako by si nikdy nepodviedla, ako uplne ignorujes muzov, odkedy mas toho svojho, ako si vdacna za tu pracu u nich a pod. . taky zensky pokec s jasnym podtextom: o riaditela nemam najmensi zaujem, nemusis vo mne vidiet konkurenciu.
z toho, co popisujes nemas co stratit, mozes len ziskat 🙂

elisaeli
20. máj 2018

Hmm, a keby si to obratila tak, ze zajdes za nou a spomenies jej, ze sa niekedy citis z riaditelovych reci neprijemne, nie si zvyknuta na take milucke reci, ze aby z toho neboli reci vo firme a ci by ona ako riaditelka nehodila s nim rec...

janush
20. máj 2018

Porozpravaj sa s nou a povedz jej, ze o riaditela nemas zaujem....

pribinak
20. máj 2018

Ja si neviem predstavit zavolať nadriadenu na kavu. To tak seberovnu kolegyňu, nie šéfku
To fakt nedokážem

sissy27
20. máj 2018

@violetta01 nuž mala si to šéfovi uťať hneď na začiatku - my si v práci tykáme, ale len raz by ma šéf oslovil nejak nevhodne, rovno by som ho upratala. Tým, že si si to nechala, tak si mu vlastne "otvorila dvere". Ale stále sa s ním môžeš na túto tému porozprávať, že síce si vážiš jeho pozornosť, ale na druhej strane si vydatá žena, on ženatý chlap, takže sa to nehodí a navyše to vytvára dusnú atmosféru v práci. Stratiť nemáš čo.
Ísť za šéfkou, že nemáš záujem oňho, je profesionálna sebevražda, jednak v tom uvidí lezenie do zadku a potom takto jej dať najavo, že vieš o ich pomere ale nemusí na teba žiarliť, to ako fakt toto niekomu napadne?? 😱

eliska13
20. máj 2018

@violetta01 no ja by som nerobila nič žiadne rozhovory s ňou v žiadnom prípade nejaké divadlo...rob si svoju prácu, a keď to bude naozaj zle povedala by som riaditeľovi, že máš pocit, že si nesedite, že Ti nakladá neprimerane úlohy, normálne by som mu to povedala.Ma to pre teba vela výhod na to, aby si odišla, keď ho aj tak nechces;🙂)a možno Ti to hovorí naschvál, aby ona žiarlila

soldi
20. máj 2018

@sissy27 staci to urobit dostatocne rafinovane 😉

sissy27
20. máj 2018

@soldi nie, už len preto, že zdrojom problému je on, nie šéfka. To ako keď podvádzaná manželka ide riešiť milenku, pričom problémom je manžel.

soldi
20. máj 2018

@sissy27 kazda mame svoj nazor 😉

moonlight1210
21. máj 2018

Ist za riaditelkou jej figu pomoze. Aj keby to urobila seberafinovanejsie, tak ju ukludni len na chvilu. Lebo riaditel po nej pojde nadalej a po par dnoch ju riaditelka bude mat zas v zuboch. Ocividne riaditelka si nevie upratat riaditela z pozicie milenky, inak by takto nevystrajala.

Tu pomoze zmena prace, lebo sa nechtiac priplietla medzi mlynske kamene. Aj superplat, miesto, napln prace su nanic, ked cloveka po case osobnostne zomelie atmosfera na pracovisku.
A tu jej hrozi viac veci. Ziarliva riaditelka jej moze pripravit pascu s pruserom v praci, co moze mat vplyv aj na ine zamestanania, kam by potom autorka sla. Moze jej to zasiahnut do rodinneho zivota, ak anonymne na riaditelov objekt zaujmu upozorni jeho zenu (alebo rovno jej muza). Alebo moze na nu vytvarat taky pracovny tlak, az sa zdravotne z toho zosype.
Navyse nikde nie je dane, ze ak by aj riaditel stratil zaujem, tak jej to nebude davat milenka nadalej vyzierat, napr. ako skryty vysmech niekomu, kto bol chvilu privilegovany a spadol z piedestalu (je jedno, ze to tak vnima iba ta milenka, ma vsak ny to zial v rukach moc).

chrumka0203
21. máj 2018

Povedz o tom vsetkom manzelke riaditela 😄 uvidis ako si ta riaditel zrazu prestane vsimat, a milenka-riaditelka mozno bude aj rada ak sa to vsetko prevali a riaditel bude zrazu volny 😃
Prosim, ber moju "radu" len ako recesiu, na odlahcenie...

lubiss
21. máj 2018

a preco by si mala odchadzat ?? ked ta zas zavali a bude po tebe slapat sa jej na rovinu opytaj ci ma s tebou nejaky problem a ked bude tak by som jej povedala ze aj ona moze mat problem ked po tebe nesprestane dupat tak o jej romaniku povies jeho zene :D

moonlight1210
21. máj 2018

@chrumka0203 aj ked pozhananie dokazov a anonymna info manzelke by mohlo vyriesit kadeco. Obaja milenci budu mat zrazu plne ruky i hlavy prace s niecim uplne inym nez s autorkou. 😁

Kazdopadne by to ale mohlo mat velmi negativny dopad na celu firmu a ostatnych zamestnancov, takze toto by som neriskovala.

eliska13
21. máj 2018

@lubiss tiež to tak vidím, že sa ozvať, že je toho veľa.Riaditel ju má rád, meniť ju nebude...je tam veľa veci, ktoré Ti vyhovujú sú ženy čo majú na figu plat celé vedenie pracovnú dobu...

sasesoe
21. máj 2018

@violetta01 ak ta prijal kvoli tomu, ze si sa mu pacila, tak v pripade, ze by si bola stara a skareda, tak by si tam nerobila ani tych par mesiacov...
To len taky mini postreh, aby aslon nieco pozitivne si na tom nasla. Vela stastia