Motivačný list

zuzanazimna
8. aug 2022

Dievcata,vedeli by ste mi poradit ako sformulovat motivacny list ak ho chcem posielat naslepo,do firiem bez inzeratu.Mam vystudovany odbor s ktorym si tu momentalne pracu nenajdem tak chcem skusit mimo odboru....len to neviem sformulovat...mate niektora prosim skusenost?dakujem 🙂

stellarstar
8. aug 2022

@zuzanazimna .... hľadám nové výzvy a náhodou som narazila na vašu firmu......

sissy27
8. aug 2022

@zuzanazimna tých vzorov je na internete viac než dosť. No ale byť tebou neposielam tie životopisy len tak naslepo a s "copy&paste" motivačným listom... o každej firme si najprv niečo pozri na nete, čím sa zaoberajú, čo by si u nich mohla robiť a podľa toho zváž a ponúkni svoje pracovné možnosti pre danú firmu a prispôsob aj ten motivačný list.

marzuz89
8. aug 2022

@sissy27 presne tak.
@zuzanazimna ak nevies sformulovat motivacny list, vela vody nenamutis potom ani na pohovore. Motivacny list je "len" vyjadrenie toho, preco by si pre danu firmu chcela pracovat, preco prave na danej pozicii, aky prinos by si mohla mat pre firmu - vo forme predchadzajucich skusenosti, osobnych vlastnosti a tak. Pozri si na nete formalny vzor, to urcite ano, ale prosim ta ziadne kopirovanie ci vseobecne veci. Verim ze neposielas len tak naslepo, ale aspon cielis na nejaku konkretnu poziciu, na ktoru si myslis, ze by si sa hodila - profesne aj osobnostne. Tak im to tam napis. To je cele. Nemusi to mat charakter slohovej prace. Staci formou mailu niekolkymi vetami, ak motovacmy list nemaju vyslovene ako podmienku vo forme samostatneho suboru. Vela stastia.

sissy27
8. aug 2022

@marzuz89 mne minule volala pani, že či nemáme brigádu na leto pre jej dospelú dcéru... hm a aj ste si pozreli, čím sa naša firma zaoberá? (šanca, že žena pracuje v tomto obore je fakt mizivá). Nie, ale veď hocičo by mohla... no nemohla, potrebuje vzdelanie. No a nenašlo by sa niečo pre ňu? No nech si dcéra pošle životopis a môžeme sa na to pozrieť. Aha a kam? No pani zlatá, na email uvedený na našej stránke. Aha a vy ste aká firma? Som myslela, že ma fakt ebne...

beata_k
8. aug 2022

@zuzanazimna Strata casu. Nikto sa tym nebude zaoberat. Mozno turbo mala firmicka. Radsej si zriad ucet na linkedin. A chod do mesta. To skor natrafis na oznam, ze niekoho hladaju.

esmera50
8. aug 2022

@zuzanazimna niekde na googli nájdi vzor motivačného listu, aj ja pôjdem podľa toho

zuzanazimna
autor
8. aug 2022

@stellarstar dakujem,presne nieco taketo som potrebovala.... 🙂
@sissy27
@esmera50
@beata_k
@sissy27
@marzuz89 dakujem aj vam

basska_b
8. aug 2022

Ja som dala motivacny list do textu spravy, ktoru profesia.sk vygeneruje a posiela na firmu. Ale bola som adresna a pisala som najma, preco odchadzam z firmy a co ocakavam v novej firme. Je dolezite, aby to bolo kratke, viac ako par viet nikto nebude citat. Takisto by mal byt gramaticky spravny, lebo nas reprezentuje.

fifulik
8. aug 2022

@zuzanazimna mozte mi napisat spravu 😁maturovala som z predmetov kde sme robili tieto písomné veci 😉

modrykonik33
8. aug 2022

@sissy27 o akú oblasť išlo, ak sa môžem spýtať? 😁

sissy27
8. aug 2022

@modrykonik33 strojarina

melanta
8. aug 2022

@zuzanazimna to čo ti poradila @stellarstar to určite nepíš. To sú najhoršie možné kecy. Náhodou som na vás natrafila? No nie. Ak chceš ísť pracovať do nejakej firmy, tak predsa máš nejaký dôvod. A máš predstavu, čo konkrétne by si v tej firme chcela robiť. Takže napíš akú prácu hľadáš, aké sú zručnosti, na ktorých staviaš a prečo táto firma. Samozrejme stručne, pár viet. Sloh nikto nechce čítať.

esmera50
8. aug 2022

@melanta no to spojenie"náhodou som na vás natrafila" sa ozaj nehodí, to veru nepíš

melanta
8. aug 2022

@sissy27 ty si tú pani nepochopila. Jej bolo jedno, aká ste firma a čo robíte. Len nech sa pre dcéru niečo nájde. 🤦🏻‍♀️😂😂😂

sissy27
8. aug 2022

@melanta no keď zrovna pozícia menežera pre veci zbytočné už je obsadená 🤷‍♀️😂