Môže byť pedagogický asistent zneužitý na zastupovanie vrátnika?
Ahojte, je tu niekto kto pracuje ako pedagogický asistent? Môže byť pedagogický asistent poslaný na zastupovanie na vratnicu v čase vyučovania na 5 hodín 2-3x do týždňa?
Robila som vychovávateľku a aj takéto sa stávalo že som šla sem tam na vrátnicu lebo kolegyňa ochorela 🤷 bola to súkromná škola tam sa môže všetko
ako asistent mas mat prdagogicku a nepedagogicku cinnost. v ramci pedag. by to nemalo byt. ale stava sa... u nás ked chyba upratovačka tak ucitelia upratuju....
Robila som vychovávateľku a aj takéto sa stávalo že som šla sem tam na vrátnicu lebo kolegyňa ochorela 🤷 bola to súkromná škola tam sa môže všetko
@mullerova46 ale asi nie každý týždeň 2-3 x?
ako asistent mas mat prdagogicku a nepedagogicku cinnost. v ramci pedag. by to nemalo byt. ale stava sa... u nás ked chyba upratovačka tak ucitelia upratuju....
@kacena4 no len ako to riešiť.. keď sa ozvem je zle…
@anonym_autor súčasťou pracovnej zmluvy je aj pracovná náplň. V nej máš vymedzené činnosti, ktoré máš vykonávať ako pedagogický asistent. Samozrejme, zamestnávateľ môže vždy nariadiť zamestnancovi aj inú úlohu (v pracovnej náplni uvádzané ako "iné úlohy od nadriadeného"), tie však musia byť v súlade s pracovnou pozíciou. Vrátnica či upratovanie nie je v súlade s pracovnou náplňou pedagogického asistenta. Takto to komunikuj smerom k nadriadenému.
@mullerova46 aj v súkromnej škole tak ako úplne v každom zamestnaní bez ohľadu na oblasť platí čo som písala autorke vyššie. Je to iba o tom, či si zamestnanec chce hájiť svoje práva.
@anonym_autor to, že je “zle” je dôvodom na to, aby si ty takú prácu akceptovala a škola porušovala zákon? Jednoducho trvaj na svojom, staci zopakovať “nie” (mozes, no nemusíš nič vysvetľovať) a nech sa zariadia, ako chcú.
Môžete sa samozrejme dohodnúť na nejakych par hodinách alebo prechodnom obdobi. Stále však musí ísť o dohodu, ktorá ti bude vyhovovat, nie o jednostranný príkaz.

Určite nie