icon

Môže ma vyhodiť?

d198815
29. júl 2013

Dobry den, mam otazocku. od 2.1.2013 som zamestnana cez jedno agenturu v istej firme. mam narok na vsetko ako zamestnanci kamenny, teda na dovolenku, PN, OCR, paragraf proste vsetko len ked si zmysli moze ma zo dna na den vyhodit, s tym ze ma uz nepotrebuje bez vypovednej lehoty. no a otazka znie:som tehotna, moze ma vyhodit???viem ze sa mozem dat na PN a le chcela by som tam ostat tak ze ci moze nejako som mnou zametat alebo ako tehotnu ma nemoze vyhodit dakujem

Strana
z2
lolinka2701
23. mar 2014

Tak teraz som si čitala zmluvu a som z nej dili 🙂 Napisane mam takto: Pracovny pomer je dohodnuty na dobu určitu,a to na dobu trvania dočasneho pridelenia zamestnanca s učinnosťou od 16.7.2013.Pracovny pomer je dohodnuty so skusobnou dobou v trvani 3 mesiace.A mam tu pisane aj toto : pracovne podmienky vratane mzdovych podmienok a podmienky zamestnavania dočasne pridelenych zamest.musia byť rovnako priaznive ako u porovnatelneho zamestnanca uzivatelskeho zamestnavatela.Prac.podmienkami a podm.zamestnavania su prac.cas,prestavky,odpocinok,praca nadcas,...,ochrana tehotnych zien,matiek do konca9mes.po porode,dojciacich zien,zien a muzov starajucich sa o deti a mladi.,pravo na kolektivne vyjednavanie a podmienky stravovania. Čo to prosim vas zienky znamena??

lubikan
23. mar 2014

@lolinka2701 takto.je firma, dajme tomu sa vola Amalka 🙂 a ta firma je zamestnavatelom niekolkych ludi- Skupina 1.lenze ta firma Amalka dostane nejaku zakazku na ktoru jej zamestnanci nestacia.a potrebuje ju mat hotovu do 6 mesiacov trebars.tak zavola pracovnu agenturu,ktora bude zamestnavatelom zase inych ludi skupina 2.aj v pracovnej zmluve je tak pisane,ze zamestnavatelom je ta agentura.a teda skupina 2 bude pridelena do Amalky na tych 6 mesiacov.a pocas tych 6 mesiacov pracovne podmienky platia pre obe skupiny rovnako.a po uplynuti tych 6 mesiacov ta agentura tych svojich zamestnancov skupinu 2 moze vyhodit,alebo pridelit do inej firmy alebo nechat v amalke,ak ich potrebuje dlhsie.takto to funguje s tymi agenturami.

anatalia77
23. mar 2014

@lubikan ano takto to funguje..

lolinka2701
30. mar 2014

Dkujem j tak som s toho dili 🙂

anatalia77
30. mar 2014

@lolinka2701 je to jednoduche:mas uzatvorenu pracovnu zmluvu so svojim zamestnavatelom,bud na neurcito,alebo na dobu urcitu.Ak na dobu urcitu,tak bud ti ju predlzia,alebo nie.

Strana
z2