Môže mi dať riaditeľ dovolenku i napriek tomu, že som žiadnu v januári nechcela?
Ahojte može mi dať riaditeľ dovolenku aj keď som žiadnu v januári nechcela? Každemu dali hocijak jak si oni zmysleli. Nemala by byt dovolenka vtedy ked ju chcem ja??
Áno môže to urobiť.
@anonym_autor jasné, že môže, jediné, čo musí urobiť, je oznámiť ti čerpanie o 14 dní vopred. Čo aj urobil. Ako si myslíš, že funguje závodná dovolenka vo fabrikách?
Pozri si zákonník práce Spoločné ustanovenia o dovolenke
https://www.slov-lex.sk/ezbierky-fe/pravne-pred...
Bohuzial moze manipulovat s celou tvojou dovolenkou podla vlastneho uvazenia. Mala by si ju mat vtedy, ked ty chces. Ale nie kazdy zamestnavatel je s tym asi stotozneny 😀
predpokladam, ze na januar Vam vsetkym dali preto, lebo nemaju pre Vas robotu, tak to dali na dovolenku.
je to uplne normalne, ma narok Ti manipulovat s celou tvojou dovolenkou. on si povinnost splnil, oznamil to 2 tyzdne vopred. ty sa musis zariadit. kludne Ti moze dalsie dni nariadit vo februari, dalsie v marci.....
Bohuzial moze manipulovat s celou tvojou dovolenkou podla vlastneho uvazenia. Mala by si ju mat vtedy, ked ty chces. Ale nie kazdy zamestnavatel je s tym asi stotozneny 😀
@helena1982 nemala by ju mat kedy to na chce. Si zober zamestnavatela, ktory ma 1000 zamestnancov a kazdy by si bral dovolenku kedy chce. Problem uz nastava ak su dvaja zamestnanci a nevedia si oni dohodnut, kedy by si ktory zobral dovolenku. Takto je to vyriesene. Zamestnavatel nariadi a hotovo. Inak by sa ludia v robote aj pozabijali.
@anonym_5152b2 Ale ved tak doslova som to zase nemyslela. U nas je to tak, ze si dovolenku nahlasujeme dopredu a potom nam ju schvalia. Samozrejme, ze zo dna na den sa nemozes rozhodnut, ze odrazu zostanes 2 tyzdne doma.
môže. no čo, pôjdeš lyžovať. Ber to pozitívne.
Môže nariadiť dovolenku zo zákona kedy on chce
@anonym_autor také niečo ak ZP nepoznáš?
ked mas normalneho zamestnavatela, tak si naozaj mozes vybrat dovolenku skoro vzdy ako chces. U nas v robote to tak funguje. Ja som mala zamestnania v ktorych som si dovolenky planovala, ako bolo mne treba. Vzdy sme sa dohodli
@anonym_autor jasné, že môže, jediné, čo musí urobiť, je oznámiť ti čerpanie o 14 dní vopred. Čo aj urobil. Ako si myslíš, že funguje závodná dovolenka vo fabrikách?
@bashka80 Že oboznámiť čerpanie dovolenky dva týždne vopred, mne sa x krát stalo že na konci smeny ma zavolali že od zajtra mám dovolenku či som chcela alebo nechcela.
@bashka80 Že oboznámiť čerpanie dovolenky dva týždne vopred, mne sa x krát stalo že na konci smeny ma zavolali že od zajtra mám dovolenku či som chcela alebo nechcela.
@anonym_89216a Pokial je ta dovolenka ohlásená v kratšom čase, je to možné len so súhlasom zamestnanca.
Takze to nie je o tom, či si chcela/nechcela, ale či poznas svoje prava a trvas/netrvas na ich dodrziavani.
Je to moje druhé zamestnanie. (Pre pani ktorá chce moj vek mám 23 🙂 ) a neni to take dupkanie. Doteraz sme mali dovolenkovy kalendar vonku a kazdy si vedě pekne naplánovať (menil sa riaditeľ) mňa len zaujímalo ako to chodí, človek sa životom učí 🙂 nikto múdry z neba nespadol. Pracujem v obchode cize práca je a stále aj bude neni to o tom že by sme nemali čo robiť. Ďakujem za objasnenie 🙂
Je to moje druhé zamestnanie. (Pre pani ktorá chce moj vek mám 23 🙂 ) a neni to take dupkanie. Doteraz sme mali dovolenkovy kalendar vonku a kazdy si vedě pekne naplánovať (menil sa riaditeľ) mňa len zaujímalo ako to chodí, človek sa životom učí 🙂 nikto múdry z neba nespadol. Pracujem v obchode cize práca je a stále aj bude neni to o tom že by sme nemali čo robiť. Ďakujem za objasnenie 🙂
@anonym_autor podľa zákona ti zamestnávateľ nie že môže ale je dokonca povinny ti dovolenku nariadiť / minimálne 4 týždne. Mal by mat však plan dovoleniek, ako píšeš a brat ohľad na záujmy zamestnanca.

Zamestnavatel je oprávnený narábať z celou vašou dovolenku ak to oznámi dostatočne dopredu, myslím že 2tyzdne. Nieje povinný dať ju vtedy keď chcete vy