Dovolenka v januári - Mexiko, Kuba

vanessa0311
24. sep 2023

Ahojte chceme ísť s manželom na dovolenku Január/Február a našli sme dve destinácie Mexiko a Kubu a nevieme sa rozhodnúť. Vie mi niekto pomôcť kto bol? Načo si dat pozor, či by ste išli znovu atd. Kľudne napíše pre a proti. Alebo navrhnite inú destináciu.

denden77
24. sep 2023

@vanessa0311 my sme boli vo februari na Kube, ale na poznavacke.. par rokov dozadu.. jaj hned by som sla 🤣

melanta
25. sep 2023

Poslednú zimu sme boli Mexiko, spokojní sme boli, boli sme tam minulé leto a mužov syn tam chcel ísť znova, pretože sa mu veľmi páčilo (skôr hotel ako krajina). Za mňa Mexiko Kuba radšej Mexiko, ja Kubu nemám rada.

tenerifka
25. sep 2023

@vanessa0311 pocitaj s tym, ze v januari/februari nebude ani v Mexiku, ani na Kube 100%-ne teple pocasie ako na Maldivoch ci v Thajsku, najma vecer bude chladnejsie,pamatam si pred par rokmi, ze v januari bolo na Kube par dni neskutocna zima, u nas v Spain to bolo vsade v spravach, ludia to nezvladali.
Ak chcete ale aj spoznavat krajinu, Mexiko je super, a v tomto obdobi na vylety ako stvorene

muchotrafka298
25. sep 2023

Mexiko je moja laska. Len treba venovat viac casu vyberu hotela, lebo su tam dost velke problemy s riasami. Bola som aj na Kube, za mna slabsie ako Mexiko.

ness222
25. sep 2023

My sme boli v decembri v Mexiku, mozem odporucit vsetkymi 10timi. Osobne som na Kube nebola, ale myslim si, ze Mexiko ma toho omnoho viac co ponuknut Je to sice trochu “riskantne” vybrat vopred plazovu destinaciu kvoli uz vyssie spomenutym riasam v mori, ale to je taka vec ktora sa podla mna dopredu velmi neda ovplyvnit, pretoze sa meni denne. Ked sme boli my, najviac rias bolo v Tulume, a na Cozumeli a Isla Mujeres neboli ziadne, myslim ze tam sa ani nevyskytuju.

muchotrafka298
25. sep 2023

Ja som bola vo februari na Kube. A po 16.00 uz zacala byt zima /vecer som nosila dlhe veci/ a miestni hovorili, ze to bol extremne teply februar. S “kratsim dnom” asi pocitas automaticky.

monikakralik
25. sep 2023

bola som , ale tam aj tam , ale v novembri. Teplo bolo 🙂

jaja20
25. sep 2023

A Zanzibar nechcete skúsiť?

pomarancik
8. nov 2023

Ja som bola aj na Kube a ajnv Mexiku, za mna obed destinacie super, obe som mala aj so spoznavackami, ale ak by som si mala vybrat este raz tak Mexiko Jednoznacne.

minio
12. nov 2023

Kuba - Cayo Santa Maria - hotel Starfish
Kedze CK Satur vymazava negativne komentare a recenzie na fb, rozhodol som sa uverejnit recenziu aj touto cestou.
Za to, ze sme absolvovali tuto dovolenku, by nam cestovka mala zaplatit a nie pytat si peniaze. Je hanba, ze slovakom ponukaju tuto “kvalitu” sluzieb. Podotykam, ze na Kube sme neboli prvy krat, no bohuzial prvy krat cez slovensku cestovku - aj posledny.
Ostrov Cayo Santa Maria - je doslova ostrov duchov, hotely su stare, prazdne, potuchnute a spinave, zaplnene nanajvys na 20%, davno tam nechodia turisti, len tato fantasticka cestovka sa rozhodla, ze preco by to, co v zahranici davno vyradili, neponukli Slovakom. Boli sme na prechadzke ostrovom a zistili sme, ze okrem par opustenych prazdnych a nefunkcnych hotel nieje naozaj nic. Ked si vypytate na recepcii taxik, zakazdym vam odprezentuju inu a premrstenu cenu.
Personal - lenivy, vyhoreny, neochotny, na rajon, ktory by zvladli dvaja sikovni casnici ich tam bolo cca 10, pricom vsetci len postavali a sledovali, co si nakladate - dovod je asi taky, ze zamestnanci si brali jedlo domov, s cim nemam problem, ale je dost neprijemne ked niekto sleduje kazdy vas krok, namiesto toho, aby poupratoval neporiadok zo stolov. Vrchol pobytu bol, ked mi plavcik pri ceste do baru podal do ruky litrovu termosku s tym, aby som mu nacapoval pivo.
Izby - stare zariadenie, tipujem 70-te roky, spinave, potuchnute, vlhke a tmave, plne svabov, neupratane, mastne, hygiena 0 bodov. Prakticky nebolo mozne tieto izby vyvetrat od pachu a vlhkosti, vsetky veci boli vlhke, dokonca sme museli spat na vlhkych posteliach. Rada nad zlato - nepozerajte sa pod plachtu.
Jedlo - dostavame sa k najhorsej casti celej dovolenky. Tento pobyt je vhodny pre ludi, ktori sa rozhodli podstupit redukciu vahy. Na vyber mate par druhov jedal, nic nieje dochutene, na treti den sa Vam obracia zo vsetkeho zaludok. Dalej to nejdem ani rozpisovat, pretoze by to bolo na 3xA4. Este by som rad podotkol, ze sme si mysleli ze je to problem len nasho hotela, na letisku sme vsak zistili ze sa stazovali vsetci turisti z inych hotelov. V hoteli bezne chybaju zakladne suroviny ako napr. mlieko do kavy. Pokial mate vyberave deti, tento hotel obidte na mile daleko, pretoze zarucene vam nebudu chciet jest.
Plaz - tento hotel ma vraj najkrajsiu plaz na ostrove. Musim povedat, ze plaz bola naozaj pekna, biely piesok, tyrkysove more.. To vsetko sa zmenilo, ked prinieslo riasy na plaz. Niesme vcerajsi a vieme ze to je bezna vec. Ale to ze na plazi sedi 10 zamestnancov cely den a nic nerobia je uz vec ina. Cela plaz bola pokryta nahusto riasami a nikoho ani len nenapadlo plaz vycistit. Zamestnanci, ktori tam vysedavali by to mali do hodiny urobene bez problemov.
Vylety - neskutocne predrazene, no kedze z ostrova sa sami nedostanete, pretoze na okoli nieje nic, nemate inu moznost ako zaplatit tucnu proviziu hotelu

beataxxx
12. nov 2023

My sme pred par rokmi boli na kube zaciatkom februara a bolo tam chladno- paradoxne more bolo cca 25 stupnov a vzduch 19-20…..to bolo v oblasti varadera. ked sme boli na vylete na opacnej strane ostrova, tam bolo 25- 27 stupnov. Najlepsie pocasie na dovolenku je marec-april-tak nam v hoteli povedali🙂

tenerifka
13. nov 2023

@minio daj recenziu priamo na Tripadvisor a Google, kludne aj po slovensky, aj ludia zo zahranicia si to budu moct prelozit cez prekladac

patta89
13. nov 2023

My sme boli pred rokom v januari v Dominikanskej rep. a bolo tam perfektne....na Kube som bola pred 6 rokmi v novembri, ale v Dominikanskej sa mi pacilo viac

tenerifka
13. nov 2023

@patta89 ja som bola v DR dvakrat, vzdy v inej casti ostrova, a teraz idem tretikrat. Je to relativne blizko (7 a pol h.z Madridu), cenovo nenarocne a vyborne sluzby.

minio
14. nov 2023

@tenerifka recenzie su uz vsade mozne po internete, chcel som dat aj sem