Môže toto zamestnávateľ urobiť?
Dnes ma sokoval clanok v miestnych novinach, kde moj zamestnavatel rozoberal temu zneuzivania PN. Co ma sokovalo bolo, ze menoval v clanku konretnych zamestnancov, ich lekarov a diagnozy, na zaklade ktorych im bola PN vypisana a verejne ich tym znemoznil...Moze taketo nieco zamestnavatel urobit? Ze islo zrejme naozaj o zneuzivanie PNniek je jedna vec, ale mal pravo ich takto verejne menovat? Nestalo sa to na SK, ale v jednej z krajin EU.
podla mna je to zneuzitie osobnych udajov a to bez suhlasu nemoze...
Vy ste riadne jezibaby 😝 (cest vynimkam)....este musim aj vysvetlovat povod mojo nicku a preco sa neozyvam 😀 Baby fakt myslite, ze ked tu sedite vy cele dni, tak to robia aj ostatni? Tie, ktore si "vychutnali" "umelkovu" diskusiu z 2015...ano bol to moj muz, celu diskusiu som si precitala, bolo to trapne, ale pomohlo. Ak sa trapite ako sa mame, tak sa mame vyborne, uz mame aj dcerku, vcera mala meniny ❤ Preto som si dovolila sa vam nevenovat.... Tento nick pouzivam len v ramci anonymity....Dakujem vsetkym zucastnenym dievcatam za nezainteresovanu odpoved, vo vacsine sa zhoduju s mojim nazorom. Rypackam zelam vela dalsich "obeti" ....

Tema zacala fakt zaujimavo, ale skoncila zial konikovsky.... Uplne od veci... Nic si z toho nerob....
@umelko
Dvojite nicky na tychto strankach neexistuju,technicky to nie je mozne,patrat dalej nemusim. Sama som na MK len zriedkavo o com svedci pocet mojich prispevkov ale asi velkou nahodou som klikla na diskusiu a nasla Vas nick, kde vystupujete v muzskom rode.Spytala som sa slusne a Vasa odpoved svedci o tom, ze prispevok mal len rozprudit diskusiu,co sa mu zjavne podarilo 😉
Dost pochybujem, ze toto je pravda
Jednak sa jedna o lekarske info, ktore su chranene zakonom o osobnych udajoch, takze pochybujem, ze to niekto zverejnil
Za druhe, tiez pochybujem, ze by bol zamestnavatel tak hlupy a zverernoval bez dokazov svoje podozrenia verejne. Riskuje tu sudne spory s poskodenia mena
Obe veci su minimalne neeticke. Zverejnovanie diagnoz urcite aj nezakonne
Diskusiu som necitala
@mircalla heeeej, nemam co robit po veceroch, tak si vymyslam taketo absurdnosti 😂 Pevne dufam, ze nie si zamestnankynou podobneho psychopata 😉 V piatok si zhromazdil celu fabriku vratane nas z administracie a s velkou pompou nam oznamil, ze s viac ako tyzdnom dovolenky nemame ratat....zvysne tri na ktore mame narok nam samozrejme preplati....ved co tam po nasich rodinach, tyzden za rok s nimi nam musi stacit...zalepime clenom rodiny usta preplatenou dovolenkou....toto je prosim pekne novodobe otrokarstvo!!!!!!
Koceny vy ste absolutne vsevediace, to je super a zelam vam to. Ja som mama, nedokonala, teraz mi tu reve moje dieta, ale hadzem ho na hlavu tatovi....ved ja varim slepaciu polievku!!!! a peciem kurcaq!!!!!
Keby to bolo pravda, tak to uz davno niekto z tych 300 zamestnanacov riesi a ty si nepytas na nete, ci sa to moze, ale take info ti vedia daj aj kolegovia
jedine, ze tych 300 zamestnancov je totalne hlupych a nevzdelanych, co pochybujem
No, ze drzi hubu 300 idiotov... No, povedzme... (kazdy, kto si takto necha kadit na hlavu JE idiot) Vyhovorky o neexistencii inej prace su rovnako idiotskeho zdroja. Ale ze by sa zlakli podobneho doleziteho blbecka aj lekari a “uboha, bezbranna“ poistovna - tak tomu uverit uz je na zbavenie svojpravnosti. Inak jedine krajiny, o ktorych viem, ze v nich existuje podobny subeh stupidity s pravnym bezvedomim su Sk a Velka Britania (aj ked uznavam, ze o Rumunsku ci Bulharsku toho vela neviem)
@umelko cela tato tema je jedno klamstvo inak ked si uz chces vymyslat tak si napr zisti ze potvrdeni o pnre zamestnavatela sa kod diagnozy neuvadza a dalej si zisti aj podmeinky cerpania dovolenky zo zakona a ziadny zly zamestnavatel nic preplacat nemusi a ani nebude nie je povinny len pri rozviazani pp a potom co si sa v tej praci upisala krvou sak daj vypoved a hotovo ale teda take vymyslance som uz dlho necitala
@loginexistuje tema zial vymyslom nie je .... dalej sa mi to uz nechce rozoberat, zelam tebe a ostatnym kockam lepsieho sefa. Ze si ty zhodnotila, ze ide o vymysel je tvoja vec....
@umelko zelat si mozes co chces zamestnavatel nedisponuje informaciou o diagnoze zamestnanca na potvrdeni pn ktore dostava tato info nie je a potom ak mas dieta a robis a v roku 2015 ste riesili neplodnost to kolko dietatko ma a si sa tak skoro vracala do prace ak uz chcem story vymysliet tak aspon tak ze by to zapadalo do seba
A v EU pri tom kde sa intenzivne riesi aktualne GDPR je to fiction
ze ste celu temu zhodnotili ako vymysel ma utvrdzuje v tom, ze robim pre psychopata. Ze mi neverite je vasa vec, ja zajtra zaveziem dieta do jasiel a za a opat pojdem do roboty. Vz si prosim zite svoj zivot ako viete....kockam, co nemaju co robit na materskej odporucam sa venovat detom 😉
@ajush5 Na jednej strane s tebou súhlasím, že nemá nám čo dávať odporúčania podobného typu alebo na druhej si treba uvedomiť, že SVK je hádam jediná krajina v EÚ kde môžeš byť doma s dieťaťom až do 3 rokov a dostávaš nejaký príspevok a taktiež, že nie každý si to môže aj dovoliť.😉 To len tak mimo diskusiu.
Čo sa týka zakladateľky - ako som sa už vyjadrila - koho je to problém, že robí pre chrapúňa?! Jedine jej a nikoho iného.

@ajush5 ale to hádam niéééé....🙂