icon

Môže zamestnávateľ nútiť zapnúť kameru na porade?

3. feb 2024

Ahojte. Chcem sa spýtať, že či neviete prosím niekto, či ma môže môj zamestnávateľ nútiť, aby som mala zapnutú kameru počas porady na home office, ak mi je to vyslovene nepríjemné? Šéf povedal, že ak máme objektívne príčiny, tak ju nemusíme mať zapnutú. Čo sú podľa vás objektívne dôvody, aby som ju nemusela mať zapnutú?

Strana
z2
eleanor2510
4. feb 2024

@autorka, stale si nevysvetlila, preco tu kameru nechces mat zapnutu. A vyhovorky na sefovych synov su dost úbohé, prepac. Asi si neuvedomujes, aku mas obrovsku vyhodu v podobe home office, co nie je vobec samozrejmost. Mam kolegyne, ktore dochadzaju do prace z Hornej Dolnej, dve hodiny rano, dve hodiny vecer, a ruky nohy by bozkavali za home office, zial, mame len par dni do mesiaca. Ver tomu, ze oni by nemali problem ukazat sefovi na kameru aj cely byt, keby to bola podmienka home officu. Teraz trochu prehanam, ale ak je tvoj dovod iba nejaka tvoja odutost ci ako to vobec nazvat (a zatiaľ si tu ziadny relevantný dovod nedala, preco sa tomu tak branis), tak ta absolútne nechapem a nech ta pekne zavolaju do prace na kazdu poradu, to sa ti bude pacit viac?

sinusoida
7. feb 2024

My sme ju vždy mali zapnutú, keď si office, tak si proste office aj keď home.

jankasmejka
7. feb 2024

@kittykat22 no.. toto ste jej "bohovsky" poradili. Sú stanovené nariadenia vo firme, ktoré sa dodržiavajú. A ak sa to niekomu nepáči, prípadne má dojem, že ho zdierajú z kože, môže odísť. Je aj určitá firemná kultúra, ktorá sa dodržiava. A zaujímavé je, že každý ovláda svoje práva, ale "povinnosti" málokto.

Strana
z2